به گزارش آونگ پرس، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، ابوالفضل زمانیفرد، مدیر امور باغبانی این سازمان، گفت: «سالانه به طور متوسط ۲۷ هزار تن بادام در استان فارس تولید میشود. با هدف تنک کردن میوه، بین ۵ تا ۱۰ درصد این محصول پیش از رسیدن کامل، به صورت چغاله برداشت و به بازار عرضه میشود.»
وی با اشاره به اینکه برداشت چغاله بادام از اوایل اسفندماه در مناطق نیمهگرمسیری استان آغاز شده و تا نیمه اردیبهشت در مناطق سردسیر ادامه خواهد داشت، افزود: «چغاله بادام به عنوان نوبرانه محبوب فصل بهار، علاوه بر مصرف داخلی در شهرستانهای استان فارس، به استانهای همجوار و به ویژه تهران صادر میشود.»
زمانیفرد با بیان اینکه استان فارس با دارا بودن ۳۲ هزار و ۴۱۰ هکتار باغ بادام، رتبه اول سطح زیر کشت این محصول در کشور را دارد، اظهار کرد: «از این میزان، ۲۵ هزار و ۸۰۰ هکتار به صورت دیم و مابقی آبی است.»
وی ادامه داد: «شهرستانهای اقلید، داراب و نیریز بیشترین سطح زیر کشت بادام در استان فارس را به خود اختصاص دادهاند.»
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی فارس همچنین با اشاره به تهدید سرمای بهاره در مرحله گلدهی و میوه نارس در باغهای بادام گفت: «در سالهای اخیر توسعه باغها با استفاده از ارقام دیرگل و اصلاح ارقام زودگل از طریق پیوند، در دستور کار قرار گرفته تا از خسارتهای ناشی از سرما جلوگیری شود.»