1
در ششمین جلسه راهبردی سند سومین حرم اهل بیت(ع) صورت گرفت؛

انعقاد قرارداد اجرایی شهرداری شیراز و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام/ برنامه عملیاتی شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز تا پایان مهرماه آماده می‌شود

  • کد خبر : 49232
  • 29 شهریور 1403 - 16:05
انعقاد قرارداد اجرایی شهرداری شیراز و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام/ برنامه عملیاتی شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز تا پایان مهرماه آماده می‌شود
ششمین جلسه شورای راهبردی سند سومین حرم اهل‌بیت(ع) با حضور مسئولان ملی، استانی و شهری تشکیل و یکی از خروجی‌های این جلسه، انعقاد قرارداد اجرایی شهرداری شیراز و پایگاه استنادی علوم‌ جهان اسلام جهت تنظیم برنامه عملیاتی دستگاه‌های اجرایی درراستای اجرای این سند بود.

به گزارش آونگ پرس، ششمین جلسه شورای راهبردی سند سومین حرم اهل بیت(ع) با حضور مسئولان ملی، استانی و شهری تشکیل شد و‌ یکی از خروجی‌های این جلسه، انعقاد قرارداد اجرایی شهرداری شیراز و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در راستای تنظیم برنامه عملیاتی همه دستگاه‌های اجرایی درراستای این سند بود.
نماینده ولی‌فقیه در فارس در این جلسه اظهارکرد: بسیاری عوامل دست‌به‌دست هم داده است تا بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی توسعه شیراز با محوریت سومین حرم اهل‌بیت(ع) شکل بگیرد و این الگویی جدید است و کار عظیمی شکل می‌گیرد.
بنا به اظهار آیت‌الله لطف‌الله دژکام؛ شیراز هم در تاریخ و تمدن بشری صاحب‌نام بوده وهم در آینده نام بلندی خواهد داشت و مایه مسرت است که شیراز به عنوان سومین حرم اهل‌بیت(ع) توسعه پیدا می‌کند.
وی اضافه کرد: برنامه عملیاتی سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) مورد بحث قرار گرفته و مجموعه‌های علمی و فرهنگی استان و شهر شیراز به خصوص شهرداری شیراز و همچنین مرکز استنادی علوم جهان اسلام پای کار آمده‌اند تا با همکاری کارشناسان برنامه عملیاتی نوشته شود.
امام جمعه شیراز اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک شاهد حرکت‌های عملیاتی برای تحقق سومین حرم اهل‌بیت(ع) و توسعه شیراز و رفع مشکلات پیرامونی حرم مطهر باشیم.
آیت‌الله دژکام افزود: در آغاز اجرای سند هفتم توسعه هستیم و سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) مقارن با سند هفتم توسعه جلو می‌رود و سند هفتم زمانی که می‌خواهد بومی‌سازی شود، این سند هم مورد توجه قرار می‌گیرد.
وی گفت: نگاه منعطف با حرم حضرت احمدبن موسی-شاهچراغ(ع) محور اصلی توسعه است و تحولات خوبی روی خواهد داد که در این راستا نقشه مهندسی فرهنگی استان و سند توسعه شهری نیز با توجه مسئولان انجام می‌شود.
نماینده ولی‌فقیه در فارس با قدردانی از مجموعه شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز گفت: محمدحسن اسدی شهردار کلان‌شهر شیراز از شهرداران قدر توانمند در زمینه کار اجرایی شیراز محسوب می‌شود و حرکت خوب و عظیمی در بحث توسعه و عمران شهری آغاز کرده است و باید همه مجموعه‌ها دست به دست هم بدهند کار خوبی شکل گیرد.
استاندار فارس نیز در این جلسه اظهارکرد: سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) با همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز، نمایندگی ولی فقیه در فارس، حرم حضرت شاهچراغ(ع)‌ و سایر ارگان‌ها شکل گرفت.
محمدهادی ایمانیه با اشاره به اینکه همه دست به دست هم دهند تا فرمایش رهبر معظم انقلاب در مورد سومین اهل بیت(ع) تحقق یابد، گفت: به جز آستان مقدس احمدی و محمدی(ع)‌، تمام شیراز باید خصوصیت سومین حرم اهل بیت(ع) را داشته باشد.
وی افزود: هرگونه آسیب اجتماعی نظیر تکدی‌گری، بیکاری، گران فروشی و سایر مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با شأن سومین حرم اهل بیت‌(ع) منافات دارد.
