به گزارش آونگ پرس، سید مصطفی شجاعی، رئیس حوزه تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع)، در این نشست با اشاره به حضور گسترده زائران در ایام نوروز، گفت: «بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار نفر در ایام نوروز به حرم مطهر مشرف شدند. روز تحویل سال ۴۰ هزار نفر و در روز جهانی قدس ۵۱ هزار نفر به حرم آمدند. همچنین ۱۶ هزار نفر در نماز عید فطر شرکت داشتند.»
او همچنین از حضور ۳۸۷ گردشگر خارجی از ۳۲ کشور، از جمله ترکیه، چین، روسیه، لهستان، ژاپن، آلمان، ونزوئلا، اسپانیا، هند، ایتالیا، آمریکا و اتریش در حرم مطهر شاهچراغ (ع) خبر داد.
شجاعی با بیان اینکه فعالیتهای کتابخانه حتی در روزهای تعطیل ادامه داشته، افزود: «قرائتخانه حرم نیز در تمام روزهای سال حتی جمعه ها بدون تعطیلی به فعالیت خود ادامه داد.»
وی از برگزاری ویژهبرنامههایی مانند افطاری برای خانواده شهدا و همایش روزهاولیها خبر داد و گفت: «در همکاری مشترک با وزارت میراث فرهنگی، همایش هلال نوروزی در نگین بافت تاریخی شیراز برگزار شد که طی آن نمایندگان دفتر یونسکو نیز حضور داشتند و در پایان لوح تقدیر افطاری از سوی یونسکو به سومین حرم اهل بیت علیهم السلام اهدا شد.»
به گفته شجاعی، در ایام نوروز ۷ هزار و ۷۰۰ نفر از موزه حرم بازدید کردند. همچنین روزانه ۵۰ هزار پرس افطاری میان زائران توزیع شد که برای آن، بالغ بر یک میلیارد تومان هزینه شده است. ۲۶۰۰ نفر در دو زائرسرا اسکان یافتند و برای خدمترسانی بهتر، یک تن خرما و ۶۰۰ لیتر انواع عرقیات تهیه شد.
رییس حوزه تولیت نرم از دیگر اقدامات و امادگی های این استان مقدس در میزبانی از زائران گفت: حرم مطهر با ۳۵۰ خادم رسمی و بیش از ۵ هزار خادم افتخاری و شستشوی روزانه ۲۰ هزار چادر در خشکشویی به دلیل رعایت نکات بهداشتی و ارایه ۵.۵ تن پلاستیک برای کفش زائرین و حضور ۳۰ نفر از دستگاههای خدماترسان روزانه در حرم مطهر شاهچراغ(ع) سعی کرد میزبانی ارزنده ای از زائران داشته باشد.
وی ادامه داد: در ایام نوروز نیز دارالشفای حرم، ۲۴۹۶ ویزیت پزشکی، ۵۵ هزار تزریق و ۵۰۰ مورد امداد پزشکی به زائران ارائه کرده است.
سید علیرضا صحراییان، معاون توسعه حرم، با اشاره به قرار گرفتن ۱۴ هکتار از بافت تاریخی شیراز در محدوده حرمین گفت: «این موضوع ما را موظف به برنامهریزی برای شناخت بیشتر زائران نسبت به جایگاه حرم میکند.»
معاون اداری، مالی و توسعه عمرانی آستان شاهچراغ (ع) با اشاره به هزینههای سنگین اداره این حرم مطهر گفت: هزینههای ماهانه حرم بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان است که تأمین آن صرفاً از طریق نذورات ممکن نیست. بخشی از فعالیتهای عمرانی نیز با مشارکت شهرداری شیراز انجام میشود، چرا که حرم در قلب ۱۴ هکتار از مجموع ۳۶۰ هکتار بافت تاریخی شهر قرار دارد و مدیریت این محدوده، نیازمند همکاری نهادهای شهری است.
پروژههای عمرانی مربوط به حرم مطهر را میتوان به طرح ساماندهی ضلع شرقی و اتصال بازار حاجی به حرم، توسعه دارالشفا، گسترش موزه در ضلع جنوبی و افتتاح بازار جنوبی اشاره کرد. ضلع شمالی حرم نیز با حمایت خیرین در حال بازسازی است.
حجتالاسلام قاسم میرشکاری، معاون فرهنگی حرم، نیز در این نشست اعلام کرد: «احیای شبهای رمضان در ۲۶ شب با مناجاتخوانی و پذیرایی شبانه همراه بود. به دلیل ۲۴ ساعته بودن حرم، برنامههای فرهنگی بهصورت مستمر در قالب سخنرانی، مدیحهسرایی و عزاداری متناسب با مناسبتها برگزار شد.»
وی از تهیه ۸ هزار بسته فرهنگی، اطعام ۲۲۰۰ نفر در شبهای قدر و حضور ۱۰۰۰ دانشآموز در جشن روزهاولیها خبر داد. همچنین تلاوت قرآن با حضور ۷۰۰ نفر بهصورت روزانه برگزار و از شبکه ملی پخش شد.
به گفته وی برنامه زیارت نیابتی نیز از طریق وبسایت رسمی حرم فعال بود.
میرشکاری ادامه داد: در صحن امام جواد (ع)، برنامههای ویژه کودک و نوجوان در قالب غرفههای فرهنگی اجرا شد و ۲۴۰۴ نفر در این غرفهها شرکت کردند. همچنین میز مشاوره خانواده و فرزندآوری با ارجاع تخصصی به مشاوران برگزار شد.
وی در خصوص تعداد مبلغین فعال در این استان مقدس گفت: ۳۲ مبلغ ثابت (۲۵ آقا و ۷ خانم) نیز در موضوعاتی همچون خانواده، تربیت فرزند، احکام و پاسخ به شبهات فعالیت داشتند.
جعفری، رئیس واحد خدام افتخاری، اعلام کرد: «۴۰۱۰ خادم افتخاری شامل ۱۹۳۴ خواهر و ۲۰۷۶ برادر، در مجموع ۸۷ هزار و ۱۳۴ ساعت خدمترسانی انجام دادهاند. همچنین ۱۰ هزار و ۸۳۷ بسته فرهنگی میان زائران توزیع شده است.»