به گزارش آونگ پرس ، این شاخصهای آماری در موضوع بارش و ذخیره سدها، به عنوان یکی از منابع تامین آب، در فارس که استانی بسیار وسیع بوده و اقتصادش متکی به کشاورزی میباشد اهمیت دو چندانی دارد. افزون بر آن از حیث اقلیمی، استان فارس نزدیک به ۲ دهه، خشکسالی و کم بارشی را تجربه کرده است.
مردم فارس، سال ۱۴۰۳ را با بارندگیهایی نسبتا خوب آغاز کردند و اگرچه پائیز، کم بارش شروع شد اما میزان بارشها در میانه این فصل و دهه اول آذر وضعیت را بهبود بخشید.
بر اساس آمارهای اعلامی مدیریت مطالعات پایه، شرکت آب منطقه ای میانگین بارشها از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به عدد ۴۳.۴ میلیمتر رسیده که نسبت به ۲۹.۷ میلیمتر مدت مشابه سال گذشته رشدی حدود ۱۳.۷ میلیمتر داشته است.
مقایسه آمارها نشان میدهد که تغییرات بارندگی فارس نسبت به میانگین بلند مدت مشابه سال آبی گذشته ۴۶.۱ درصد و تغییرات بارندگی نسبت به میانگین بلند مدت سالانه استان ۱۴.۳ درصد است.
حجم آب پشت سدهای فارس به ۳۸ درصد رسید طبق آخرین آمارها میزان بارندگیهای روزهای پایانی هفته گذشته منجر به افزایش حجم آب پشت سدهای فارس شده است، آمارها حاکیست که تا صبح روز ده آذر حجم آب موجود در کل سدهای فارس به ۳۸ درصد رسید.
شایان ذکر اینکه حجم کل سدهای فارس بالغ بر ۲۹۳۶ میلیون متر مکعب است و با وقوع بارندگیهای اخیر، حجم کل آب موجود در سدهای استان به عدد ۱۱۱۵ میلیون مترمکعب رسیده است.
وضعیت بارندگی و حجم ذخیره سدهای فارس
آب به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل موثر در حیات و تامین آن از دغدغه های اصلی همه جوامع بوده است. همین دلیلی کافی برای اهمیت بارندگی و رشد یا کاهش حجم ذخایر منابع تامین آب و توجه به آمارهای مرتبط است.
لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=51857