استاندار فارس افزود: با تدبیر انجام شده و‌ تدوین سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع)، جنبه‌های مختلف این سند، مستند به آن در حال روی دادن و قابل بررسی و هدف‌گذاری است تا شیراز به جایگاه واقعی سومین حرم اهل‌بیت(ع) برسد.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع)‌ نیز اظهار کرد: باید از شورای فرهنگ عمومی و شورای اسلامی شهر شیراز و شهردار شیراز برای تهیه و تدوین این سند راهبری تجلیل کرد که حقیقتا محکم ایستادند و تا امروز گام‌های زیادی برداشته شده است‌.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین ابراهیم کلانتری بیان کرد: سال ۱۳۸۷ عنوان سومین حرم اهل‌بیت(ع)‌ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیراز به عنوان یک مدال افتخار داده شد که هرچه روی آن کار و تلاش شود به عنوان یک جایگاه کم است.
وی گفت: این اتفاق هم جنبه مادی و هم معنوی دارد و کمتر شهر و استانی است که از این نوع امتیازات برخوردار باشد.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) با اشاره به اینکه باید بررسی شود که از تاریخی که رهبر معظم انقلاب اسلامی این مطلب را اعلام کردند تا امروز چه اتفاقی افتاده است، اضافه کرد: چه گامی در راستای این عنوان و هدف بزرگ برداشته شده است و باید همه تلاش کنند تا شیراز به این جایگاه برسد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین گفت: مخاطب اصلی پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی، همه مسئولین استان هستند و یکبار بررسی کنیم چند قدم به سوی این هدف بزرگ آمده‌ایم؟
وی گفت: تدوین سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) یک حرکت برای رفع معضلات و آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی پیرامون حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) کشور است.
تولیت حرم حضرت احمدبن موسی-شاهچراغ(ع) اظهار کرد: این فرصت‌ها به زودی می‌گذرد و می‌طلبد حرکت جدی شکل بگیرد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین کلامنتری بر پشتکار شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز و همچنین استاندار و نماینده ولی فقیه در فارس در مسبر تدوین سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) تأکید کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز اظهار کرد: در ۲۶ اردیبهشت الزامات و اقتضائات سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) شد.
سید ابراهیم حسینی با بیان اینکه مکان دبیرخانه مشخص و طراحی و اهتزاز پرچم سومین حرم اهل‌بیت(ع) هم انجام گرفته است، تأکید کرد: در این مسبر از ظرفیت‌های بسبج و رسانه ملی نیز استفاده شده است.
وی گفت: تدوین برنامه عملیاتی در شهرداری انجام شده است و موضوع آموزش کارکنان بر اساس مدرسه حکمرانی هم انجام شده که بخشی از برنامه عملیاتی است.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز افزود: در مسأله گفتمان‌سازی سند هم باید اقدامات انجام شود و ظرفیت‌های دیگری نظیر رسانه ملی پای کار آیند.
به گفته حسینی؛ سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع)‌برای کلان‌شهر شیراز تهیه شده است که مرکزیت و محوریت حرم حضرت شاهچراغ(ع) شکل گیرد، اما خود حرم حضرت احمدبن موسی-شاهچراغ(ع)‌ به عنوان قلب تپنده به یک سند مجزا نیاز دارد و باید تدوین سند ویژه حرم مطهر در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به انعقاد قرارداد بین شهرداری شیراز و مرکز استنادی علوم جهان اسلام (ISC) هم گفت: طبق این قرارداد اجرایی این مرکز به‌عنوان مشاور علمی عملیاتی سند راهبردی، باید طی چهارماه برنامه عملیاتی دستگاه‌های اجرایی را ذیل نظر استانداری فارس تنظیم کند.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز گفت: برنامه عملیاتی شورای اسلامی شهر و شهرداری این کلان‌شهر به‌عنوان نخستین دستگاه اجرایی تا پایان مهرماه جاری آماده می‌شود.
شهردار کلان‌شهر شیراز نیز گفت: ۱۶ سال پیش که رهبری سفر استانی به شیراز داشتند، شیراز را به عنوان سومین حرم اهل‌بیت(ع) معرفی کردند و طی ۳ سال شورای ششم با اهتمام ویژه سند سومین حرم اهل‌بیت(ع) تدوین و رونمایی شد.
