0

مهم ترین رویدادهای فناوری در سالن ۷ سرویس ­های نوین مخابرات در تلکام ۱۴۰۳ مورد استقبال قرار گرفت

  • کد خبر : 53282
  • 09 دی 1403 - 14:30
مهم ترین رویدادهای فناوری در سالن ۷ سرویس ­های نوین مخابرات در تلکام ۱۴۰۳ مورد استقبال قرار گرفت
نمایشگاه بین المللی تلکام ۱۴۰۳ در حالی برگزار شد که شرکت مخابرات ایران با مدیریت جدید، حضوری متفاوت در این رویداد داشت و پرونده حضورش در این رویداد با رونمایی چند ظرفیت نوین برای اولین بار در کشور و انتخاب به عنوان غرفه برتر بسته شد.

به گزارش آونگ پرس،  ایران در نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳، در چهارمین روز از نمایشگاه بین المللی تلکام ۱۴۰۳،بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» از سوم تا ششم دی‌ ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران میزبان متخصصان، فعالان و علاقمندان به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بود.

این نمایشگاه صبح روز دوشنبه سوم دی ماه از ساعت ۹:۳۰ صبح با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات، محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات، اعضای هیات مدیره و سایر مقامات افتتاح شد.

با آغاز به کار این نمایشگاه، تحولی مهم در سالن ۷ رقم خورد و شرکت مخابرات ایران تحت هدایت مدیرعامل جدید خود، مهندس محمد جعفرپور، با ارائه ۷ شرکت و ۳۳ سرویس، یکی از متمایزترین فعالیت‌ها را به نمایش گذاشت. در این رویداد، مهم‌ترین پروژه‌های این شرکت، از جمله پلتفرم «ابر ما»، سرویس «کلود گیمینگ» و «توسعه زیرساخت‌های فیبر نوری» به ویژه برای کسب و کارها، به عنوان ظرفیت‌های برجسته مخابراتی و اینترنتی ایران به بازدیدکنندگان نمایشگاه معرفی شد.

این شرکت که تا پیش از این در بحث ارائه خدمات سرویس تلکام، خط تلفن و فیبر نوری بیشترین فعالیت را داشت، با رونمایی از ظرفیت‌ های جدید به حوزه دیتا سنتر و کلود و زیرساخت های ارتباطی ورود کرد.

ابری به وسعت ایران

در اولین روز از برگزاری نمایشگاه سرویس‌های ابری شرکت مخابرات ایران با نام تجاری «ابر ما» به بازدیدکنندگان معرفی شد. این پلتفرم به عنوان بستری برای تحقق جهت‌گیری سرویس‌محور قرار است طیف وسیعی از خدمات نوین را به کاربران ارائه دهد. ابرما در واقع بستر سرویس‌های جدیدی مانند گیم‌پلاس و خدمات خانگی، تجاری و سازمانی خواهد بود.

این پلتفرم با فضای ذخیره‌سازی بسیار بالا و سرعت پاسخ‌دهی فوق‌العاده به عنوان وجه تمایز خود نسبت به سایر سرویس‌های مخابراتی مورد توجه قرار گرفت. این در حالی است که یکی از بزرگترین مشکلات پلتفرم‌های موجود در ایران، کندی و سرعت پایین آن‌ها نسبت به رقبای خارجی است و «ابرما» مرتفع کننده این مشکل در پلتفرم‌های ایرانی خواهد بود.

سرویس «کلاد گیمینگ» شرکت مخابرات ایران هم بر بستر ابر ما و به عنوان یکی از جذاب‌ترین بخش‌های غرفه این شرکت در نمایشگاه رونمایی شد و مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت.

این سرویس امکان اجرای بازی‌هایی با گرافیک سنگین ویدیویی را بر روی سیستم‌های معمولی فراهم می‌کند. به این ترتیب، کاربران حتی با داشتن یک دسته بازی معمولی و یک تلویزیون هوشمند، می‌توانند بازی‌های روز دنیا را با کیفیت بالا تجربه کنند.

