4
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید تأکید کرد:

ضرورت ارتقا اشتغال جامعه محلی تخت جمشید /تخت جمشید پشتوانه فرهنگی ایران و خاورمیانه است

  • کد خبر : 48679
  • 16 شهریور 1403 - 19:41
ضرورت ارتقا اشتغال جامعه محلی تخت جمشید /تخت جمشید پشتوانه فرهنگی ایران و خاورمیانه است
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید هم گفت: تلاش گروه‌های مردمی برای پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی در تخت جمشید نشان‌دهنده فرهیختگی مردم این جامعه است.

به گزارش آونگ پرس، علیرضا عسکری چاوردی در همایش «نقش مردم فرهیخته مرودشت در توسعه پایدار میراث جهانی تخت جمشید» افزود:مردمی که در تلاشند تا به دنبال توسعه پایدار باشند یعنی منابع را به‌گونه‌ای استفاده می‌کنند که این منابع برای نسل‌های آینده هم بماند.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: زمانی مردم یک منطقه به توسعه می‌رسند که بتوانند ازنظر آگاهی،ثروت اجتماعی ایجاد کنند که این ثروت تبدیل به سرمایه شود که بالاترین ثروت، فرهنگ است،.

عسکری چاوردی درباره برگزاری همایش نقش جامعه محلی در توسعه پایدار میراث تخت جمشید در شهرستان مرودشت گفت: شاید این پرسش مطرح شود که چرا این منطقه را الگو قرار داده‌ایم؟ دلیل انتخاب این منطقه به‌عنوان الگو این است که تخت جمشید مهم‌ترین اثر تاریخی ایران و جهان است و تاریخ دوران باستانی ایران از این منطقه متولدشده؛ اگرچه هفت یا هشت هزار سال پیش از تخت جمشید هم‌دوره‌های روستانشینی و خان‌سالاری را سپری کردیم اما نخستین بار در منطقه مرودشت بود که یک سازمان امپراتوری شکل گرفت و نخستین بار بود که جایی به نام پرشیا متولد شد.

او اضافه کرد: تا یک قرن پیش تمام جهان، ایران را به‌عنوان پرشیا می‌شناختند؛ جایی که حریم پارسه است و به همین دلیل اهمیت دارد که امروز برای توسعه پایدار این میراث کهن تلاش کنیم و برنامه‌ریزی منسجمی انجام دهیم.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید درباره دیگر اهداف برگزاری این همایش گفت: این برنامه یک برنامه علمی و فرهنگی است که در آن نقش مردم ازنظر توسعه پایدار موردبررسی قرار می‌گیرد.
عسکری چاوردی بابیان اینکه طی چند ماه گذشته اقدامات قابل‌توجهی توسط گروه‌های مردمی مختلف در میراث جهانی تخت جمشید انجام‌شده گفت: امروز شاهد یک تحول بزرگ در تخت جمشید هستیم، آنچه برای ما اهمیت دارد فلسفه و فرهنگ این کار است؛ مهم این است که این جامعه به این حد از شعور و آگاهی رسیده که نه‌تنها بزرگ‌سالان بلکه کودکان هم برای ساماندهی تخت جمشید، ماندگاری و حفاظت از آن تلاش می‌کنند.

او افزود: همکاری که در حال حاضر در تخت جمشید انجام می‌شود یک فلسفه دارد و آن این است که تخت جمشید به‌عنوان قلمرو حاکمیتی و هویت تاریخی ما توسط مردم و با مشارکت مردم حفظ شود؛ نه‌تنها درختان این مجموعه بلکه همه میراث تخت جمشید و حجم بسیاری از آثار باستانی کشف‌شده در این میراث جهانی نیاز به محافظت دارد و این مسئولیت ما را بسیار سنگین کرده است.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بابیان اینکه از بهترین متخصصان برای مرمت تخت جمشید استفاده می‌شود، گفت: تخت جمشید برای همه دنیا اهمیت بسیاری دارد و مردم ایران هم برای حفظ آن دغدغه دارند و تلاش می‌کنند؛ البته باید تلاش کنیم از تمام سنت‌ها که حافظ فرهنگ کشور هستند هم به‌عنوان میراث معنوی در حوزه گردشگری بهره ببریم.
عسکری چاوردی ادامه داد: باید اشتغال جامعه محلی تخت جمشید را ارتقا دهیم؛ این همایش تلاش می‌کند تا سرآغازی باشد برای ارتقا اقتصاد فرهنگی تا این اقتصاد را درزمینهٔ گردشگری پایدار توسعه دهد.
او افزود: راهبردهایی که می‌تواند به حوزه زیست، اقتصاد، فرهنگ، سلامت و ایمنی درزمینهٔ گردشگری کمک کند از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ تخت جمشید نه‌تنها پشتوانه فرهنگی فارس است بلکه پشتوانه فرهنگی ایران و خاورمیانه است.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: ما داریم به یک جامعیت در مورد پارسه می‌رسیم و این کار را مدیون تلاش‌های باستان‌شناسی و اقدامات گسترده سال‌های اخیر هستیم.
عسکری چاوردی با بیان اینکه نظر مردم و نظر جامعه محلی برای توسعه پایدار مجموعه تخت جمشید از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: برای حفاظت از میراث تخت جمشید به دنبال تغییر رویه هستیم؛ مردم باید بدانند این مکان متعلق به خودشان است، می‌بایست به‌صورت جمعی از این میراث محافظت شود.هدف اصلی، توسعه پایدار فرهنگی و اقتصادی در تخت جمشید است.
او بیان کرد: اقتصاد فرهنگی باید با اتکا به میراث فرهنگی توسعه داده شود و ارتقا یابد؛ جوانان باید در صنعت گردشگری میراث جهانی تخت جمشید سهمی جدی داشته باشند.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بر اهمیت ماندگاری گردشگران در شهرستان مرودشت تأکید کرد و افزود: در تلاش هستیم روستاهای پیرامون تخت جمشید به‌عنوان روستاهای نمونه گردشگری با حفظ سنت‌ها شناخته شوند و شرایط ارتقای آن‌ها فراهم شود.
بنابراین گزارش همایش « نقش مردم فرهیخته مرودشت در توسعه پایدار میراث جهانی تخت جمشید » شامگاه پنجشنبه ۱۵ شهریورماه با حضور گروه‌های مردمی و شماری از مسئولان شهرستان مرودشت برگزار شد و در این مراسم از گروه‌های مردمی و مسئولان حامی میراث تخت جمشید تقدیر شد.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=48679

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.