به گزارش آونگ پرس، محمد موذنی امروز در جمع خبرنگاران، گفت: دانشگاه شیراز در خصوص انجام تحقیقات مرتبط با نیاز جامعه موفق به کسب رتبه نخست در کشور شده است.
وی با اشاره به استاندارد و کیفیت بالای آموزش در دانشگاه شیراز، گفت: اخراج ۱۵۰ دانشجو در یکسال گذشته نشاندهنده توجه این دانشگاه به حفظ کیفیت آموزشی است.
وی از راهاندازی مرکز تعالی تدریس در این دانشگاه خبر داد و گفت: بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ نفر از اعضای هیأت علمی کشور عضو این مرکز شدهاند.
او در زمینه مهارتآموزی دانشجویان گفت: دانشگاه با تمام مراکزی که امکان توانمندسازی را دارند وارد همکاری و انعقاد تفاهم نامه شده است و ظرفیت مرکز آزمون دانشگاه از ۵ هزار نفر به ۱۱ نفر افزایش یافته است و در سال گذشته ۳۲ آزمون در این مرکز برگزار شده است.
به گفته رییس دانشگاه شیراز، ۲۸۳ عنوان پایاننامه پژوهشی متناسب با نیازهای جامعه و صنعت در این دانشگاه به سرانجام رسیده و از این حیث دانشگاه رتبه نخست را کسب کرده است.
وی در خصوص رصد دانشآموختگان این دانشگاه گفت: طبق بررسیهای انجام شده ۸۱ درصد از دانشآموختگان دانشگاه شیراز مشغول کار هستند و ۷۳ درصد در مشاغل مرتبط با رشته خود هستند.
وی با بیان اینکه هرساله بعد از اعلام نتایج کنکور تقاضاهای زیادی برای انتقال به این دانشگاه داریم، گفت: در سال گذشته ۵۳۱ نفر دانشجوی مهمان داشتیم و تنها ۵۴ نفر از دانشگاه شیراز به مقاصد دیگر انتقالی گرفتهاند.
وی به رشد ۳۵۰ درصد انعقاد قرارداد با صنعت نسبت به ۳ سال گذشته اشاره کرد و از جذب ۱۰۰ میلیاردتومان اعتبار برای تجهیز آزمایشگاه خبر داد.
به گفته وی، برای نخستین بار در تاریخ دانشگاه شیراز یکی از دستاوردهای این دانشگاه به مرحله تولید و راهاندازی کارخانه رسیده است که محصولی در زمینه انعقاد خون است.
ایجاد پردیس کشاورزی و دامپزشکی دانشگاه شیراز برای نخستین بار و ایجاد دسترسی رایگان به مقالات علمی و پژوهشی، راهاندازی دوباره کتابفروشی دانشگاه پس از سالها تعطیلی، برگزاری ۶۳ کرسی نظریهپردازی و نقد در سال ۱۴۰۲ در دانشگاه و تاسیس ۳۰ شرکت دانش بنیان با مشارکت اساتید این دانشگاه و راهاندازی تلویزیون اینترنتی دانشگاه از جمله مواردی بود که رئیس دانشگاه شیراز به آن اشاره کرد.
موذنی در ادامه اظهار کرد: فرصت مطالعاتی خارج از کشور که در چندسال اخیر به دلیل مشکلات ارزی متوقف شده بود، امسال ۱۰ نفر از اساتید به فرصت مطالعاتی اعزام شدهاند.
رئیس دانشگاه شیراز، با اشاره به کاهش اعتبارات دانشگاه در سالهای اخیر، گفت: با تلاشهایی که در دوسه سال گذشته داشتیم از نظر جذب اعتبارات دو پله ارتقا یافتیم و در حال حاضر رتبه ۴ هستیم.
وی ادامه داد: درآمد اختصاصی دانشگاه از ۶۴ میلیاردتومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۲۰ میلیارد تومان در پایان سال ۱۴۰۲، رسیده است و پیشبینی ما برای سال جاری ۳۴۰ میلیارد تومان است.
وی به بازسازی و تعمیر خوابگاههای دانشجویی اشاره کرد و در خصوص تعطیلی خوابگاه قدس گفت: این خوابگاه نیاز به تعمیر و بازسازی اساسی دارد که ۱۲۰ میلیارد تومان برآورد شده است و درصورت تامین اعتبار عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
وی با اعلام اینکه یکی از فارغالتحصیلان این دانشگاه پذیرفته است تا یک دانشکده مکانیک در زیربنایی به مساحت ۱۸ هزار متر مربع در کمتر از ۱۸ ماه در پردیس مرکزی ایجاد کند گفت: این دانشکده در حال حاضر در مرحله تجهیز کارگاه است و با اتمام کار دانشکده مکانیک فعلی واقع در خیابان ملاصدرا به پردیس مرکزی منتقل خواهد شد.
موذنی ادامه داد: مرکز آموزشهای فرهنگی هنری محراب راهاندازی شده است که دانشجویان میتوانند حداقل یک مهارت کسب کنند و محصولات خود را در مرکز فرهنگی عرضه کنند و بخشی از نیاز مالی خود را رفع کنند.
وی از انتشار ۶۶۱ مقاله مشترک با اساتید خارجی و ۱۴۱ عنوان کتاب توسط اساتید به زبان انگلیسی و ۱۰ عنوان کتاب مشترک با اساتید خارجی سخن گفت و افزود: در سال گذشته بیش از ۵۲ هزار ارجاع به مقالات اساتید دانشگاه شیراز صورت گرفته است که این نشاندهنده سطح علمی اساتید و پژوهشهای این دانشگاه است.
وی گفت: ۳۵۰ دانشجو از هفت کشور داشتیم که در حال حاضر ۲۷۱ دانشجوی خارجی در این دانشگاه در حال تدریس هستند و پیرو فراخوان جذب دانشجوی خارجی برای امسال
دو نفر از آمریکا و یکی از سوئد درخواست داشتهاند که مدارک آنها به وزارت علوم ارسال شده است.
وی ادامه داد: در رتبهبندی نیچر ایندکس در ۲۰۲۲ رتبه اول کشور و در سال ۲۰۲۳ رتبه دوم را کسب کرده است و در رتبهبندی آسیایی جزء ۲۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار دارد.
وی گفت: از آنجا که دانشجویان ورودی دانشگاه شیراز در سطح علمی متوسط هستند، در عین حال با توجه به استاندارد آموزشی این دانشگاه، دانشجویان دانشگاه شیراز در المپیک ملی دانشجویان که در ۲۰ رشته برگزار میشود، موفق به کسب رتبه دوم کشور شدهاند.
کسب رتبه نخست جشنواره ملی حرکت در سال ۱۴۰۲ با ۶۰ انجمن علمی دانشجویی و رتبه نخست جشنواره قرآن و عترت دانشجویان در سال ۱۴۰۳ موفق از دیگر موفقیتهایی این دانشگاه بود که موذنی به ان اشاره کرد.
وی از افزودن ۱۱ رشته در سه سال اخیر به رشتههای تحصیلی این دانشگاه در مقطع ارشد و ۳ رشته در مقطع کارشناسی صحبت کرد و افزود: ۱۰ رشته دیگر نیز برنامهریزیهای آن انجام شده و برای تصویب به وزارت علوم رسیده است.
وی گفت: از ۱۷ هزار دانشجوی ورودی امسال دانشگاه بیش از ۷ هزار نفر دانشجوی مقطع ارشد و دکترا هستند.