در ۴ روز برگزاری نمایشگاه هم هر روز یک مسابقه FC 25 در بخش کلاد گیمینگ با جایزه ۳۵ میلیون تومانی برگزار شد و در روز پایانی نمایشگاه، برندگان روزهای قبل در یک تورنمنت به رقابت پرداختند و نفر اول برنده جایزه ۱۰۰ میلیون تومانی شد. زیرساخت برگزاری این تورنمنت از سرویس کلود گیمینگ شرکت مخابرات ایران تامین شده و ثبت‌نام هم برای عموم آزاد بود.

اشتراک ظرفیت های مخابرات

در دومین روز از نمایشگاه تلکام با حضور دکتر ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تفاهم نامه های شرکت مخابرات ایران و شرکت های حوزه توزیع و شبکه های اینترنتی امضا شد. با امضای این اسناد قرار است یکی از مهمترین اقدامات توسعه حجم اتصالات منازل و کسب و کارها به فیبر نوری در سراسر کشور محقق و هدفگذاری شده که بیش از یک میلیون پورت فیبر نوری در کشور ایجاد شود.

در این رویداد، ۱۶ قرارداد بین شرکت مخابرات ایران و شرکت‌های سروکو و همچنین یک تفاهم‌نامه همکاری با سازمان فناوری اطلاعات به امضا رسید. مهندس محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در این مراسم از تغییر جایگاه این شرکت از اپراتور تلکام به اپراتور سرویس خبر داد و تصریح کرد: «رویکرد نهایی ما در توسعه فیبر نوری و زیرساخت‌های اطلاعاتی و ارتباطی در بستر «ابر ما»، حرکت به‌سوی هوش مصنوعی است و طی ۶ ماه آینده، خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی شرکت مخابرات ایران در دسترس خواهد بود.»

در ادامه آئین رونمای از سرویس «ابر ما» با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.دکتر ستار هاشمی، در این مراسم از رویکرد جدید شرکت مخابرات استقبال کرد و بیان داشت: «اینکه شرکت مخابرات ایران نگاه خود را از سیم و کابل به ارائه خدمات کیفی معطوف کرده، اتفاقی ارزشمند است. البته باید به موازات توسعه خدمات، زیرساخت‌های تعامل با مردم نیز گسترش یابد تا در لایه زیرساخت، خدمات و ارتباط با مشتریان، شاهد بهبود باشیم.»

همچنین در دومین روز از نمایشگاه تلکام، جمعی از مدیران شرکت اسنپ هم با حضور در سالن شرکت مخابرات ایران، با مدیرعامل این شرکت دیدار و گفتگو کردند. یکی از تاکیدات مهم این دیدار توسعه و تقویت زیرساخت‌های اینترنتی برای تسهیل ارائه خدمات در حوزه حمل و نقل بود و جعفرپور با معرفی ظرفیت جدید این شرکت، عنوان کرد: «پلتفرم ابرما یکی از ظرفیت های خوب در این حوزه است که می تواند منجر به تقویت عملکرد پلتفرم‌ها و کسب های اینترنتی شود.»

سکوی اینترنت اشیا بومی شد

سالن شرکت مخابرات ایران در سومین روز از برگزاری تلکام هم روز شلوغی را پشت سر گذاشت، از دیدار با مسئولان مختلف تا امضای چندین تفاهمنامه و یک سند مهم.

در اولین دیدار، مدیران شرکت مخابرات ایران پذیرای دکتر رضا باقری اصل، مشاور وزیر ارتباطات بودند که ابراز امیدواری کرد شرکت مخابرات ایران در دوره جدید با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعامل بیشتری با صنایع بزرگ و توسعه سرمایه گذاری در ارتقای پهنای باند داشته باشد.

در ادامه تفاهم نامه توسعه زیرساخت­های فناوری بین مخابرات ایران و قوه قضاییه امضا و قرار شد طی یک بازه زمانی یکساله کلیه دفاتر قوه قضاییه بر بستر فیبر مشترک قرار بگیرند.

دومین تفاهم­نامه هم با گروه صنعتی گلرنگ امضا شد. با امضای این سند، قرار است مخابرات ایران خدماتی از جمله فیبر نوری، نورونتا و شماره اختصاصی ۴ و ۵ رقمی را با هدف تسهیل و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی این شرکت تامین کند.

