2

گام جدید فعالیت‌های طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در تالاب پریشان کلید خورد

  • کد خبر : 57223
  • 28 فروردین 1404 - 16:50
گام جدید فعالیت‌های طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در تالاب پریشان کلید خورد
نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی آغخاز فاز جدید فعالیت‌های طرح حفاظت از تالاب‌های ایران در تالاب پریشان با حضور مدیر، معاون و کارشناسان طرح حفاظت از تالاب‌های ایران، مدیرکل و معاون محیط زیست طبیعی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کازرون و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی برگزار شد.

به گزارش آونگ پرس ، خانم اثنی عشری، مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران، در این نشست با بیان اینکه فارس از استان‌های پیشتاز در اجرای طرح‌های پایلوت احیای تالاب‌های ایران است، گفت: در ۲۰ سال گذشته اقدامات شایسته‌ای برای احیای تالاب‌های پریشان و بختگان انجام شده است. طی سه سال گذشته روی تالاب بختگان اقدامات شاخص در حوزه کشاورزی پایدار و با همکاری جهاد کشاورزی صورت گرفته است.

اثنی عشری از آموزش جوامع محلی و کار کردن روی معیشت خانوارها به عنوان یکی از طرح‌هایی نام برد که می‌تواند به احیای تالاب‌ها بیانجامد و منافع بلندمدت همه بخش‌ها را در نظر بگیرد و گفت: برای شروع فاز جدید، همکاری بین محیط زیست و دولت ژاپن آغاز می‌شود و دستاوردهای فاز قبلی را بیشتر پیگیری می‌کند. این طرح در تالاب‌های پریشان، شادگان، دریاچه ارومیه و تالاب انزلی اجرا می‌شود و توسعه معیشت‌های محلی را ترویج می‌دهد.

احمدی، معاون طرح حفاظت از تالاب‌های ایران، نیز در ادامه این نشست با تقدیر از همراهی مدیرکل و مسئولان محیط زیست فارس بیان داشت: در فاز جدید طرح احیای تالاب‌ها از حمایت‌های بین‌المللی هم برخوردار است و در حوزه پریشان این طرح در استان فارس گسترش می‌یابد.

احمدی ادامه داد: موضوع کشاورزی پایدار و معیشت‌های جایگزین در فاز جدید پررنگ شده است. در نظر گرفتن معیشت جوامع محلی و استفاده از حمایت‌های آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی نیز در فاز جدید لحاظ شده است.

لیلا تاجگردون، مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس، در این نشست با تأکید بر اهمیت احیای تالاب پریشان، اظهار داشت که احیای تالاب‌ها نقش اساسی در سالم‌سازی محیط زیست دارد.

وی به این نکته اشاره کرد که تالاب‌ها به عنوان اکوسیستم‌های حساس و مهم، نه تنها به حفظ تنوع زیستی کمک می‌کنند، بلکه تأثیرات مثبتی بر کیفیت آب و کنترل سیلاب‌ها نیز دارند. احیای این منابع طبیعی می‌تواند به بهبود شرایط زیست‌محیطی و اقتصادی منطقه کمک کند و نیاز به همکاری و توجه بیشتر مسئولان و جامعه محلی دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با یادآوری اینکه طرح حفاظت از تالاب‌ها در قالب پروژه الگوسازی مشارکت مردم برای احیای تالاب‌ها با نهادینه‌سازی کشاورزی پایدار تدوین شده است، افزود: این طرح با رویکردی مشارکتی برای رسیدن به بهره‌برداری خردمندانه از منابع آب و خاک که یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین طرح‌های محیط زیستی است، اجرا می‌گردد.

نبی‌الله مرادی، معاون محیط زیست طبیعی محیط زیست فارس، نیز در این نشست با تشریح اهداف این طرح در حوزه‌های کشاورزی پایدار و تنوع‌بخشی به معیشت سازگار با منابع تالابی گفت: طرح حفاظت از تالاب‌ها طی سال‌ها به دنبال ورود به زمینه‌هایی از جمله توسعه کشاورزی هوشمند از طریق استقرار یک سیستم پشتیبانی تصمیم‌ساز برای مدیریت مصرف آب در سطح مزرعه و پیوند تولیدات کشاورزان مشارکت‌کننده در پروژه با بازار و کاهش واسطه‌گری در بازار محصولات کشاورزی است.

مرادی دریاچه پریشان را یکی از دریاچه‌های مهم استان فارس دانست و افزود: طرح حفاظت از تالاب‌ها به عنوان یکی از اصیل‌ترین و مهم‌ترین طرح‌های محیط‌زیستی به دنبال پیاده‌سازی رویکرد زیست‌بومی در مدیریت تالاب‌ها است. بخش کشاورزی نیز سهم قابل توجهی در مصرف منابع آب در حوضه‌های تالابی کشور دارد و در بسیاری از مناطق، توسعه ناپایدار آن سبب آسیب به منابع آب و خاک شده است.

محمد امین بیرامی، رئیس اداره محیط زیست کازرون، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی و مشاورین طرح تالاب نیز دیدگاه‌های کارشناسی خود را مطرح کردند.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=57223

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.