5

برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان فارس

  • کد خبر : 41960
برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان فارس
همزمان با هفته پژوهش، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان فارس به‌منظور ارائه دستاوردهای پژوهشگران و فناوران این استان طی روزهای ۲۸ و ۲۹ آذرماه جاری در محل مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز برگزار شد.

در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی استان فارس غرفه‌هایی از دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و مراکز علمی، سازمان‌های مختلف همچون آموزش و پرورش، پارک علم و فناوری، جهاددانشگاهی، صنایع الکترونیک ایران و… به ارائه و نمایش آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی خود پرداختند.

کارشناس واحد بازاریابی و تجاری‌سازی پارک علم و فناوری فارس در رابطه با فعالیت‌های پژوهشی وفناوری این مرکز گفت: ۳۷۰ شرکت در پارک علم و فناوری فارس وجود دارد که از این تعداد بیش از ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان فعالیت دارند.

ایمان محمدی با بیان اینکه در پارک علم و فناوری ۴ مرکز رشد وجود دارد که در حوزه‌های مختلف کشاورزی، نفت و گاز، فناوری اطلاعات و ارتباطات و مرکز رشد جامع فعالیت دارند،  تصریح کرد: این شرکت‌ها دوره پسارشد خود را در پارک می‌گذرانند تا پیشرفت کنند.

کارشناس واحد بازاریابی و تجاری‌سازی پارک علم و فناوری فارس اضافه کرد: در این نمایشگاه ۶ شرکت برتر که در حوزه‌های مختلف کشاورزی، کشت و بافت، مدارهای الکترونیکی و خمیر سیلیکونی فعالیت دارند، شرکت کردند.

مدیر روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز  با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰۰ واحد فناور و  شرکت دانش‌بنیان در این دانشگاه، گفت: تعداد ۸ واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان پارک فناوری سلامت شیراز، مرکز رشد بیوتکنولوژی دارویی، مرکز رشد فناوری اطلاعات، مرکز رشد فرآورده‌های دارویی و مرکز رشد فناوری مهندسی بافت و سلول‌های بنیادی دانشگاه در این نمایشگاه حضور دارند.

سیدنورالدین فرجی افزود: افزون بر محصولات ارائه شده با کاربردهای تشخیصی و درمانی بیماری‌ها، کتاب‌های برگزیده انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بخشی از  اختراعات فناوران این دانشگاه که در داخل و خارج از کشور به ثبت رسیده  است نیز در این نمایشگاه عرضه شده است.

مسئول غرفه موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام نیز ، با بیان اینکه این مؤسسه از سال ۱۳۷۰ تاسیس شد که دیجیتالی کردن کلیه منابع علمی، مقالات و کتب پژوهشی به زبان انگلیسی، عربی و فارسی را انجام می‌دهد، گفت: کشورمان بیش از ۲۰۰ عنوان مجله در آی اس آی دارد.

نورالله کرمی با بیان اینکه این مرکز کمک می‌کند که بر اساس استنادی که وارد سیستم می‌شود کلیه مقالات و کتب پژوهشی رتبه‌بندی شوند، افزود: در این مؤسسه استنادی سامانه‌های مختلفی از جمله سامانه دانا راه‌اندازی شده است که کلیه پژوهشگران می‌توانند مقالات و ایده‌هایی که دارند را ثبت کنند تا ایده‌هایشان شکوفا شود.

مدیر طرح و برنامه و روابط عمومی مرکز تحقیق و توسعه تجاری صنایع الکترونیک شیراز وابسته به صاایران نیز  گفت: با سیاست‌گذاری انجام شده در جهت توسعه فعالیت‌های تجاری، توانستیم در حوزه تولید قطعات الکترونیکی خودرو و تجهیزات ابزار دقیق صنایع نفت و گاز ورود کرده و پیشرفت‌های خوبی در این حوزه داتشه باشیم.

بهمنی با بیان اینکه در حوزه قطعات مکانیکی و الکترونیکی ابزار دقیق و حوزه کنترل و اتوماسیون پیشرفته صنایع نفت و گاز نیز قراردادهای بسیار مهمی منعقد شد، افزود:‌در حوزه اتوماسیون صنعتی پیشرفته از جمله DCS و ESD که درواقع قلب یک پالایشگاه محسوب می‌شوند را از صفر تا صد طراحی، بومی‌سازی و در برخی از صنایع نفتی نصب و راه‌اندازی شده است و عملکرد خوبی در مقایسه با سایر تجهیزات خارجی از خود به‌جا گذاشته است.

وی با بیان اینکه این مرکز همچنین به ساخت محصولات الکترونیکی خودرو پرداخته است، اضافه کرد: با تلاش‌هایی که صورت گرفته است توانستیم ۱۸ محصول خودرویی را تولید انبوه و ۳۲ محصول در حال توسعه داشته باشیم.

بهمنی از ساخت سنسور شیب خودرو، نمایشگر چند منظوره، ماژول کنترل بدنه، قطعات آنتن کوسه‌ای، سامانه پایش باد لاستیک، ریموت‌های کنترلی خبر داد و گفت: با ساخت تسترهای خاص مورد استفاده در خطوط تولید که طراحی همین شرکت بوده و ثبت اختراع شده است، روند تولید انبوه قطعات مذکور به صورت افزایشی ادامه پیدا خواهد کرد.

