به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل استانداری فارس، حسن شیخنیا پنجشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیر شرکت شهرک های صنعتی استان با اشاره به اینکه استان فارس گنجینه فرصتها و موهبتهای خدادادی منحصر به فرد است، اظهار کرد: این استان دارای ۳۷ شهرستان، حدود ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت، اقلیم چهار فصل و تنوع محصول و خدماتی است که در کشور بیبدیل است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس ادامه داد: فارس در حوزه کشاورزی به ویژه محصولات باغی و مرکبات جزو استان های برتر، در زمینه تولیدات دام و طیور شاخص کشور، در بخش صنعت حایز رتبه پنجم کشوری و در حوزه معدن بهترین منابع معدنی را داراست.
وی افزود: به عنوان نمونه استان فارس بیش از ۹۰ درصد از تأمین خاکنسوز کشور را پشتیبانی میکند که ماده اولیه و اصلی صنعت کاشی و سرامیک کشور است.
شیخنیا شهرکهای صنعتی را محور توسعه استان عنوان کرد و گفت: اگر این مسیر را شتاب ببخشیم و از موهبتها و نعمتهای تمام و کمال بهترین بهرهبرداری را داشته باشیم، اثر آن در اقتصاد استان و اقتصاد ملی بیبدیل خواهد بود.
وی از نهایی شدن انعقاد قرارداد مشارکت با مجتمع اقتصادی کمیته امداد برای اجرای طرح توسعه شهرک صنعتی بزرگ شیراز خبر داد و گفت: بر این اساس ۴۰۰ هکتار زمین به مساحت شهرک صنعتی بزرگ شیراز افزوده میشود که در حال حاضر ۱۰۰ هکتار آن آماده واگذاری به شرکت شهرکها است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس اضافه کرد: بیش از ۶۰ درصد فعالیت های تولیدی و صنعتی استان در شهرک صنعتی بزرگ شیراز انجام میشود که بدون شک بزرگترین شهرک صنعتی جنوب کشور است و همین مهم خود مبین قابلیت والای صنعتی استان است.
وی یادآور شد: در گذشته در زمینه آمادهسازی زیرساختهای توسعه استان تلاشهای فراوانی صورت گرفته و شهرکهای متعددی ایجاد شده است؛ لیکن برخی از شهرکها مطابق طرح آمایش سرزمینی و مزیتهای منطقه ایجاد نشده و ضروری است در طرحهای ایجادی و توسعهای از این به بعد حتما به این سند، توجه جدی داشته باشیم.
شیخ نیا ادامه داد: شرکت شهرکهای استان به تعهدات خود در رابطه با مفاد قراردادهای واگذاری عمل و نسبت به تأمین برق، آب و گاز پایدار برای واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی اقدام کند.
معاون استاندار فارس عنوان کرد: اولویت واگذاری زمین و زیرساخت باید به آن دسته از واحدهای تولیدی اختصاص یابد که در صدد راهاندازی و فعال کردن بخش تولید هستند و ظرفیتهای خالی انرژی را به واحدهایی اختصاص دهیم که در حال فعالیت هستند.
وی گفت: واگذاری طرحهای راکد و رها شده بایست در اولویت واگذاری باشد تا این ثروت و سرمایهگذاری از رکود خارج و در مسیر توسعه و فعالیت اقتصادی قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: در طرحهای توسعه آتی بایستی شیوهها و روشهای نوین تامین زیرساختها از جمله انرژی را مدنظر داشته باشیم و بدیهی است توفیق در این مسیر با مشارکت بخش خصوصی و فعالین اقتصادی اتفاق خواهد افتاد؛ البته مدیریت ارشد استان تمامی تلاش خود را برای هماهنگی و تأمین زیرساختها به کار خواهد گرفت.
شیخنیا ادامه داد: در بخش قراردادها و قیمتگذاریها و دوران پرداخت نیاز به بازنگری و اصلاح وجود دارد؛ به طوری که تنظیم قراردادهای واگذاری بایستی مبتنی بر شاخصهای مناطق برخوردار و کم برخوردار و متناسب با زیرساختها باشد تا سرمایهگذاران میل و رغبت بیشتری برای استقرار خصوصاً در مناطق کمتر توسعه داشته باشند و قطعا سازوکارهای انگیزشی و حمایتی در اقبال استقرار در این مناطق دوچندان خواهد بود.
معاون استاندار فارس افزود: با توجه تجربه خوب کشور و استان فارس در زمینه شهرکهای خصوصی تخصصی و خدماتی، امیدواریم با در نظر گرفتن قابلیتها و فرصتهای بیبدلیل در استان فارس شاهد رشد شتابان این بخش مهم باشیم و برای تحقق این هدف مهم، ضروری است که شرکت شهرکهای استان با هماهنگی بیشتر با سازمان صنایع کوچک و شهرکهای کشور با اخذ تفویض اختیارات استانی و کاهش بروکراسی اداری و تسریع در تصمیم گیری، راهکارهای لازم را برای مشارکت بیشتر فعالین اقتصادی در این عرصه ارائه کند.