0

پایان دوران طلایی بودجه دولت؛ ضرورت حرکت به‌سوی مشارکت مردمی در امور خیریه

  • کد خبر : 51807
  • 08 آذر 1403 - 13:35
پایان دوران طلایی بودجه دولت؛ ضرورت حرکت به‌سوی مشارکت مردمی در امور خیریه
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به محدودیت‌های مالی دولت، تأکید کرد که کشور برای پیشبرد اهداف خود نیازمند مشارکت گسترده مردمی است. وی وجود 37 بیمارستان خیریه در استان فارس را گواه اهمیت فرهنگ نیکوکاری در این منطقه دانست و بر لزوم آموزش و توانمندسازی مردم برای تقویت این جریان تأکید کرد.

به گزارش آونگ پرس، دکتر غلامحسین محمدی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در دومین اجلاسیه بیمارستان‌های خیریه کشور که در هتل شیراز به میزبانی مجمع خیرین تأمین سلامت فارس برگزار شد، گفت: «از دوران طلایی بودجه دولت عبور کرده‌ایم و پول دولت تمام شده است. امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند مشارکت و کمک‌های مردمی هستیم.»

وی با اشاره به نقش مؤثر خیرین در حوزه سلامت افزود: «وجود ۳۷ بیمارستان خیریه در استان فارس نشان از جایگاه ویژه فرهنگ نیکوکاری در این منطقه دارد. در سال ۲۰۲۳، ایران رتبه خوبی میان ۱۴۰ کشور در فعالیت‌های خیریه کسب کرده است.»

چالش‌های مشارکت مردمی در فعالیت‌های خیریه

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با ارائه آماری از کمک‌های مردمی، اظهار داشت: «بیش از ۸۰ درصد مردم عضو مجمع‌های نیکوکاری نیستند و کمک‌های خود را به‌صورت سیستماتیک ارائه نمی‌دهند. حدود ۷۲ درصد کمک‌ها نقدی است و ۶۱ درصد مردم ترجیح می‌دهند که کمک‌هایشان به‌صورت فردی انجام شود.»

وی افزود: «این آمار نشان می‌دهد که مردم ما با کارهای متشکل و سازمان‌یافته میانه چندانی ندارند، در حالی که پیشرفت کشور وابسته به عملکرد نهادهای قوی و منسجم است. بدون این نهادها، بسیاری از اهداف محقق نمی‌شود.»

آموزش، کلید رهایی از فقر

محمدی با تأکید بر اهمیت آموزش در کاهش فقر و افزایش توانمندی افراد گفت: «آموزش، انسان را از تله فقر رها می‌کند. سازمان فنی و حرفه‌ای پشت سر کسب‌وکارها حرکت می‌کند و باید با ایجاد یک حلقه میانی بین جامعه و بیمارستان‌ها از طریق خیرین، این جریان را تقویت کنیم.»

وی در پایان، بر لزوم توانمندسازی مردم برای تقویت فرهنگ نیکوکاری تأکید کرد و گفت: *«همکاری میان دولت، خیرین و جامعه می‌تواند در حل مشکلات و پیشرفت کشور نقش اساسی ایفا کند.»*

معافیت مالیاتی خیریه‌ها؛ گامی ضروری برای تقویت بیمارستان‌های مردمی

نائب رئیس هیات امنای مجمع خیرین تأمین سلامت فارس، با تأکید بر لزوم معافیت مالیاتی فعالیت‌های خیریه، خواستار توجه دولت و مجلس به این موضوع در بودجه ۱۴۰۴ شد. محمد هادی ایمانیه همچنین پیشنهاد داد فارغ‌التحصیلان رشته‌های تخصصی بخشی از طرح خود را در بیمارستان‌های خیریه بگذرانند تا این مراکز خدمات بهتری ارائه دهند.

نائب رئیس هیات امنای مجمع خیرین تأمین سلامت فارس، دکتر محمدهادی ایمانیه، در دومین اجلاسیه بیمارستان‌های خیریه کشور که به میزبانی مجمع خیرین تأمین سلامت فارس در هتل شیراز برگزار شد، بر ضرورت معافیت مالیاتی فعالیت‌های خیریه تأکید کرد و گفت: «این موضوع باید در اولویت بررسی‌های دولت و مجلس قرار گیرد.»