جمعی از مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در سالن شرکت مخابرات ایران حضور یافتند و در گفتگو با مدیرعامل این شرکت با اشاره به تجربه خوب از فیبر نوری، از تمایل برای بهره مندی از ظرفیت­های سرویس «ابرما» به عنوان اولین مجموعه دولتی خبر دادند.

اما یکی از مهم‌ترین اتفاقات، امضای سند مشارکت استقرار سکوی جامع بومی اینترنت اشیا ایران بین شرکت مخابرات ایران و شرکت برق و کنترل مپنا بود که بر اساس آن قرار است، سرویس های اینترنت اشیا (IOT) هم بر بستر اینترنت و هم شبکه LoRaWAN در اختیار مردم و صنایع قرار بگیرد.

در ادامه هم تفاهم­نامه شرکت مخابرات ایران با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)  امضا و قرار شد خدمات ارتباطی متنوعی از جمله اینترنت پرسرعت فیبر نوری، سرویس‌های شماره‌گذاری، پایش تصویری و خدمات ابری از سوی مخابرات ایران در اختیار ایمیدرو و شرکت‌های تابعه آن قرار بگیرد.

تفاهم­نامه همکارى‌هاى متقابل در راستاى تامین نیازهاى ارتباطى هلدینگ تخصصی نیرو قرارگاه سازندگى خاتم الانبیاء(ص) با شرکت مخابرات ایران هم در ادامه امضا و قرار شد اجراى فیبر دسترسى براى کلیه ساختمان‌ها، ادارات و شعبات سراسر کشور این هلدینگ، خدمات پایش تصویری، اینترنت پرسرعت، خدمات ابری و… از سوی شرکت مخابرات ایران محقق شود.

مخابرات ایران همچنین میزبان صادق خانی علی اکبری، رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی ایران بود. در این دیدارعلی اکبری با تاکید بر این که مخابرات ایران می‌تواند با استفاده از هوش مصنوعی در چند حوزه، کسب و کارهای جدیدی راه‌اندازی و به افزایش درآمد خویش و ارائه خدمات جذاب‌تر به مردم اقدام کند،‌ عنوان کرد:«مخابرات ایران تا همین الان هم پیشران تحول دیجیتال در کشور بوده و این ارزشمند است. البته نیاز است که یک چتر حمایتی در راستای توسعه خدمات جدید مانند خانه‌های هوشمند، اینترنت اشیاء و خدمات مبتنی بر داده‌های بزرگ را با همکاری شرکت های هوش مصنوعی ارزیابی شده ایجاد کند. پیشنهادی که مورد استقبال مدیرعامل مخابرات ایران هم قرار گرفت و تاکید کرد:« این شرکت با توجه به سیاست‌های و محصولات جدید خود فعالیت در حوزه هوش مصنوعی را آغاز کرده و آمادگی کامل برای همکاری در این زمینه را دارد.»

یکی دیگر از میهمانان شرکت مخابرات ایران، مدیران شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب بودند که در دیدار با مدیرعامل شرکت مخابرات ایران بر اهمیت تقویت و توسعه تبادل اطلاعات و فراهم‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز برای شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی توسط شرکت مخابرات ایران، تأکید کردند.

یک خدمت گران اما ارزان

چهارمین روز از نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳، کام مخابراتی‌ها را شیرین کرد. این مجموعه به عنوان اولین سرویس دهنده، غرفه برتر شد و خدمات جدیدش هم جایگاه خوبی در تقویت زیرساخت‌های مخابراتی و ارتباطی پیدا کرد.

در ابتدای آغاز به کار نمایشگاه در آخرین روز از برپایی آن، معاون هماهنگی امور اقتصادی استان سمنان با حضور در سالن شرکت مخابرات و دیدار با مدیرعامل این شرکت بر لزوم تقویت زیرساخت‌های فناوری در سمنان از سوی شرکت مخابرات ایران تاکید کرد. جعفرپور هم در این دیدار، پیشنهاد کرد ارائه خدمات جدید از جمله زیرساخت‌های ابری و دیتاسنتر از ۴ شهر سمنان، گرمسار، شاهرود و دامغان آغاز شود.

