به گزارش آونگ پرس، لیلا تاجگردون مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس در نخستین نشست هماهنگی و بررسی مسایل و مشکلات زیست محیطی استان به تشریح ابعاد مختلف خط و مشی های محیط زیست و توسعه پایدار و نقش تشکل های زیست محیطی در این عرصه پرداخت و بر ایجاد کارگروه های تخصصی در شهرستان ها، اولویت بندی اقدامات برای حفاظت مشارکتی و بهره گیری از تجارب ارزنده فعالان محیط زیست تاکید کرد.
تاج گردون با تاکید بر لزوم بهرهگیری از تجارب ارزنده فعالان محیط زیست و تشکلها و تبادل تجربیات دراین عرصه اظهار داشت: این فرایند میتواند بهعنوان یک استراتژی مؤثر در راستای تحقق توسعه پایدار به کار گرفته شود، در این راستا، چندین جنبه مهم وجود دارد که میتوان به آنها اشاره کرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس از شناسایی بهترین شیوهها و تبادل دانش و اطلاعات و تقویت همکاریهای بینسازمانی به عنوان بخشی از استراتژی موثر در توسعه پایدار یاد کرد و افزود: فعالان محیط زیست و سمن ها با تجربیات عملی خود میتوانند بهترین شیوهها و راهکارهای موفق را شناسایی کنند. این تجارب میتواند شامل پروژههای موفق، روشهای مدیریتی کارآمد و تکنیکهای نوآورانه در زمینه حفاظت از محیط زیست باشد، برگزاری نشستها، کارگاهها و کنفرانسها و تشکیل کارگروه های شهرستانی برای تبادل دانش و اطلاعات میان فعالان محیط زیست و تشکلها در شیراز و شهرستان ها میتواند به ایجاد یک پایگاه داده غنی از تجربیات و راهکارها منجر شود. این تبادل دانش به بهبود فرآیند تصمیمگیری کمک میکند.
تاج گردون اضافه کرد: از سویی همکاری میان تشکلهای مختلف، سازمانهای دولتی و غیردولتی میتواند به تقویت شبکههای محلی و بینالمللی منجر شود. این همکاریها باعث ایجاد همافزایی در منابع و توانمندیها شده و به تحقق پروژههای بزرگتر و مؤثرتر کمک میکند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس همچنین به توسعه مهارتهای جدید به عنوان بخشی از توانمندی اعضای تشکل های استان فارس اشاره کرد و یاد آور شد: فعالان محیط زیست معمولاً دارای مهارتها و دانش تخصصی هستند که میتوانند آن را به دیگران منتقل کنند. برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای عملی برای انتقال این مهارتها میتواند به توانمندسازی جامعه محلی کمک کند.
وی، بهرهگیری از تجارب ارزنده فعالان محیط زیست و تشکلها را نه تنها موجب شناسایی راهکارهای مؤثر در زمینه توسعه پایدار بلکه عاملی دانست که باعث تقویت همکاریها، تبادل دانش و توانمندسازی جوامع محلی خواهد شد. این رویکرد میتواند به عنوان یک موتور محرکه برای پیشبرد اهداف توسعه پایدار در سطح محلی و ملی دراستان فارس به عنوان الگوی سایر استان ها عمل کند. تشکیل کارگاههای تخصصی محیط زیست در شهرستانها میتواند نقش بسزایی در تحقق توسعه پایدار ایفا کند. این کارگاهها به عنوان یک ابزار آموزشی و عملی میتوانند مزایای زیادی داشته باشند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس خاطر نشان کرد: آموزش و آگاهیبخشی حداقل دستاورد این کارگاههای آموزشی است که می توان از آن بهره گیری کرد، کارگاهها میتوانند به آموزش مفاهیم پایهای محیط زیست، تغییرات اقلیمی، مدیریت منابع طبیعی و پایداری بپردازند. این آموزشها به افزایش آگاهی عمومی کمک کرده و افراد را برای اتخاذ رفتارهای پایدار تشویق میکند .
در این نشست طیف گستردهای از مسائل زیست محیطی استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این جلسه، فعالان محیط زیست با طرح مشکلات و ارائه پیشنهادات، بر اهمیت همکاری و هم افزایی بین بخشهای مختلف برای حل چالشهای زیست محیطی استان تاکید کردند.
موضوعات اصلی مطرح شده:
مدیریت منابع انسانی:کمبود نیرو در سازمان محیط زیست و لزوم استفاده از ظرفیت تشکلهای مردمی و مشارکت جوامع محلی در حفاظت از محیط زیست.
ارزیابی زیست محیطی پروژهها :ضرورت ارزیابی دقیق پروژههایی مانند احداث مسکن ملی، آکواریومها و آزادراهها از نظر اثرات زیست محیطی و جلوگیری از اجرای پروژههای مخرب.
حفاظت از مناطق طبیعی: تاکید بر حفاظت از مناطق حفاظت شده، پارکهای ملی، تالابها، جنگلها و باغات به عنوان سرمایههای طبیعی استان.
مقابله با تخریب محیط زیست : جلوگیری از تخریب باغات، تغییر کاربری اراضی، ساخت و سازهای غیرمجاز و آلودگی محیط زیست.
توسعه پایدار: ارتقای آگاهی عمومی در خصوص مسائل زیست محیطی، ترویج شیوههای کشاورزی پایدار و استفاده از فناوریهای نوین در مدیریت منابع طبیعی.
همکاری بین بخشی: لزوم همکاری بین سازمان محیط زیست، شهرداریها، صنایع، دانشگاهها و تشکلهای مردمی برای حل مشکلات زیست محیطی استان.
جلسه برگزار شده نشان از عزم جدی فعالان محیط زیست استان فارس برای حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار است. با همکاری و هم افزایی بین بخشهای مختلف میتوان به آیندهای روشن برای محیط زیست استان امیدوار بود.