به گزارش آونگ پرس ، نخستین جلسه هیئترئیسه قرارگاه محرومیتزدایی و صیانت از سومین حرم اهلبیت (ع) در سال ۱۴۰۴ به میزبانی فرمانداری شیراز برگزار و در این جلسه ضمن بررسی آخرین وضعیت سند محرومیتزدایی از کارنامه قابلقبول مدیریت شهری شیراز در حوزه محرومیتزدایی تقدیر شد.
محرومیتزدایی تنها با توزیع عادلانه امکانات و توجه به مناطق کمتر برخوردار محقق میشود
فرماندار شهرستان شیراز با قدردانی از زحمات شهرداری شیراز، بهویژه پاکبانان و کارکنان این مجموعه، اظهار داشت: شهری به این سرسبزی و طراوت، با ساختوسازهای اصولی و نظافت مثالزدنی، نشاندهنده تلاش بیوقفه مسئولان و مردم است.
سید علاءالدین کراماتی با اشاره به آموزههای دینی و سیره پیامبر اکرم (ص) و امام علی (ع)، عدالت را اساس حکومت اسلامی دانست و افزود: پیامبر اسلام (ص) برای زدودن محرومیت و استقرار عدالت آمد، اما مخالفان هنگامی به مقابله برخاستند که منافع نامشروعشان در خطر افتاد.
وی تأکید کرد: محرومیتزدایی تنها با توزیع عادلانه امکانات و توجه به مناطق کمتر برخوردار محقق میشود.
فرماندار شهرستان شیراز با اشاره به مأموریت محرومیتزدایی سپاه پاسداران، خاطرنشان کرد: این نهاد بر اساس ارزشهای انقلاب و منویات حضرت امام (ره) همواره پیشگام خدمت به محرومان بوده است.
کراماتی ادامه داد: شهرداری نیز باید با همین رویکرد، پروژههای فرهنگی و عمرانی را در مناطق محروم اولویت دهد.
وی با بیان خاطراتی از همکاری گذشته با شهردار شیراز بر لزوم برخورد عادلانه با همه شهروندان تأکید و اظهار کرد: مردم زمانی آرامش مییابند که بدانند مسئولان دغدغه عدالت دارند.
فرماندار شهرستان شیراز ضمن قول مساعد برای همکاری و پیگیری مشترک با شورای شهر و شهرداری در رفع محرومیت، گفت: امیدواریم با همدلی، همانگونه که در پاکیزگی و آبادانی شیراز موفق بودیم، در رفع محرومیتها نیز گامهای مؤثری برداریم.
پاسخگویی و شفافیت موتور محرکه توسعه متوازن شهری هستند
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز با اشاره به وظایف مدیریت شهری در حوزه محرومیتزدایی، اظهار کرد: شهرداری بهعنوان یک رکن اجرایی، مسئولیت اجرای برنامههای محرومیتزدایی را بر عهده دارد، درحالیکه شورای اسلامی شهر بهعنوان نهاد سیاستگذار و ناظر عمل میکند.
سید ابراهیم حسینی با بیان اینکه سند راهبردی ۲۰ساله برای توسعه شهر طراحی شده است، تأکید کرد: در حال حاضر، ۳ درصد از بودجه عمرانی شهرداری به هر محله اختصاصیافته و نقاط قوت، ضعف و اقدامات لازم در هر منطقه مشخص شده است. این اعتبارات صرفاً برای رفع محرومیت مناطق کمبرخوردار است و نباید با پروژههای عمرانی دیگر تداخل داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر لزوم توسعه متوازن شهر، تصریح کرد: پروژههایی مانند احداث پل شهدای حرم احمد بن موسی(ع) بخشی از برنامههای توسعه شهری است که در نقاط مختلف شهر اجرا میشود، اما این موضوع جدا از اعتبارات ۳ درصدی محرومیتزدایی است.
حسینی با اشاره به برخی کمبودها در زیرساختهای شهری، بیان کرد: پس از ۴۵ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، هنوز در برخی گذرهای شهر، مشکل آبهای سطحی وجود دارد و حتی مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. این مشکلات نیازمند رسیدگی ویژه است.
وی اشاره به همکاری بین بخشی با سایر دستگاههای اجرایی، گفت: بخشی از اقدامات محرومیتزدایی با مشارکت نهادهای دیگر مانند سپاه انجام میشود. در این راستا، تقسیمبندی مسئولیتها و سهم هر دستگاه مشخص شده است.
این مقام ارشد سیاستگذار حوزه مدیریت شهری به برگزاری جلسات ویژه محرومیتزدایی بهصورت ماهانه با حضور دستگاههای اجرایی تأکید و اظهار کرد: ارائه گزارش اقدامات انجامشده، باعث شفافیت بیشتر و تسریع در روند محرومیتزدایی خواهد شد.