محمدحسن اسدی اظهار کرد: امروز قراردادی بین شهرداری شیراز و مرکز استنادی علوم جهان اسلام در راستای این سند راهبردی منعقد می شود که امیدوارم این سند برای مردم شیراز، مردم فارس، کشور و زوار و تمام محبین اهل بیت(ع) موجبات خیر را فراهم کند.
به گفته این مقام ارشد مدیریت شهری شیراز؛ این قرارداد فاز بعدی عملیاتی اجرایی سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) را مشخص می‌کند که بر اساس شرح وظایفی که برای دستگاه‌های اجرایی مد نظر گرفته شده، خروجی خوبی خواهد داشت.
وی افزود: ۱۴ ساحت برای دستگاه‌های اجرایی در این سند در نظر گرفته شده است و تمامی دستگاه‌های اجرایی باید به وظایف خود عمل کنند تا اینکه فرموده رهبر معظم انقلاب در مورد “شیراز؛ سومین حرم اهل بیت(ع)” در ایران اسلامی، محقق، عملیاتی و اجرایی شود.
شهردار شیراز همچنین از تلاش‌های سید ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر و سایر مسئولانی که زمان ویژه‌ای برای این سند گذشته‌‌اند، قدردانی کرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: شیراز در تاریخ و تمدن و اسلام از هر منظر نگاه کنیم برجسته است و کمتر استان و شهری است که در ابعاد مختلف برجسته باشد.
سید شمس‌الدین حسینی افزود: پرداختن به شیراز، پرداختن به ظرفیت دینی و تمدنی ما هست و این سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) را می‌توان یک سند ملی تلقی کرد و باید با این نگاه به آن بپردازیم.
وی با اشاره به ظرفیت‌های مجمع نمایندگان استان فارس افزود: برای نخستین‌بار امسال در قانون بودجه ۱۴۰۳ منبع ویژه‌ای به میزان ۳۶ هزار میلیارد تومان (همت) برای کارهای فرهنگی در نظر گرفته شد که بخشی در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی نیز در اختیار وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و این دستگاه‌ها می‌توانند به عنوان پشتیبان این سند باشند و این در حالی است که ۹ همت بودجه استانی است.
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام هم گفت: مشارکت در یک کار معنوی بزرگ برای تک تک ما خیر و برکات خودش را خواهد داشت و ۲ سال گذشته هم سند علم و فناوری استان را جمع بندی کردیم و آن سند را در شورای عالی وزارت علوم به تصویب رساندیم.
سید احمد فاضل‌زاده حقیفی خواستار تصویب سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به تصویب برسد.
وی بیان کرد: در این ۲ سال مراودات خوبی را با کشورهای اطراف داشتیم و ارتباط بین حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) و عتبات می‌تواند پل قوی برای تردد زائرین ایجاد کند و مهمانانی که هفته پیش از کربلا داشتیم، بسیاری از مفاخر شیراز و فارس را می‌شناختند.
عضو پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نیز گفت: این جمع دغدغه‌کند هستند و بعد از ۱۶ سال از سفر رهبر معظم انقلاب سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت(ع) محقق شد و این یک فرصت تاریخی است که فراهم شده است.
سعید بختیاری افزود: رهبر معظم انقلاب، وقتی به شیراز تشریف آوردند، سه عبارت فرمودند «خدمت رسانی به زوار»، «معرفی کردن و نشان دادن» و همچنین «دلهای مشتاقان را متوجه این بارگاه کردن» بود که در این سند مورد توجه قرار گرفته است، همچنین معظم له توسعه شهر شیراز بر اساس و محوریت سومین حرم اهل بیت (ع) را مورد تاکید قرار دادند.
وی گفت: در تدوین سند، اقتضائات و الزامات سومین حرم اهل بیت‌(ع) لازم بود که شیراز به عنوان سومین حرم اهل‌بیت(ع) چه چشم‌اندازی دارد و در چه وضعیتی است و الزامات راهبردی ما چیست.
بختیاری گفت: در درون سند می‌تواند پروژه‌های ملی، محلی و منطقه‌ای در نظر گرفت.
عضو پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بر لزوم مورد توجه قرار گرفتن سند راهبردی در سند آمایش استان تأکید و بیان کرد: باید این سند و سایر اسناد استان با هم هماهنگ باشند و جزیره.ای عمل نشود چرا که اگر هماهنگی و یکپارچگی نداشته باشد به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=49232

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.