محمد ثابت اقلیدی امروز در مراسم بزرگداشت روز ملی داراب، ضمن تبریک فرارسیدن ایام میلاد پربرکت امام حسن مجتبی (ع)، گفت: علت مشهور شدن این شهر به نام آن حضرت، جایگاه خاص این شهر در صلح نامه امام حسن (ع) با معاویه (لعنت الله علیه) است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس با بیان اینکه بخش ارزشمندی از تاریخ ایران و دوره اسلامی در شهر دارابگرد شکلگرفته است، گفت: این شهر دارای موقعیت سازهای با ارزش باستانی فراوان است و قدمت آن به بیش از هفت هزار سال قبل برمیگردد و یکی از محورهای تمدنی ایران محسوب میشود.
ثابت اقلیدی، ثبت روز ملی داراب در تقویم را نقطه عطفی در تاریخ این شهرستان کهن عنوان کرد و افزود: لازم است با برنامهریزی هدفمند و بهکارگیری مشارکتهای اجتماعی بهویژه بهرهگیری از توانمندیها و ظرفیتهای سازمانهای مردمنهاد و البته انجمن خیرین میراث فرهنگی در عرصههای مختلف به پیشرفت پایداری در این منطقه دستیابیم.
وی با بیان اینکه داراب با بیش از ۱۲۰ آثار شاخص تاریخی در فهرست ملی و دارای بیش از یک هزار اثر تاریخی شناساییشده و همچنین ۲ اثر ارزشمند طبیعی و سه پرونده میراث ناملموس در فهرست ملی میتوانند به جاذبهای بیبدیل تبدیل شود، افزود: از فرصتهای موجود در این شهرستان میتوان بهعنوان رویداد گردشگری بهره برد تا شاهد رونق گردشگری در شهرستان باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس در ادامه گفت: تلاش داریم تا با برنامهریزیها در ایجاد زیرساختهای لازم و شرایط مناسب همچنین تعریف رویدادها جذب بیشتر گردشگر داخلی و خارجی را برای شهرستان تاریخی داراب فراهم کنیم.
ثابت اقلیدی گفت: با توجه به ارزشمندی شهر دارابگرد پرونده ثبت جهانی آن آمادهشده و بهزودی این اثر شاخص در فهرست یونسکو جای میگیرد.
وی با اشاره به وجود جاذبههای طبیعی منحصربهفردی چون آبشار فدامی و تنگ رغز اشاره کرد و گفت: باید از این میراث طبیعی بهعنوان جاذبههای گردشگری و جذب گردشگران در فصول مختلف فارس بهره ببریم.
ثابت اقلیدی مرمت کامل آبانبار تاریخی فدامی با اعتبار بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان، احداث دیوار حائل آبشار فدامی با اعتبار ۲ میلیارد تومان، شروع مرمت قصر آینه با اعتبار ۲۰۰ میلیون تومان، مرمت بخشهایی از خانه سوخکیان با اعتبار یک میلیارد تومان، مرمت چهارطاقی محراب یوشنج با اعتبار ۱۵۰ میلیون تومان، پایان طرح مطالعات باستانشناسی بخش فورگ با اعتبار۱۵۰ میلیون تومان، آموزش کوتاهمدت ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از هنرمندان صنایعدستی در شهر داراب را بخشی از فعالیتهای اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس در سهماهه اخیر در این شهرستان عنوان کرد.
وی ادامه داد: هماکنون پروندههای ثبت ملی میراث طبیعی دشت گل محمدی لایزنگان و تنگه رغز تهیهشده است که طبق برنامهریزیها اردیبهشتماه امسال این پرونده ملی خواهد شد، هرچند که این پروندهها قابلیت ثبت در فهرست جهانی را هم دارد.
ثابت اقلیدی در خصوص سرمایهگذاری حوزه گردشگری در این شهرستان نیز گفت: هماکنون بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری برای احداث سه پروژه بزرگ گردشگری در شهرستان داراب موافقت اصولی دریافت کردند و بیشرفت فیزیکی آنها نیز به ۴۰ درصد رسیده است.
ثابت اقلیدی همچنین در خصوص مصوباتی که در سال جاری اجرا میشود، هم اشاره کرد و افزود: ۵۰۰ میلیون تومان برای خرید تجهیزات ضروری خانه تاریخی سوخکیان؛ مرمت مسجد جامع داراب با اعتبار یک میلیارد تومان، همچنین مرمت چهار طاقی کرسیا ۳۰۰ میلیون تومان و عملیات آواربرداری و مرمت کاخ کیومرث با اعتبار ۲۰۰ میلیون تومان و مرمت انبار غله با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان و یکصد میلیون تومان اعتبار نیز برای احداث پلکان مسجد سنگی در نظر گرفتهشده است.
بنابراین گزارش روز ملی داراب شب گذشته در شهر داراب و با حضور تنی چند از مسئولان و مدیران استان و شهرستان برگزار شد، این مراسم با استقبال کمنظیر مردم همراه بود، ۵ فروردینماه روز ملی داراب در تقویم ثبتشده است.