به گزارش آونگ پرس ، محمدصادق حمیدیان جهرمی در این رابطه بیان کرد: پیرو رفع این معضل که در هفتاد و سومین جلسه شورای گفتگوی استان فارس مطرح شد، مقرر شد تا تست های محموله های بذور وارداتی در کشور مبدا صورت گیرد و محموله عاری از انواع ویروس در گواهی بهداشت نباتی در کشور مبدا ثبت شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس با تشریح مشکلات فعالان بخش خصوصی در این زمینه افزود: مطابق نامه شماره ۷۳۰/۶۹۶۹ مورخ ۱۴۰۲/۴/۱۲ درخصوص انجام تست های برخی از بذور وارداتی توسط موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، ترخیص بذور وارداتی از گمرکات کشور منوط به انجام نمونه برداری و ارسال نمونه ها به موسسه گیاه پزشکی کشور و دریافت نتیجه عاری بودن آن ها از ویروس می باشد و در صورت اعلام آلودگی نمونه های اخذ شده به ویروس مذکور، بایستی محموله مربوطه در اسرع وقت عودت یا امحا شود.
حمیدیان اظهارداشت: از آنجا که محموله های وارداتی دارای گواهی بهداشت معتبر کشور صادر کننده است و سلامت محموله از ویروس های ذکر شده مطابق با شرایط قرنطینه ای واردات بذرها در فروردین ماه ۱۴۰۲ در گواهی های بهداشت گیاهی ذکر می شود لذا تقاضای توقف اجرای بخشنامه موسسه گیاه پزشکی را داشتند.
وی اضافه کرد: از دیدگاه فعالان بخش خصوصی ادامه اجرای این بخشنامه با توجه به سایر شرایط موجود کشور و بخشنامه های ارزی بانک مرکزی موجب بروکراسی اداری بیشتر و خسارات مالی زیاد جهت واردات بذور می شد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: این درحالی است که انجام این نمونه برداری ها در یک آزمایشگاه موجب ایجاد انحصار شده بود و همچنین برای اقدام به نمونه برداری از محموله های وارداتی بذر در گمرک همراه با انجام آزمایش ها مبالغ هنگفت بابت انجام آزمایشات فوق از واردکنندگان دریافت می شد که هیچگونه پاسخ شفاف و کاملی در مورد نحوه محاسبه هزینه ها و جزییات انجام آزمایش به واردکنندگان بذر ارائه نشده است.
حمیدیان عنوان داشت: مطالبه فعالان بخش خصوصی و اجرای آن در کشور و استان فارس در کاهش مشکلات این بخش بسیار تاثیرگذار و ملموس است.
وی تصریح کرد: معتقدیم تعهد حرفه ای و اخلاقی تولیدکنندگان و بازرگانان بذر مهم ترین و بهترین روش در کنترل سلامت بذر می باشد و تعامل فروشنده خارجی و واردکنندگان بذر جهت اطمینان از سلامت بذر قبل از صادرات و توزیع در بازار هدف و تحویل به کشاورز ساده ترین و موثرترین راه حل است.