دومین مهمان این مجموعه علیرضا سلیمی، عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معاون مجلس شورای اسلامی بود که در این دیدار در جریان ظرفیت وخدمات جدید شرکت مخابرات ایران قرار گرفت. جعفرپور با اشاره به اضافه شدن خدمات هوش مصنوعی طی ۶ ماه آینده به مجموعه مخابرات، عنوان کرد: «برخی از سرویس­های ارائه شده از سوی شرکت مخابرات برای اولین بار در کشور رونمایی شده اند که از جمله آنها می­توان به دسترسی آسان به بازی­های گران با سرویس کلودگیمینگ اشاره کرد و این خدمات در معدود کشورهای دنیا ارائه می شود. این سرویس هزینه های کاربران را برای بازی هایی که گاهی به ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان تجهیزات نیاز دارند. به شدت کاهش می‌ دهد.»

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با تاکید بر این که در ارائه سرویس نوین، گام اول ابر ماست، ادامه داد:« در ادامه هم سرویس­های متنوعی را ارائه خواهیم کرد. از جمله سرویس IOT که قرار است به صنایع مختلف در کل کشور ارائه شود.»

توسعه خدمات مخابراتی ایران در افغانستان هم اتفاق مهم دیگری بود که در حاشیه چهارمین روز از تلکام ۱۴۰۳ رخ داد. شرکت مخابرات ایران در دیدار با مدیران شرکت دولتی تلکام افغانستان دو سند همکاری را امضا کردند.

مدیرعامل شرکت مخابرات همچنین با حضور در غرفه‌های مستقر در نمایشگاه ضمن بازدید از بخش‌های مختلف،‌ با مدیران همراه اول، ایرانسل، مبین نت، شاتل، اینوستک، تاراسل و… دیدار و گفتگو کرد.

همه ماجرا همین نبود!

البته همه ماجرای مخابرات ایران در تلکام ۱۴۰۳ همین نبود و در سالن ۷ نمایشگاه بین‌المللی با عبور از غرفه‌های اصلی و میانه‌های مسیر، یک دالان جذاب هم رخ‌نمایی می‌کرد. «گذر ارتباطات» یکی از بخش‌های جذابی بود که مسیری پر فراز و نشیب از ظهور تلفن و اینترنت در ایران را نشان می‌داد. جایی که نسل جدید با تاریخچه مخابرات در ایران آشنا می‌شدند و قدیمی‌ترها به خاطرات دورشان می‌رفتند. ابتدای گذر ارتباطات و بخش اول به تاریخچه مخابرات و رسیدن اولین خط تلفن به کشور اختصاص داشت. بخش دوم، آشنایی با زمان ورود اینترنت به ایران و بخش سوم به آینده مخابرات ایران اختصاص داشت، یعنی پردازش ابری.

کارگاه‌های آموزشی تخصصی و کاربردی با عنوان «کارساز» هم در حاشیه تلکام ۱۴۰۳ در سالن مخابرات برپا بود. این کارگاه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌ بودند که شرکت‌کنندگان نه تنها با مفاهیم نظری آشنا می‌شدند که همه آموزش‌ها را به شکل عملی اجرا می‌کردند. ارتباط با متخصصان و فعالان حوزه مخابرات از ویژگی‌های جذاب کارساز بودند که مورد استقبال بازدیدکنندگان نمایشگاه قرار گرفت.

پایان راه

در نهایت تلکام ۱۴۰۳ عصر ششم دی به ایستگاه پایانی رسید و شرکت مخابرات ایران به عنوان غرفه برتر معرفی شد. در این مراسم همچنین ۴ شرکت همراه اول، شرکت مخابرات ایران، رایتل و ایرانسل از سوی فاوا (فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال) مورد تقدیر قرار گرفتند.

گفتنی است در این دوره از نمایشگاه بیش از ۳۰ قرارداد و تفاهمنامه بین شرکت مخابرات ایران و شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و سایر سازمان ها ونهادهای دولتی منعقد شد.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=53282

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.