به گزارش آونگ پرس، حمیدرضا ایزدی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس، در نخستین جلسه کارگروه تعامل مشترک ستادی فعالیتهای معدنی عرصه منابع طبیعی و محیطزیست که بهمنظور حمایت از سرمایهگذاری در تولید برگزار شد، هدف از این جلسه را بررسی فعالیتهای معدنی در عرصه منابع طبیعی و شناسایی پتانسیلهای معدنی استان عنوان کرد. او تأکید کرد که در این جلسه تلاش میشود با شناخت دقیقتر پهنههای معدنی و رفع موانع اجرایی، شرایط سرمایهگذاری در بخش معدن تسهیل شود.
ایزدی افزود: «تشکیل و برگزاری کارگروههای استانی برای فعالیتهای معدنی در عرصه منابع طبیعی موجب فراهمسازی بسترهای تعامل بیشتر با ارگانهای ذیربط در بهرهبرداری از معادن و جلوگیری از تخریب بیرویه منابع طبیعی میشود. همچنین، این جلسات در راستای توسعه پایدار منابع طبیعی و محیط زیست و تسهیل امور اجرایی است.»
وی در ادامه به اجتنابناپذیر بودن تخریب در محدودههای معدنی اشاره کرد و گفت: «اقداماتی که برای بازسازی و احیای منابع طبیعی پس از بهرهبرداری از معادن انجام میشود، باید در راستای حفظ شرایط زیستمحیطی و منابع طبیعی باشد.»
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس همچنین تصریح کرد که سرمایهگذاری در بخش معدن، بهویژه در سال جاری که به “سرمایهگذاری برای تولید” مزین شده، یکی از ارکان اساسی توسعه اقتصادی محسوب میشود. در این راستا، با دعوت از معاونین وزیر صمت و مدیران کل حوزه معدنی، تلاش میشود از سرمایهگذاران این بخش پشتیبانیهای لازم صورت گیرد.
ایزدی یادآور شد: «کارگروه تعامل کشوری از سال ۱۳۹۴ همواره در تهران برگزار میشد و امسال برای نخستین بار این جلسه در خارج از مرکز برگزار شده است.»
وی افزود که در این کارگروه، با همکاری سازمان منابع طبیعی، فعالیتهای معدنی که با مخالفت این سازمان مواجه شدهاند، بررسی میشود. در صورتی که مشکل محدودهای در استان رفع نشود، پرونده به کارگروه کشوری ارجاع خواهد شد.
حمیدرضا قنبری، مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، نیز در این جلسه گفت: «هدف اصلی این کارگروه، شناسایی و توسعه محدودههایی است که قابلیت توسعه معدن دارند و همچنین احیا و بازسازی معادن راکد در استان فارس.»
قنبری به پیشرفتهای قابل توجه در شناسایی و اکتشاف معادن در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: «نسبت به یک یا دو دهه قبل، میزان سطوح شناسایی شده برای اکتشاف معادن افزایش قابل توجهی یافته است.»
وی همچنین بر ضرورت احیا و بازسازی معادن تخریبشده تأکید کرد و گفت: «احیا و بازسازی معادن یکی از اولویتهای ما است که در کنار توسعه معادن و رونق کار معدنداران، بخشهای تخریبشده باید به بهترین شکل ممکن بازسازی شوند.»
در ادامه این نشست، اعضای کارگروه تعامل فعالیتهای معدنی در عرصه منابع طبیعی به بحث و تبادل نظر پرداختند و پس از بررسیهای لازم، تصمیمات لازم برای تسهیل امور اجرایی و رفع مشکلات موجود در زمینه فعالیتهای معدنی اتخاذ شد.