به گزارش آونگ پرس، محمد ثابت اقلیدی در بازدید از شهرستان سروستان گفت: اداره کل میراث فرهنگی با تمام توان از طرحهای سرمایهگذاری گردشگری در استان فارس حمایت میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس به وجود بقعه شیخ یوسف سروستانی بهعنوان یکی از جاذبههای مهم تاریخی شهرستان مربوط به دوران ایلخانی اشاره کرد و گفت: این اثر در موقعیت ویژهای قرارگرفته است که میتواند میزبان گردشگران بیشتری باشد که بر همین اساس طرح تملک و آزادسازی حریم بقعه در دستور کار قرارگرفته است.
ثابت اقلیدی ادامه داد: با توجه به محوریت بقعه شیخ یوسف بهعنوان یکی از جاذبههای مهم گردشگری در سروستان در یک طرح جامع و نگاه توسعهای به محور پیرامون این اثر با اختصاص اعتبار ۴۵ میلیارد ریال، طرح و تملک و آزادسازی حریم اثر و ایجاد میدان گاه و بازارچه صنایعدستی در محدوده این اثر با رعایت ضوابط و مقررات حریم آثار تاریخی از محل اعتبارات منابع ملی اجرا خواهد شد.
اوافزود: تهیه طرح مرمت و اجرای بهسازی و استحکامبخشی گنبد دوم مقبره مطابق با نمونه اجراشده، تهیه طرح و اجرای محوطهسازی و دیوار پیرامونی بقعه با همکاری شهرداری سروستان، تهیه طرح مرمت و استحکامبخشی و مرمت جداره بیرونی مسجد صاحبالزمان (ع)، تهیه طرح مرمت و احیاء و بازنده سازی حمام تاریخی مجاور میدان و تهیه طرح و اجرای مرمت شهری در قالب طرح جامع موردنظر در سال جاری انجام خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس با اشاره به موقعیت خاص شهرستان سروستان و قرار گرفتن آن دریکی از مهمترین محورهای گردشگری استان و نقطه اتصال به استانهای جنوبی و شرقی استان گفت: محور سروستان شیراز بهعنوان یکی از محورهای مهم گردشگری نیاز به طرحهای گردشگری دارد و در این بازدید از طرح مجتمع بینراهی شایلین نیز بازدید شد.
گفتنی است بقعه شیخ یوسف سروستانی و مقبره بیضاوی این بقعه که محل زندگی و تدریس شیخ یوسف بن یعقوب بوده در مرکز سروستان واقعشده است. بقعه که قدمتی حدود ۷۴۳ سال دارد شامل دو چهارطاقی با ستونهای سنگی است که باظرافت و استادی تراشیده شده است. معماری بنا مانند بناهای عصر ساسانی است. شیوه سنگتراشی بقعه نیز همانند خدای خانه مسجد جامع عتیق شیراز است. بر سنگقبر که در وسط بقعه قرار دارد نام شیخ یوسف بن یعقوب سروستانی و تاریخ ۶۸۰ هـ. ق نگاشته شده و در کنار آن بر سنگقبر دیگر نام محمد بن حسن علیالبیضاوی و تاریخ ۷۱۰ هـ. ق نوشتهشده است. بر حجاریهای سر در جنوبی در کتیبهای نام استاد علی بن حسینعلی الغازی و تاریخ ۶۸۰ هـ. ق آمده است. بر دو ورودی در جنوبی و شرقی این بقعه حجاریها و کتیبههای بسیار زیبا مشاهده میشود. این اثر ارزشمند تاریخی در سال ۱۳۱۷ هجری شمسی و به شماره ۳۱۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس خبر داد:
بقعه شیخ یوسف در محوریت طرح توسعه گردشگری سروستان قرار میگیرد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس در سفر به شهرستان سروستان به همراه غلامرضا توکل نماینده مردم شهرستانهای سروستان، خرامه وکوار و جمعی از مسئولین محلی و سرمایهگذاران طرحهای گردشگری از ظرفیتهای گردشگری و آثار تاریخی شهرستان سروستان بازدید کرد.
لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=53631