به گزارش آونگ پرس، مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس با اشاره به اینکه، اگر تئاتر در جامعه سرشار از انتقال مفاهیم شادی آور و امیدآور باشد؛ آنگاه می تواند با ایجاد تفریح، سرگرمی، انتقال مفاهیم هنجاری و ارزشی، شادی و نشاط را به جامعه بیش از پیش تزریق کند.
رنجبر افزود: هنرتئاتر می تواند با تزریق امید، انگیزه و اعتماد، شادی و نشاط را برای جامعه به ارمغان بیاورد و می تواند نقش مهمی را در اوقات فراغت ایفا نماید، هم جنبه سرگمی داشته باشد، هم جنبه آموزنده و هم ابزاری باشد برای ایجاد تحولات مثبت اجتماعی و علاوه بر اینکه انواع مفاهیم را به مردم بیاموزد، از منظر ایجاد شادی تاثیر بسزایی دارد و لذا باید بیش ازپیش این نوع از اوقات فراغت در سبدمصرفی خانواده ها گنجانده شود.
این مدیر فرهنگی استان بیان داشت: تئاتر چون بین مخاطب و هنرمند ارتباط مستقیم و چشمی برقرار می شود، به خوبی می تواند انگیزه ها، امید، انرژی و شادکامی را منتقل نماید؛ و البته باید در جامعه تئاتر آنگونه که باید جایگاه خود را به دست بیاورد و نیاز است که بیش از پیش به این هنر فاخر توجه شود.
استاد شهسواری نیز در این دیدار صمیمی با تاکید بر ایجاد مرکز آموزشی تخصصی برای هنرهای نمایشی و اهمیت فراگیری دانش آکادمیک و علمی در تئاتر از جمله بازیگری و کارگردانی، گفت: ما برای مردم تئاتر کار میکنیم، این هنر متعلق به مردم است و آنها هستند که به قضاوت درباره اثر هنری ما میپردازند و در تولید آثار باید به سلیقه و نظر آنها توجه خاص داشته باشیم.
او افزود: متاسفانه اکثر آثار هنرمندان تئاتر کشور، گرتهبرداری غلط از شیوههای اجرایی غیربومی و غربی است که سنخیتی با فرهنگ و مسائل اجتماعی، خانوادگی و .. ما ندارد و بیتردید، باید نگاهی مثبت به رویکرد بومیگرایی هنرمندان تئاتر در اجراها و جشنواره داشته باشیم. این روند در صورت استمرار ارزشمند است و برای پرداختن به آداب، رسوم و داشتههای فرهنگی_هنری این مرزوبوم مفید واقع خواهد شد.
نادر شهسواری کارگردان و بازیگر پیشکسوت اهل شیراز است. او تاکنون در چندین اثر از جمله فیلم های سینمایی شنای پروانه، مرگ پلنگ و مجموعه نمایش خانگی یاغی و سریال شرم حضور داشته است. او که متولد سال ۱۳۲۹ است، از ۹ سالگی وارد عرصه هنرهای نمایشی شد و عمر به کارگردانی، بازیگری و نویسندگی گذارند و امروز نیز از پیشکسوتان نمایشهای آیینی و سنتی کشور شناخته میشود.
این پیشکسوت تئاتر و سینما وقتش را با حضور در فیلمها و پروژههای مختلف گذارانده و سالها بر صحنه نمایش استان فارس و کشور بویژه سیاه بازی و نمایش های روحوضی و طنز، هنرنمایی داشته و در تولید پایاننامه مقطع کارشناسی ارشدش باعنوان”شیرینشکنان شهر فروش شیرازی” که درباره نمایشهای شادیآور در شیراز، تاریخ نمایشهای مفرح و بنگاههای شادمانی می باشد، تلاش وافری کرده است.
نادر شهسواری کارگردان و بازیگر تئاتر و سینمای شیرازی است. او که از پیشکسوتان هنرهای نمایشی شیراز است با بازی در فیلم «شنای پروانه» محصول سال ۱۳۹۸ به شهرت رسید. از دیگر نقشآفرینیهای نادر شهسواری میتوان «آخرین ماشین دنیا ۱۳۹۳» و «من آبادان رفتم جنگ ۱۳۹۲» سریال شرم را در شبکه سوم سیما را نام برد.
این هنرمند شیرازی پیشینه ای طولانی در اجرا و بازی و کارگردانی نمایش های سنتی از جمله سیاه بازی در کارنامه هنری خود دارد و همچنین نقشآفرینی متفاوت او در فیلم شنای پروانه محمد کارت نیز در جشنواره فیلم فجر سال ۱۳۹۸ از او چهرهای متفاوت ارائه کرد و در فیلم قهرمان اصغر فرهادی که در شیراز فیلمبرداری شد جلوی دوربین رفته است.