به گزارش آونگ پرس، دکتر محمود تابنده، در این اجلاسیه که به میزبانی مجمع خیرین تأمین سلامت فارس در هتل شیراز برگزار شد، گفت: «فعالیتهای جزیرهای و پراکنده نتیجهبخش نیست. باید به جایگاهی برسیم که انجمنها بهصورت منسجم و مستقیم با مسئولان مذاکره کنند تا بتوانند در پیشبرد اهداف خود موفقتر عمل کنند.»
وی تأکید کرد که امنیت و سلامت، دو رکن اساسی برای پیشرفت هر کشوری است و افزود: «اگرچه تأمین امنیت در حوزه وظایف ما نیست، اما تأمین سلامت مردم وظیفهای مشترک میان دولت و مردم است که در همه جای دنیا، خیّرین نیز در این مسیر کنار دولتها حرکت میکنند.
نقش کلیدی خیرین در کاهش بار دولت
تابنده با اشاره به تجربه جهانی اداره بیمارستانها گفت: «در بسیاری از کشورها، بیمارستانها از محل کمکهای مردمی و فعالیت خیرین اداره میشوند. دولتها نیز با برنامهریزی، تلاش میکنند این فعالیتها را تقویت کنند، چراکه هر اقدامی از سوی خیرین، باری از دوش دولت برمیدارد. اگر خیری ۶۰ درصد هزینه ساخت بیمارستان را تقبل کند، وظیفه دولت است که ۴۰ درصد باقیمانده را تأمین کند. حمایت از خیرین، در نهایت به نفع مردم است و ما انتظار داریم دولت نیز به وظایف خود در این زمینه عمل کند.»
چالش تأمین امکانات پزشکی و نیروی انسانی
وی مهمترین نیاز برای خدمترسانی بهتر را تأمین امکانات پزشکی و جذب پزشک و پرستار دانست و گفت: «این دو مورد اساسیترین چالشهای ما هستند که تنها با کمک دولت قابلحل است. حذف مالیات بر تجهیزات پزشکی و تسریع در صدور مجوزها، دو درخواست مهم ما از دولت و مجلس است که میتواند مسیر خدمترسانی به مردم را هموارتر کند.»
نمایندگان مجلس: دولت لایحه ارائه کند، ما حمایت میکنیم
در ادامه این مراسم، جعفر قادری، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، نیز بر ضرورت رفع مشکلات موجود تأکید کرد و گفت: «دولت باید مشکلات را در قالب لایحه به مجلس ارائه کند و ما در مجلس آمادهایم تا در راستای تسهیل فعالیتهای خیرین، حمایتهای قانونی لازم را فراهم کنیم.»
روحالله نجابت، دیگر نماینده مردم شیراز و زرقان، نیز با تقدیر از نقش بیبدیل خیرین گفت: «اگر خیرین نبودند، معلوم نبود وضعیت نظام سلامت چگونه پیش میرفت. ما به دنبال راهحلی هستیم تا مشکلات مجمع خیرین تأمین سلامت برطرف شود و این نهاد بتواند با قدرت بیشتری به مردم خدمت کند.»
لزوم حمایت دولت از خیریههای عامالمنفعه برای تداوم خدمترسانی
رئیس هیأت امنای مجمع خیرین تأمین سلامت فارس با تأکید بر لزوم توجه دولت اسلامی به فعالیتهای عامالمنفعه، گفت: خیریههایی که در حوزه سلامت و بهداشت فعالیت دارند، باید برای تداوم خدماترسانی و ارائه خدمات بهینه، از حمایت جدی دولت برخوردار شوند.
آیتالله سید علیاصغر دستغیب، رئیس هیأت امنای مجمع خیرین تأمین سلامت فارس، در دومین اجلاسیه بیمارستانهای خیریه کشور که به میزبانی مجمع خیرین تأمین سلامت فارس در هتل شیراز برگزار شد، بر اهمیت همراهی و مشارکت در انجام امور خیریه تأکید کرد.
وی با اشاره به آیهای از قرآن کریم که میفرماید: *«شما همه با هم همراهی برای کارهای نیکو و تقوا داشته باشید»، گفت: «خیریهها، بهویژه آنهایی که در حوزه بهداشت و سلامت فعالیت میکنند، الهامگرفته از همین پیامهای آسمانی هستند.»
اهمیت پیوند کار خیر با تقوا
رئیس هیأت امنای مجمع خیرین تأمین سلامت فارس افزود: «اینکه قرآن در کنار کارهای نیکو از تقوا نیز یاد میکند، نشان میدهد که فعالیتهای خیر باید با رعایت اصول حلال و حرام الهی و بر اساس سیره اسلامی انجام شود.»
آیتالله دستغیب تأکید کرد: «فعالیتهایی که برای مردم و در راستای خیر عام شکل میگیرند، نیازمند حمایت دولت اسلامی هستند. در غیر این صورت، امکان ارائه خدمات بهینه و تداوم آنها وجود نخواهد داشت. هرچه بیمارستانهای خیریه بیشتر مورد توجه قرار گیرند، خدماترسانی به مردم نیز افزایش خواهد یافت.»
وی با اشاره به فرمان امیرالمؤمنین علی (ع) به مالک اشتر، استاندار مصر، گفت: “استانداران باید این فرمان را سرلوحه کار خود قرار دهند. گفتارهای تفرقهافکنانه، فرصت خدمترسانی را از بین میبرد و بسیاری را از رفع نیازها و مشکلات مردم بازمیدارد.»
آیتالله دستغیب در پایان هشدار داد: «باید جریانهای پشتپرده دشمن را بهخوبی شناسایی کنیم و اجازه ندهیم که بهطور ناآگاهانه، به اهداف آنان کمک شود.»