به گزارش آونگ پرس، محمد رضا سلاحی گفت: از هم اکنون با افزایش تدریجی دما، وسایل سرمایشی وارد مدار می شوند و در فصل گرم حد اقل ۳۰درصد از کل مصرف برق به سامانههای سرمایشی اختصاص دارد.
مدیر عامل توزیع برق شیراز با یادآوری اینکه شیراز جزو اقلیم غیر گرمسیر هست ولی متاسفانه وسایل خنک کننده ویژه مناطق گرمسیر بعضا توسط برخی مشترکین مورد استفاده قرار میگیرد؛ افزود استفاده از وسایل خنک کننده متناسب با الگوی اقلیمی شیراز منجر میشود ضمن رعایت دمای آسایش و عدم اختلال در سطح رفاه هزینه انرژی کاهش یابد .
وی گفت: درمناطق عادی با توجه به دمای هوای و شاخصهای موثر بر سطح رفاه نظیر حداکثر دمای مرطوب، کولرهای آبی می توانند دمای مطلوب بین ۲۱ تا ۲۵ درجه سانتیگراد را در بیشتر ایام در این مناطق تامین کنند
سلاحی ضمن بیان اینکه میزان مصرف برق ماهیانه یک کولر آبی حدود ۹۰ تا ۱۲۰ کیلووات ساعت است، گفت: این میزان مصرف به همراه مصرف سایر تجهیزات از جمله روشنایی و وسایل برقی منزل که مجموعا حدود ۱۵۰ تا ۱۸۰ کیلووات ساعت را شامل می شود، مصرف برق ماهیانه در ماه های گرم سال را به دامنه ۳۰۰ کیلووات ساعت که همان الگوی مصرف مناطق عادی است می رساند.
سلاحی توضیح داد: این در حالی است که اگر مشترک از کولر گازی استفاده کند معمولاً مصرف سرمایش آن حدود ۴ الی ۶ برابر این مقدار می شود و با توجه به ویژگی خاص کولر گازی که به صورت نقطه ای خنک می کند، حداقل۸۰۰ کیلووات ساعت صرفاً برای مصرف سرمایشی در یک خانه معمولی استفاده می شود که با توجه به مصرف سایر تجهیزات برقی، متوسط مصرف ماهیانه قریب ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلووات ساعت خواهد شد که بیش از ۳ برابر مصرف مشترکی با همان ویژگیها و همان تجهیزات خانگی است که به جای کولر گازی از کولر آبی استفاده می کند.
مدیر عامل توزیع برق شیراز توضیح داد: این مقدار مصرف موجب افزایش پلکانی تعرفه برق مصرفی می شود، یعنی وقتی که در پله های بیش از الگو قرار می گیرد به صورت نمایی نرخ برق زیاد می شود. در واقع در دامنه ۳۰۰ کیلووات ساعت و به طور متوسط هر کیلووات ساعت ۱۲۰ تومان در قبوض برق مشترکان محاسبه می شود، و با افزایش مصرف هزینه بصورت پلکانی افزایش می یابد بگونه ای که در مصرف بیش از دو و نیم برابر الگو هزینه برق تا چهل برابر افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه مصرف برق کولرهای گازی ۴ تا ۶ برابر کولرهای آبی است، اضافه کرد:.به عنوان نمونه اگر هزینه برق مصرفی یک کولر آبی ماهیانه در فصول گرم ۲۰۰ هزار تومان باشد، یک کولر گازی حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و چه بسا بیشتر برای مشترکانی که در مناطق عادی زندگی میکنند، هزینه در پی خواهد داشت