بیمارستان نمازی، الگوی مدیریت خیریه‌ها

وی با اشاره به تجربه شخصی خود در مدیریت بیمارستان نمازی، گفت: «این بیمارستان که حدود ۷۰ سال پیش افتتاح شده است، تاکنون میزبان درمان انسان‌های زیادی بوده است. وقف‌نامه مرحوم نمازی که حدود ۱۰۰ صفحه است، گویای نگاه آینده‌نگرانه و دقیق او در تأمین پشتوانه مالی برای این بیمارستان است. به‌عنوان نمونه، او ۱۲ درصد آب شرب شیراز و زمین‌هایی را وقف این بیمارستان کرده است که اکنون هشت هزار میلیارد تومان ارزش دارد.»

پیشنهادهای اجرایی برای حمایت از بیمارستان‌های خیریه
ایمانیه تأکید کرد که حمایت از بیمارستان‌های خیریه باید در بودجه ۱۴۰۴ لحاظ شود و گفت: «مالیات ارزش افزوده نباید از خیرین دریافت شود. مالیات زمانی معنا دارد که برای مردم هزینه شود، اما خیرین خود از دارایی‌شان برای مردم هزینه می‌کنند. این موضوع باید در دولت و مجلس به‌طور جدی پیگیری شود.»

وی همچنین پیشنهاد کرد که وزارت بهداشت تسهیلاتی برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های تخصصی فراهم کند تا بخشی از طرح خود را در بیمارستان‌های خیریه بگذرانند. علاوه بر این، حضور اساتید تمام‌وقت در این مراکز حداقل یک روز یا یک بعدازظهر در هفته می‌تواند به ارتقای کیفیت خدمات کمک کند.

لزوم توجه به کمبودهای بیمارستان‌های خیریه

ایمانیه با اشاره به کمبودهای مالی بیمارستان‌های خیریه، گفت: «این مراکز به دلیل مشکلات مالی نمی‌توانند خدمات باکیفیتی ارائه دهند. لازم است که این بیمارستان‌ها از مالیات معاف شوند و خیرین برای ایجاد پشتوانه‌های پایدار، مانند تجربه مرحوم نمازی، اقدام کنند.»

آمار فعالیت‌های خیرین در حوزه سلامت

نائب رئیس هیات امنای مجمع خیرین تأمین سلامت فارس، با اشاره به عملکرد مثبت خیرین، گفت: «تاکنون ۳۷ بیمارستان به‌طور کامل یا ۵۰ درصد توسط خیرین ساخته و تجهیز شده است. این فعالیت‌ها نقش مهمی در کاهش بار مالی دولت و ارتقای خدمات سلامت ایفا کرده‌اند.»

ضرورت گسترش نگاه سلامت‌محور در همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز با خیرین

مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر حمایت همه‌جانبه این دانشگاه از مجمع خیرین تأمین سلامت، بر لزوم گسترش نگاه سلامت‌محور و توجه بیشتر به پیشگیری و پژوهش‌های مرتبط با تأمین سلامت تأکید کرد.

کوروش عزیزی، مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در دومین اجلاسیه بیمارستان‌های خیریه کشور که در هتل شیراز و به میزبانی مجمع خیرین تأمین سلامت فارس برگزار شد، گفت: «شیراز و استان فارس این افتخار را دارند که آغازگر مجمع خیرین تأمین سلامت بوده‌اند.»

مطالبه اصلاح قوانین برای حمایت از خیرین

عزیزی با تأکید بر اهمیت رفع موانع قانونی برای فعالیت‌های خیرین افزود: «یکی از مطالبات اصلی خیرین، اصلاح قوانین موجود است تا بتوانند بدون محدودیت‌های سخت‌گیرانه به فعالیت‌های خود ادامه دهند. خیرین انتظار دارند که اقداماتشان مورد قدرشناسی قرار گیرد و قوانین دست و پای آنان را نبندد.»

تغییر رویکرد از درمان به سلامت‌محوری
وی همچنین بر لزوم تغییر رویکرد در حوزه سلامت تأکید کرد و گفت: «دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تمام توان در خدمت مجمع خیرین تأمین سلامت و خیرین خواهد بود. در این راستا، لازم است نگاه ما از درمان‌محوری به سلامت‌محوری تغییر یابد.»

پیشگیری؛ اولویتی مهم‌تر از درمان
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: «باید بر پیشگیری مقدم بر درمان تمرکز کنیم و پژوهش‌هایی که به تأمین سلامت جامعه منجر می‌شوند، مورد حمایت خیرین قرار گیرند. این رویکرد می‌تواند گامی مهم در ارتقای سطح سلامت عمومی باشد.»

عزیزی در پایان بر تقویت همکاری میان دانشگاه، خیرین و مجمع تأمین سلامت تأکید کرد و افزود: «پشتیبانی از پژوهش‌های پیشگیرانه و سلامت‌محور باید به یکی از اولویت‌های اصلی خیرین تبدیل شود.»

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=51807

مطالب مرتبط

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.