وی تصریح کرد: شرکت صنایع الکترونیک شیراز امکان جذب نیروی انسانی متخصص به صورت‌های متفاوت از جمله رسمی، مشاوره‌ای و نخبه وظیفه‌ای را دارد  و همچنین با قراردادهای مختلف با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فناور امکان حمایت از پایان‌نامه‌های دانشگاهی و تیم‌های استارتاپی را دارد.

کارشناس پژوهش اداره آموزش و پرورش استان فارس هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه پژوهشکده معلم یک مجموعه بی‌نظیر از کارهای پژوهشی معلمان و دانش‌آموزان است، افزود: روزانه ۲۰۰ دانش‌آموز و معلم از این مجموعه بازدید می‌کنند و به صورت عملی مهارت‌آموزی اموزش را فرا می‌گیرند.

محمدمیمندی با بیان اینکه در این نمایشگاه نمونه کارهای پژوهشی در حوزه‌های علوم و فنون و سلول‌های بنیادی را برای دانش‌آموزان و عموم مردم قرار داده‌ایم، افزود: کارهایی که در این پژوهشکده انجام می‌شود نمونه آن در کشور وجود ندارد به عنوان مثال در این پژوهشکده توانستیم نقشه برجسته استان فارس در زمینی به مساحت ۳ هزار و  پانصد متر را طراحی کنیم.

کارشناس پژوهش اداره آموزش و پرورش استان فارس از اجرای نقشه شهر شیراز توسط دانش‌آموزان در این پژوهشکده خبر داد و تصریح کرد: دانش‌آموزان برای ثبت ایده و پژوهش‌های خود می‌توانند به دریافت بخشنامه از مدرسه بپردازند و اید های خود را شکوفا کنند.

کارشناس  تجاری سازی دانشگاه شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا نیز با بیان اینکه در این نمایشگاه شرکت‌های مختلفی که در مرکز رشد دانشگاه شیراز مستقر هستند، شرکت کرده‌اند، افزود: مرکز رشد دانشگاه شیراز به مدت یک سال است که تأسیس شده است.

شیما بیت شهری اضافه کرد: حدود ۱۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و در واقع در این نمایشگاه ۸ مرکز رشد حضور داشتند که در حوزه‌های مختلف از جمله صنایع غذایی، صنایع چشم پزشکی و آزمایشگاه مرکزی فعالیتشان را به عموم مردم ارائه دادند.

کارشناس پژوهش دانشگاه هنر شیراز  گفت: دانشگاه هنر شیراز در حال حاضر دارای ۹ رشته کارشناسی و یک رشته کارشناسی ارشد است که رشته‌های کارشناسی شامل موزه، گرافیک، عکاسی، باستان‌شناسی و .. است.

ساره بهرامی با بیان اینکه در حال حاضر ۷ دانشجو مشغول به تحصیل در رشته باستان‌شناسی مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، یادآور شد: در بخش باستان‌شناسی، دانشجویان در پژوهش‌های تپه پوستچی شیراز، کاوش آبراهه‌های تخت جمشید و تپه ابونصر با توجه به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با میراث فرهنگی همکاری خواهند داشت.

مسئول پژوهش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس نیز با بیان اینکه در غرفه میراث فرهنگی، محصولات فرهنگی و پژوهشی به نمایش گذاشته شده است، افزود: همچنین پژوهش‌های که طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ پژوهشگران در حوزه میراث انجام داده‌اند را در این غرفه در معرض دید عموم قرار داده‌ایم.

هاجر عسگری اظهار کرد: مطالعه دانش‌بنیان و کاربرد مصالح نوین سنتی در مرمت و احیای بناهای تاریخی، طراحی بازارچه صنایع دستی، تاریخ‌شناسی و فرهنگ تولید صنایع دستی و هنرهای شیراز از جمله پژوهش‌هایی است که در این حوزه نوشته شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس هم در حاشیه این نمایشگاه گفت: در هفته پژوهش و فناوری شاهد حضور پر رنگ دستگاه‌های مختلف دانشگاه‌ها، مراکز علمی و دستگاه‌های اجرایی در حوزه پژوهش و فناوری هستیم.

عبدالعلی کریمی با بیان اینکه بیش از ۳۵ غرفه و ۱۰۰ محصول در این نمایشگاه به عموم مردم ارائه داده شد، اضافه کرد: محصولاتی که در این نمایشگاه شاهد بودیم، بسیار جدید و فناورانه بود که قطعاً می‌تواند در روند پیشرفت کشور تأثیر گذار باشد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس در پاسخ به اینکه این نمایشگاه چقدر می‌تواند برای ثبت ایده و تحصیل دانشجویان تاثیرگذار باشد، افزود: اساساً کار دانشجویی بحث تحقیق و پژوهش است و قطعاً باید دانشجویان از نمایشگاه‌های پژوهش و فناوری بازدید کنند و با دانشی که دارند می‌توانند فنون جدیدی را بیاموزند و می‌توانند کارهای بسیار بزرگی را در کشور و استان انجام دهند. منبع:ایسنا

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=41960

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.