آونگ پرس ، تجربه بسیار موفق سریال هایی مانند پایتخت و نون خ، به بهترین شکل نشان داد که چه پتانسیل بالایی در صدا و سیما برای شناساندن فرهنگ یک قوم یا منطقه به کل کشور وجود دارد. سریال هایی که بر خلاف آنچه در گذشته شاهد بودیم، نه تنها اعتراض اقوام را در پی نداشتند بلکه باعث محبوبیت بیشتر لهجه ها و آداب و رسوم آن مناطق شدند.
بنابراین، خیلی طبیعی است که مردم سایر نقاط کشور نیز توقع ساخت سریال هایی مشابه برای منطقه خود را داشته باشند. اتفاقی که گاهی در شبکه های استانی و یا در فیلم های سینمایی و تلویزیونی افتاده، اما یا به موفقیتی دست پیدا نکردند و یا آن کارکردِ تاثیرگذار دو سریال مذکور را نداشته اند.
در همین ارتباط، نظر متولی صدا و سیمای مرکز فارس را جویا شدیم. احمد پهلوانیان در پاسخ به این سؤال خبرنگار ایسنا که چرا تا کنون شبکه فارس اقدامی جهت ساخت یک مجموعه تلویزیونی مانند پایتخت انجام نداده است، گفت: ابتدا باید این نکته را متذکر شوم که سریال هایی مانند پایتخت هم توسط صدا و سیمای مراکز تولید نشده اند و شبکه های سراسری به صورت مستقیم جهت تولید آنها اقدام کرده اند.
وی افزود: در برخی از این سریال ها، هزینه تولید با مشارکت استان ها تامین شده است. عمدتا ۵۰ درصد مشارکت از سوی استان ها صورت گرفته است.
پهلوانیان از اقدامات انجام شده در این راستا خبر داد و گفت: در جلسه ای که اخیرا با حضور استاندار و بنده با ریاست سازمان صدا و سیما برگزار شد، پیشنهاد تولید سیریال هایی با مشارکت استان مطرح شد. استاندار نیز مشارکت در تامین هزینه برای تولید سریال های بومی را پذیرفت که باید پیگیری شود.
مدیرکل صدا و سیمای فارس همچنین از تولید یک سریال در شبکه استانی خبر داد و گفت: تولید مینی سریال مرتبط با شهدای حرم حضرت شاهچراغ(ع) نیز مصوب شده و هم اکنون مراحل پیش تولید را طی می کند.
استان فارس و شهر شیراز با برخورداری از تعداد بسیار زیادی بازیگر، نویسنده، کارگردان و سایر عوامل حرفه ای و نامدار، پتانسیل غیرقابل انکاری برای ساخت و پرداخت یک اثر بزرگ و همه گیر در تلویزیون و سینما دارد اما باید دید اقداماتی که در این راستا انجام می شود، تا چه اندازه می تواند موفقیت های سریال های پرطرفدار قومی را رقم بزند.