به گزارش آونگ پرس، «تقاطع غیرهمسطح شهدای حرم حضرت احمدبن موسی(ع)، بزرگترین تقاطع شهری کشور است. این پروژه در محل تلاقی بزرگراه امام خمینی(ره)، بلوار احمدبن موسی(ع) و بلوار نواب صفوی اجرا شده و شامل ۵ پل در طول ۵ کیلومتر است. سطح اشغال این طرح حدود ۲۲ هکتار بوده و بیش از پنج هزار میلیارد تومان هزینه در بر داشته است.»
به گفتهی امین، این پروژه با هدف تسهیل ترافیک بزرگراه امام خمینی(ره) و حذف گرههای خطرناک ترافیکی اجرا شده است: «۴ دوربرگردان همسطح که یکی از عوامل اصلی تصادفات در این محور بودند، با اجرای این طرح حذف شدند. در کنار آن، شاهد صرفهجویی سالیانه بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در مصرف سوخت شهری خواهیم بود.»
اما ماجرا فقط به ابعاد عمرانی خلاصه نمیشود؛ شهرداری شیراز با تملک ۱۶ هکتار زمین و جابجایی گسترده تأسیسات زیرساختی نظیر برق، آب، فیبر نوری و آبهای سطحی – با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان – نشان داده که در اجرای چنین پروژهای، همهجانبه ورود کرده است. «پروژهای با ۶۶ پلاک تملکی، که سهم منطقه ۹ شهرداری ۴۹ پلاک و سهم منطقه ۵، ۱۷ پلاک بود.»
امین همچنین از اقدامات موثر شهرداری در ساماندهی بزرگراه امام خمینی (ره) که پیشتر با عنوان کمربندی مرگ شناخته میشد، یاد کرد: «از اواخر سال ۱۴۰۱، در پی یک تفاهمنامه میان شهرداری، وزارت راه، استانداری، شورای شهر و سایر نهادها، مسئولیت ۱۸ کیلومتر از این محور به شهرداری واگذار شد. ما از همان ابتدا با اجرای شانه راه، نصب نیوجرسی، اصلاح آسفالت، بهسازی هندسی مسیر و تکمیل تقاطعها، تحولی در این مسیر ایجاد کردیم.»
نتایج هم گویای این تغییرند؛ کاهش ۳۷ درصدی تصادفات در سال اول و رسیدن این عدد به ۵۷ درصد در سال ۱۴۰۳، نشان از اثرگذاری چشمگیر اقدامات شهرداری دارد. «ما حتی برای روشنایی مسیر هم اقدام کردیم؛ سال گذشته ۳ میلیارد تومان و امسال نزدیک به ۷ میلیارد تومان برای تجهیزات روشنایی هزینه کردهایم.»
در ادامه این مسیر، شهرداری ۱۴ سامانه نظارت تصویری و ۶ سامانه ثبت تخلف در طول این ۱۸ کیلومتر نصب کرده است. امین تأکید میکند: «این پروژهها صرفاً پروژههای عمرانی نیستند؛ پروژههای ایمنسازی جان مردماند. امروز شاهد کاهش چشمگیر تلفات جادهای در مسیری هستیم که زمانی به نام کمربندی مرگ شناخته میشد.»