پیشرفت شهر و زدودن غبار محرومیت از اهداف مهم مدیریت شهری است
شهردار کلانشهر شیراز در این جلسه با عنوان اینکه فعالیتهای شهرداری تنها به اجرای پروژههای کلانشهری که برای رفاه مردم و توسعه و پیشرفت شهر اجرا میشوند محدود نمیشود، زدودن غبار محرومیت بهویژه از محلههای کمتر برخوردار شهر را نیز از اهداف مهم مدیریت شهری شیراز دانست.
محمدحسن اسدی اظهار کرد: با این رویکرد، امروز مدیریت شهری شیراز علاوه بر پروژههای متعدد و بزرگی که در سطح شهر اجرا و یا در دست اجرا دارد، در حوزه محرومیتزدایی نیز در قالب فعالیتهای جهادی برای رفع و یا کاهش محرومیت و مشکلات در محلهها بیش از ۸۰ پروژه در مناطق یازدهگانه شهرداری شیراز تعریف و در دست اجرا دارد که بخشی از این پروژهها در هفته شیراز افتتاح و به بهرهبرداری میرسند.
مدیریت شهری شیراز در حوزه محرومیتزدایی دارای عملکرد و کارنامه قابلقبولی است
وی به اهتمام خوب بین شهرداری، شورای اسلامی شهر و سپاه اشاره کرد و گفت: از بدو تشکیل کمیته محرومیتزدایی در شورای اسلامی شهر، بهمنظور ارائه خدمات هرچه بهتر و بیشتر به مردم، جلسات مکرری برگزار شده است که حاصل این تعاملات و جلسات، اجرای پروژههای متعدد در حوزههای مختلف خدمترسانی به مردم بوده است و بهجرئت میتوان گفت، امروز در حوزه محرومیتزدایی مدیریت شهری دارای یک عملکرد و کارنامه قابلقبولی است.
رئیس ستاد قرارگاه محرومیتزدایی در شیراز با بیان اینکه طبق یک برنامهریزی دقیق و در راستای رفع و یا کاهش محرومیت پروژههای خوب و تأثیرگذاری در نقاط مختلف شهر در دست اجرا است به شهروندان نوید داد سال ۱۴۰۴ سال به ثمر نشستن و بهرهبرداری تعدادی از این پروژهها باشد.
این مقام ارشد شهری همچنین، ایجاد زیرساختهای شهری را نشان توسعهیافتگی و بهنوعی رفع محرومیت از چهره شهر دانست و گفت: اگر امروز بزرگترین تقاطع چندسطحی جنوب کشور در شیراز اجرا شده و یا اینکه دستگاه حفار مکانیزه تی بی ام در یکی از خطوط مترو به منطقه کمتر برخوردار شهر میرسد و دهها پروژه دیگر نظیر بزرگراه، تقاطع غیرهمسطح و… در شیراز اجرا و یا در دست اجرا است، تمامی این زیرساختها رفع کمبودها و نیازها و توسعه و پیشرفت شهر را هدف قرار دادهاند و این خود نوعی محرومیتزدایی است.
وی با تصریح بر اینکه رفع برخی از نیازها نظیر احداث مدرسه، کلانتری، شبکه فاضلاب، آبرسانی، برقرسانی، بهداشت، بهزیستی و…. در حیطه وظایف و اختیارات دیگر دستگاهها است، بر لزوم همکاری این دستگاهها جهت اجرای کامل طرحهای محرومیتزدایی تأکید کرد.
شهردار شیراز همچنین از افتتاح و کلنگزنی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان پروژه در مناطق کمتر برخوردار شهر طی یکی دو هفته آینده خبر داد.
نگاه متوازن قرارگاه محرومیتزدایی به نقاط مختلف شهر
جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه محرومیتزدایی حضرت احمد بن موسی (ع) نیز در این جلسه سیاستگذاری و برنامهریزی برای رفع محرومیتها را از اهداف تشکیل این جلسه عنوان کرد و گفت: قرارگاه محرومیتزدایی با نگاه متوازن به نقاط مختلف شهر و همچنین محلات حاشیه شهر تاکنون اقدامات متعدد و ارزشمندی را انجام داده است.
مجید علیپور با بیان اینکه امروز قرارگاه محرومیتزدایی حضرت احمدبن موسی (ع) دارای ویژگیهای ممتازی است، تصریح کرد: همین موضوع باعث شده است تا حرکت به سمت رفع محرومیت از سوی این قرارگاه بر اساس کارهای مطالعاتی و دقیق و طبق برنامهریزی و ساختار تشکیل شده بهخوبی پیش رود.
