2

نظام انجیر استهبان واجد شرایط ثبت جهانی است

  • کد خبر : 8987
  • 09 خرداد 1402 - 15:04
نظام انجیر استهبان واجد شرایط ثبت جهانی است
قائم مقام گروه مشاوران علمی دبیرخانه جیاس فائو با تاکید بر اینکه پورپوزال تهیه شده در زمینه "ثبت نظام انجیراستهبان" توسط همه اعضای گروه جیاس بررسی شده است، گفت: حضور نماینده گروه مشاوران علمی در استهبان قطعا به این معنی می باشد که نتیجه بررسی پروپوزال نشان می دهدکه نظام مذکور واجد معیارهای ثبت جهانی نظام میراثی است.

آونگ پرس ،  پروفسورلی با حضور در شهرستان استهبان و شرکت در نشست مسئولین محلی و غیردولتی شهرستان اظهار کرد: همراهی و همدلی مقامات رسمی، مسئولین محلی، ذی نفعان و ذی نقشان “نظام انجیراستهبان” برای من خیلی جالب و جذاب بود. وی با اشاره به اینکه از ده سال گذشته اقدامات به منظور ثبت نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی در زمینه نظام انجیر صورت گرفته است، تصریح کرد: امروز نیز ارائه مطالب توسط حاضرین در جلسه و مشاهده ویدئو کلیپ نشان دهنده تلاش های زیاد شما در جهت حفظ، نگهداری و معرفی نظام مذکور است. این محقق با بیان اینکه مشارکت تمام اجزای این زنجیره ارزش در معرفی این نظام مشهود است، افزود: با بازدید میدانی که انجام خواهم داد همه آن چیزی را که گفتید بهتر درک خواهم کرد و بهتر متوجه خواهم شد. او با اشاره به اینکه وظفیه بررسی میدانی مطالب مندرج در پروپوزال را دارد، ابراز کرد: در اوایل ماه جولای جیاس در اسپانیا تشکیل می شود و ما در مورد نظام انجیراستهبان بحث خواهیم کرد و من قطعا مطمئن هستم شما نتیجه تلاش ده ساله را خواهید دید و تلاش می کنم که اعضا را قانع کنم پروفسورلی اظهار امیدواری کرد که منافع حاصل از این ثبت برای کلیه ذی نفعان و ذی نقشان از جمله تولید کنندگان، توزیع کنندگان صادرکنندگان و جامعه محلی باشد. ثبت نظام انجیر استهبان در جیاس به نفع جامعه جهانی است نماینده مردم شهرستان های استهبان، نی ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امروزه یکی از چالش‌های عمده جامعه جهانی تامین غذای سالم و عاری از سموم است،گفت: ثبت نظام انجیر استهبان در نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی به نفع جامعه جهانی می باشد چرا که این محصول ارگانیک است. فرهاد طهماسبی نیز در این جلسه با بیان اینکه بنده به عنوان نماینده مردم استهبان مکلف هستم دیدگاه‌ها، دغدغه ها و خرسندی مردم را از این حرکت پسندیده مجموعه جهاد کشاورزی در ثبت جهانی نظام انجیر تشریح کنم، اظهار کرد: قطعا مردم از این رویداد خوب خوشحال هستند و از امروز کشاورزان و باغداران خود را عضوی از جامعه جهانی کشاورزی به ویژه کشاورزی بی مخاطره و بدون آسیب به محیط زیست و اقلیم می دانند. وی با اشاره به اینکه نظام انجیردر استهبان نسل به نسل و سینه به سینه منتقل شده است، افزود: انتظار می رود فائو به انتقال اهمیت و ارزش این نظام میراثی و حفظ و صیانت از این دستاورد ارزشمند کمک کند. نماینده مردم شهرستان های استهبان، نی ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه معرفی و شناساندن انجیر به عنوان محصولی ارگانیک به بازارهای جهانی از دیگر درخواست های مردم از فائو است، بیان کرد: راز ماندگاری و تسلسل میراث نظام انجیر و ادامه این مسیر تقویت بنیه مالی کشاورزان این نظام است و یکی از اساسی ترین و پایدارترین راه های تامین سرمایه کشاورزان و باغداران معرفی محصول ارزشمند این نظام کشاورزی است. طهماسبی؛ به تغییر اقلیم و کمبود منابع آبی به عنوان یکی از پرمخاطره ترین نیازهای جامعه بشری نیز گریزی زد و افزود: باغداران و کشاورزان استهبانی تلاش کرده اند که تعامل و هم‌زیستی مناسبی را با طبیعت داشته باشند و یک شیوه سازگار با محیط زیست در خصوص منابع آب یعنی تولید محصول کم آب بَر و دیم را دنبال کردند. وی اضافه کرد: انتظار مردم این است که ارزش این روش و شیوه کشاورزی به جامعه جهانی معرفی شود و جامعه جهانی هم سهم خودش را برای حفظ این شیوه ماندگار کشاورزی بپردازد و در توسعه آن ایفای نقش کند.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=8987

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.