به گزارش آونگ پرس،رئیس نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات، در نشست خبری که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، با اشاره به اجرای موفق طرح تولید و عرضه نان کامل یارانهای از بهمن ۱۴۰۱ در شیراز و اجرای طرح حمایت از بیماران مبتلا به سلیاک، این کنگره را گامی مهم در راستای ارتقای سلامت جامعه و تصمیمگیری کارگروه آرد، گندم و نان استان دانست.
سید محمد مظلومی، تأکید کرد که حداقل نیمی از غلات مصرفی روزانه باید غلات کامل باشد و با بیان فاصله گرفتن از مصرف نانهای سنتی، ضرورت بازنگری در سیاستهای تولید گندم، آرد و نان کشور را مطرح کرد. او ارتباط بیماریهای مزمن مانند دیابت، چاقی، فشار خون و سرطان با سبک زندگی و سبد غذایی جامعه را یادآور شد و بر لزوم برنامهریزی برای افزایش مصرف غلات کامل تأکید کرد.
مظلومی همچنین گفت: تولید محصولات فراسودمند مبتنی بر غلات، که میتوانند در پیشگیری و درمان بیماریها موثر باشند، در کشورهای توسعهیافته پیشرفت کرده و کشور ما نیز باید در این زمینه گامهای مهمی بردارد.
وی یکی از محورهای کنگره را تولید نان بدون گلوتن و غذاهای ویژه برای بیماران خاص برشمرد و افزود: غنیسازی برنج و سایر غلات از جمله برنامههایی است که باید سیاستگذاری شود. همچنین استفاده از تکنولوژیهای نوین تولید آرد کامل در کشور در این کنگره مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رئیس کنگره از مشارکت اساتید و دانشجویان از دانشگاههای سراسر کشور، تولیدکنندگان آرد و نان، سیاستگذاران و مسئولان استانی و کشوری در این رویداد خبر داد و از حمایت مالی تولیدکنندگان صنایع غذایی تقدیر کرد.
وی افزود: این کنگره با مشارکت استانداری فارس، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اداره کل غله و خدمات بازرگانی فارس، اتحادیه نانوایان شیراز و دیگر نهادهای مرتبط برگزار میشود.
ارائه ۳۱۵ مقاله به کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات
سیاوش باباجعفری، دبیر علمی کنگره، اعلام کرد که بیش از ۵۵۰ نفر برای شرکت در این رویداد ثبتنام کردهاند و پیشبینی میشود تعداد شرکتکنندگان به حدود ۷۰۰ نفر برسد. تاکنون ۳۱۵ مقاله به این کنگره ارسال شده که از این تعداد ۱۹۵ مقاله به صورت پوستر و ۵۴ مقاله به صورت سخنرانی پذیرفته شدهاند.
عبدالحمید مصلینژاد، دبیر اجرایی کنگره، از اقدامات انجامشده برای برگزاری این رویداد علمی از جمله تشکیل کمیته اجرایی، تبلیغات شهری و فراهم کردن زیرساختها خبر داد و افزود: این کنگره در مجتمع فرهنگی، ورزشی و رفاهی ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار خواهد شد.
وی همچنین از برپایی ۱۸ غرفه در حاشیه این کنگره خبر داد و گفت: همزمان با برگزاری کنگره، سه کارگاه شامل فرمولاسیون و پخت نان کامل، کاربرد هوش مصنوعی در پژوهشهای صنعت غذا، و تغذیه در بیماران سلیاک برگزار خواهد شد.
مهندس مهرزاد جمشیدی، رئیس انجمن کارفرمایی صنایع آرد استان فارس، در این نشست تأکید کرد که کارخانجات آرد استان با بهرهگیری از تکنولوژی روز دنیا، توانایی تولید آرد کامل مورد نیاز فارس را دارند.
احمد اسدسنگابی، رئیس اتحادیه نانوایان شیراز، نیز از آغاز تولید و عرضه نان کامل در ۱۶ نانوایی شیراز از بهمن ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: بهبود کیفیت و سلامت نان از سال ۱۴۰۰ در دستور کار کارگروههای مختلف قرار گرفته است.
مریم مهارت، رئیس دفتر بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به مصرف کمتر نان کامل نسبت به نان سفید در کشور، بر ضرورت فرهنگسازی برای مصرف نان کامل تأکید کرد.
وی هدف این کنگره را جمعآوری و اشتراکگذاری تجارب علمی و عملی سیاستگذاران و دانشمندان و تشویق مردم به مصرف نان کامل عنوان کرد.
این نشست خبری صبح امروز، چهارم دیماه ۱۴۰۳، در سالن شهدای گمنام دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.