وی در ادامه به روحیه جهادی شورای اسلامی شهر و شهرداری اشاره کرد و افزود: با این رویکرد، شورای اسلامی شهر و شهرداری همواره برای کمک به رفع محرومیت در کنار مجموعه سپاه بوده است و اگر میبینیم در شورای اسلامی شهر کمیتهای تحت عنوان کمیته محرومیتزدایی تشکیل شده، این یعنی زدودن غبار محرومیت برای این مجموعه دارای اهمیت است.
جانشین فرماندهی سپاه فجر در قرارگاه محرومیتزدایی حضرت احمد بن موسی(ع) ساختار ایجاد شده در قرارگاه محرومیتزدایی را بینظیر دانست و اظهار داشت: نگاه قرارگاه محرومیتزدایی در شهرستان شیراز به محرومین نه در شعار بلکه در عمل ثابت شده است.
مجید علیپور با بیان اینکه در حوزه محرومیتزدایی فعالیتهای خوبی از سوی سپاه و مدیریت شهری در روستاهای حاشیه شهر و همچنین محلههای سطح شهر صورتگرفته است، گفت: بهعنوانمثال در محله سنگ سیاه با اقدامات خوبی که از سوی شهرداری صورتگرفته، باعث تحول در این محله شده است.
وی در ادامه، گزارشی از اقدامات سپاه در حوزه محرومیتزدایی ارائه داد و ابراز امیدواری کرد: این اقدامات باعث ایجاد رفاه و آسایش هرچه بیشتر برای شهروندان شود.
قرارگاه محرومیتزدایی شیراز؛ از مرمت منازل تا توانمندسازی اقشار آسیبپذیر
رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای اسلامی شهر شیراز در جلسه کمیته محرومیتزدایی شهر شیراز، به تشریح روند شکلگیری و اقدامات قرارگاه محرومیتزدایی در این شهر پرداخت.
سیده مریم حسینی با اشاره به تشکیل کمیسیون ساماندهی حاشیهنشینی و رفع محرومیت از مناطق کمبرخوردار در سال ۱۴۰۰ در شورای شهر شیراز، اظهار داشت: این کمیسیون با پیشنهاد شهردار شیراز و حمایت اعضای شورا تشکیل شد و پس از اختصاص بودجه، منجر به ایجاد قرارگاه محرومیتزدایی شهرداری شیراز شد.
وی افزود: مشکلات ۴۰ محله هدف شناسایی و برای هرکدام سند راهبردی تدوین شد. این اسناد با همکاری معاونت برنامهریزی شهرداری و جمعآوری دادههای دقیق از وضعیت جمعیتی، خدماتی و عمرانی محلات تهیه شده است.
رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر نقش هماهنگکننده این اسناد، بیان کرد: برخی دستگاهها ابتدا مقاومت کردند، اما با پیگیریهای مستمر و جلسات توجیهی متوجه ضرورت مشارکت شدند. امروز سند محرومیتزدایی برای ۱۵۲ محله شیراز تهیه شده که میتواند بهعنوان الگویی ملی مطرح شود.
حسینی از تشکیل قرارگاه محرومیتزدایی شهرستان شیراز با محوریت فرمانداری خبر داد و خاطرنشان کرد: این قرارگاه با دستورالعمل مشخص و مصوبات کیفیتمدار، از جمله؛ مرمت منازل با همکاری سپاه فجر و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بهعنوان طرحی سهجانبه بین سپاه، شورای اسلامی شهر و شهرداری فعالیت میکند.
وی از فرماندار شیراز دعوت کرد تا از کارگاههای توانمندسازی زنان بازدید کند و تصریح کرد: هدف ما ریلگذاری برای رفع عقبافتادگیهای گذشته و ایجاد مدیریت واحد شهری است. با حضور فرماندار، امیدواریم همافزایی دستگاهها برای خدمت به اقشار محروم تقویت شود.
رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای اسلامی شهر شیراز همچنین با تقدیر از زحمات فرماندار سابق، ابراز امیدواری کرد: جلسه امروز مقدمهای برای ارائه گزارش تفصیلی توسط معاونتهای شهرداری در آینده است و امید است با همکاری فرمانداری، شاهد پیشرفت چشمگیر در محرومیتزدایی شیراز باشیم.
بنابراین گزارش، قرارگاه محرومیتزدایی و صیانت از سومین حرم اهلبیت(ع) شیراز با مدیریت منسجم، هدفمند و ارائه برنامههای کلان و اقدامات عملیاتی برای تحول پایدار مناطق محروم عزم خود را برای تبدیل چالشهای مناطق محروم به فرصتهای پیشرفت با رویکردی مسئولانه و مردممحور در سال جاری اعلام کرد.