به گزارش آونگ پرس، شهرام نعیمی، رئیس مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، در چهلوسومین سمینار سالانه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی اظهار داشت: در این گردهمایی ملی، مسائل مهم و اولویتهای بخش گیاهپزشکی احصا و دستهبندی میشود تا مسیر تحقیقات علمی با دقت بیشتری تعیین شود.
وی با بیان اینکه مسئولیت اجرای برنامهها برعهده سازمان حفظ نباتات و وظیفه تحقیق و پژوهش با مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی است، گفت: بسیار مهم است که پژوهشها بر اساس اولویتهای احصاشده، غربالشده و نیازهای واقعی بهرهبرداران هدایت شوند.
نعیمی یکی از مهمترین چالشهای کنونی بخش باغبانی را زوال مرکبات عنوان کرد و افزود: این پدیده به دو شکل “زوال تدریجی” و “زوال سریع” در باغهای جنوب کشور مشاهده شده که هر دو نوع آن خسارات جدی به تولید وارد کردهاند.
وی با اشاره به اینکه در نوع تدریجی زوال، بین ۵۰ تا ۶۰ درصد درختان به مرور زمان دچار ضعف میشوند، ادامه داد: اما در زوال سریع، درختان تنها طی چند روز خشک شده و از بین میروند.
رئیس مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی خاطرنشان کرد: برای مقابله با زوال تدریجی، بستهای ساده و اقتصادی طراحی شده که نتایج مثبتی در باغهای تحقیقاتی داشته و موجب توقف گسترش بیماری در این مناطق شده است. این بسته اکنون در آستانه ارائه نهایی قرار دارد.
وی همچنین از آغاز پروژهای تحقیقاتی برای آسیبشناسی دقیق زوال تدریجی مرکبات خبر داد و گفت: این پروژه با هدف شناسایی دقیق عامل اصلی بیماری، بهصورت جدی در حال پیگیری است.