0
رییس دانشکده علوم توانبخشی شیراز خبر داد:

راه اندازی کلینیک فیزیوتراپی ویژه اختلالات عملکردی کف لگن، در دانشکده علوم توانبخشی شیراز

  • کد خبر : 50073
  • 16 مهر 1403 - 15:29
راه اندازی کلینیک فیزیوتراپی ویژه اختلالات عملکردی کف لگن، در دانشکده علوم توانبخشی شیراز
رییس دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از راه اندازی کلینیک فیزیوتراپی اختلالات عملکردی کف لگن در این دانشکده خبر داد.

به گزارش آونگ پرس ، «علی رضا متاله» در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: کلینیک فیزیوتراپی کف لگن در دانشکده علوم توانبخشی، از ۱۰ سال پیش به طور محدود شروع به فعالیت کرد و به تازگی در محل جدید خود در ساختمان مهر بیمارستان شهید دکتر چمران و با تلاش اساتید دانشکده علوم توانبخشی، حمایت رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و معاونت درمان، فعالیت خود را گسترش داد.

او با بیان اینکه این کلینیک آمادگی دارد تا در کنار سایر کلینیک های این دانشکده، پذیرای بیماران دچار اختلال عملکرد کف لگن باشد، ادامه داد: با توجه به انجام روش های درمان فیزیوتراپی بیماران مبتلا به اختلالات عملکرد کف لگن بر اساس استانداردهای روز دنیا در این کلینیک، همکاران یورولوژیست، جراحان زنان و زایمان، کولورکتال، متخصصان مغز و اعصاب و همکاران گروه توانبخشی، می توانند در صورت صلاحدید بیماران خود را به این مرکز ارجاع دهند.

بانوان؛ گسترده ترین گروه در معرض اختلالات عملکردی کف لگن

رییس دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به شیوع به نسبت بالای مشکلات کف لگن به ویژه در بانوان گفت: زندگی با مشکلات کف لگن، می تواند ناراحت کننده باشد و بیشتر این افراد ممکن است درد و علائم آن را تحمل کنند که ممکن است مسایل روحی روانی خاص خود را نیز به دنبال داشته باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: اختلال عملکرد کف لگن زمانی رخ می‌دهد که عضلات و رباط‌ های کف لگن دچار اختلال می‌شود، هرچند این عارضه تا ۵۰ درصد از زنان را پس از زایمان تحت تاثیر قرار می دهد، اما آمارها نشان می دهد تا ۱۶ درصد از مردان نیز به این عارضه مبتلا می شوند.

اهمیت توجه به حفظ سلامت کف لگن

به گفته دکتر متاله، کف لگن یا دیافراگم لگن، یک مکان آناتومیک در بدن انسان است که نقش مهمی در کنترل ادرار و مدفوع، عملکرد جنسی و حمایت از اندام‌های لگن دارد؛ این ناحیه پشتیبان و تکیه گاه اندام های لگن(مثانه، راست روده، رحم، مهبل، پیشاب راه، پروستات) است و نقش مهمی در حفظ و کنترل اختیار ادرار و مدفوع به عنوان بخشی از اسفنکترهای ادراری و مقعدی دارد، همچنین این ناحیه در انقباض ریتمیک هنگام ارگاسم دخیل بوده و در بانوان نقش مهمی در روند طبیعی زایمان دارد.

او با بیان اینکه علائم می تواند شامل درد لگن، فشار، درد در حین مقاربت، انواع بی اختیاری ادرار، مثانه بیش فعال، بی اختیاری روده، تخلیه ناقص مدفوع، یبوست، درد لگن و افتادگی اندام لگنی باشد، اظهار کرد: تحقیقات انجام شده نشان داده است که علائم می تواند زندگی روزمره را برای زنان محدود کند، با این حال، بسیاری از مردم به سختی می‌توانستند در مورد آن صحبت کنند و به دنبال مراقبت و درمان های مرتبط باشند.

علت های موثر در بروز مشکلات کف لگن

رییس دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: علت های موثر در بروز مشکلات کف لگن طیف وسیعی دارد که می تواند شامل سالمندی، مشکلات پروستات، جراحی لگن، مشکلات روده‌ای مانند یبوست، سرفه مزمن، بلند کردن وسایل سنگین به صورت مستمر، زایمان های مکرر، چاقی، دیابت و بیماری ام اس باشد.

او همچنین به تاثیر برخی از رفتارها و یا سبک زندگی در بروز اختلال عملکرد کف لگن اشاره کرد که این موارد می تواند شامل پرهیز از دفع ادرار یا حرکات روده، چاقی، استفاده از شل کننده های عضلانی یا مواد مخدر باشد.

دکتر متاله اضافه کرد: استفاده از بیش از حد از شل کننده های عضلانی یا استفاده از مواد مخدر می تواند منجر به اختلالات عملکردی عضلات کف لگن شود که به طور بالقوه در ارتباط با بی اختیاری ادرار و مدفوع است.

رییس دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: همچنین آنتی هیستامین ها و آنتی کولینرژیک ها ممکن است اثرات نامطلوبی داشته باشد که منجر به تزلزل و احتباس ادرار شود و در نهایت منجر به اختلال عملکرد کف لگن شود، از سویی دیگر بی اختیاری ادرار حتی می تواند ورزشکاران را تحت تاثیر قرار دهد، به ویژه ورزشکارانی که در ورزش هایی که نیاز به ضربه و یا پریدن دارند؛ به عنوان مثال در ژیمناستیک کاران و وزنه برداران شیوع بالای بی اختیاری ادرار گزارش می شود.

او با بیان اینکه اختلال عملکرد کف لگن می تواند پس از پرتو درمانی لگن و سایر درمان های سرطان های زنانه نیز ایجاد شود، گفت: فیزیوتراپی و اصلاح شیوه زندگی، دارو درمانی و جراحی، از درمان های رایج برای اختلال عملکرد کف لگن به شمار می رود.

استفاده از روش های فیزیوتراپی برای درمان اختلالات کف لگن
دکتر متاله ادامه داد: اقدامات فیزیوتراپی در خصوص بیماران مبتلا به اختلالات کف لگن، شامل تمرین های عضلات این ناحیه و باز گرداندن قدرت و هماهنگی این عضلات، استفاده از تحریک الکتریکی، انجام بیوفیدبک و طب سوزنی است که نسبت به شرایط بیمار و نتایج معاینه و ارزیابی متخصص فیزیوتراپی کف لگن، انجام می شود.

رییس دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ابراز امیدواری کرد تا با تداوم همکاری های بین بخشی، گام های موثرتری در ارایه خدمات جدید توانبخشی و کمک به هموطنان برداشته شود.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=50073

مطالب مرتبط

26مهر
خدمت رسانی به کشور و مردم در شرایط مختلف، توفیق بزرگ حوزه سلامت است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در یادواره شهدای سلامت استان فارس:

خدمت رسانی به کشور و مردم در شرایط مختلف، توفیق بزرگ حوزه سلامت است

26مهر
راه شهدای انقلاب اسلامی، در تداوم راه شهدای اسلام و اهل بیت(ع) بود
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در یادواره شهدای سلامت فارس:

راه شهدای انقلاب اسلامی، در تداوم راه شهدای اسلام و اهل بیت(ع) بود

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.