به گزارش آونگ پرس، حسینعلی امیری در شورای راهبردی گردشگری سلامت، دستیافتنی ترین راه توسعه در فارس را گردشگری دانست و با اشاره به وظایف و رسالتهای این شورا گفت:
برنامهریزی، تسهیل حرکت دستگاهها و جلوگیری از اقدامات جزیرهای از وظایف شورای راهبردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
امیری با بیان اینکه در موضوعات مختلف مهمترین ویژگی هدفگذاری قابل اندازهگیری و قابل ارزیابی بودن است افزود: سه رکن پزشک و گردشگر و اماکن درمانی در گردشگری سلامت مهم هستند که فقدان هر کدام معضلاتی را به وجود میآورد.
نماینده عالی دولت در استان فارس به موقعیت ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شیراز اشاره و عنوان کرد: قدرت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز سبب شده است به رغم وجود مشکلات این مجموعه قطب پزشکی کشور باشد.
امیری با ابراز نگرانی از مهاجرت پزشکان، به عنوان یکی از ارکان مهم حوزه سلامت، تاکید کرد: اگر میخواهیم استان فارس به معنای واقعی قطب گردشگری سلامت باشد باید دلایل مهاجرت پزشکان بررسی، احصاء و رفع شود.
استاندار فارس با اشاره به اینکه انسانها ذاتا علاقهمند به وطن و خاک خود هستند، تصریح کرد: وطن خانه است و هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد فردی که صاحبِ خانه مناسبیاست به مستاجری برود مگر اینکه در خانه مشکل جدی وجود داشته باشد و این یک اصل مهم و درخور توجه است.
او در ادامه یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی باید تدبیری جدی و اثرگذار و کارآمد برای تکریم و حفظ منزلت و جایگاه پزشکان در نظر بگیرد.
استاندار فارس با مطرح کردن این سوال آیا اماکن درمانی فارس و شیراز پاسخگوی درمان مراجعین هستند؟!
خاطرنشان کرد: دو بخش دولتی و خصوصی استان ظرفیتهای در خور توجهی به ویژه در بخش خصوصی دارد که باید با حفظ منزلت آنها از این ظرفیت بهره مناسب در جهت توسعه گردشگری سلامت استان برده شود.
رئیس شورای راهبردی گردشگری سلامت در استان فارس با بیان اینکه گردشگری با وجود گردشگر معنا مییابد از دستگاه های اجرایی خواست مشکلاتی که زمینه حضور گردشگران را با مانع یا کندی مواجه نموده را در کمترین زمان ممکنه رفع کنند.
امیری راهنمایان و مترجمان فعال در حوزه گردشگری سلامت استان را مخاطب قرار داد و گفت: آشنایی با زبانهای دیگر لازم است اما کافی نیست لذا راهنمایان باید با فرهنگ گردشگر نیز آشنا باشند.
استاندار فارس اظهار کرد: هیئتهای خارجی به هر دلیلی که به استان سفر میکنند باید برنامهای مشخص و منظم در حوزه گردشگری برای آنان تعریف شود.
او تاکید کرد: ارزش سفرهای خارجی مقامات استانی نیز به تاثیرگذاری آن در توسعه فارس است.
استاندار فارس در پاسخ به گلایه یکی از حاضران مبنی بر عدم توجیه مدیران آژانسهای گردشگری هم گفت: میبایست دورههای آموزشی مناسب برگزار شود تا مدیران آژانسهای گردشگری با ظرفیتهای درونی فارس و همچنین کشورهای هدف آشنا شوند.
وی بیمه گردشگران را موضوع مهمی دانست و خواستار ارائه راه حل مناسب برای آن شد.
امیری ضمن اینکه خواستار ایجاد بازارهای جدید و فرصتهای نو در حوزه توریسم سلامت شد، خطاب به مسئولین دانشگاه علوم پزشکی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر مراکزی که در امر درمان گردشگران سلامت نقش دارند نظارتی دوچندان داشته باشد.
به گفته استاندار فارس وجود مراکز غیرقانونی و غیر رسمی در این حوزه زیبنده استان و کشور نیست.
وی با اشاره به پیوستگیهای فرهنگی و تاریخی شیراز با کشورهای حاشیه خلیج فارس تصریح کرد: بیمارستانهای استان به ویژه بخش خصوصی ظرفیتهای خود را در این کشورها به خوبی معرفی کنند.
امیری در ادامه بر یکسان سازی آمارها تاکید و خاطرنشان کرد: برای برنامهریزی مناسب باید یک آمار متقن و قابل اعتماد وجود داشته باشد لذا دستگاههای ذیربط در این زمینه باید همکاری کنند.
وی در ادامه سامانه گردشگری سلامت کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: ضمن اینکه برخی موارد مربوط به سامانه نیاز به بهروز رسانی دارد؛ سامانه گردشگری مربوط به استان فارس نیز ایجاد شود.
امیری در پایان سخنان خود گفت: در جلسه بعدی این شورا گزارش اقدامات انجام شده ارائه و میزان اثرگذاری آن بر اقتصاد استان ارزیابی میشود.