به گزارش آونگ پرس، در ابتدای این نشست، محمدحسن اسدی، شهردار شیراز، ضمن تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) و خوشامدگویی به مهمانان، بر ضرورت وجود روحیه انقلابی و جهادی در مدیریت شهری تأکید کرد. وی با اشاره به پیچیدگیهای مدیریت شهری گفت: «بیش از ۴۰۰ وظیفه برای مدیریت شهری تعریف شده که این میزان در هیچ دستگاه اجرایی دیگری دیده نمیشود. شهردار باید به حوزههای متعددی از جمله فضای سبز، حملونقل، و فرهنگ شهری بهطور همزمان رسیدگی کند.»
اسدی از افزایش چشمگیر بودجه شهرداری شیراز خبر داد و گفت: «طی سه سال گذشته، بودجه شهرداری با رشدی ۷۰۰ درصدی از ۶ هزار میلیارد تومان به ۴۲ هزار میلیارد تومان رسیده است. از این رقم، ۸۰ درصد به پروژههای عمرانی و ۲۰ درصد به امور جاری اختصاص یافته است.» او همچنین از انعقاد ۶۱ هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایهگذاری با بخش خصوصی در این مدت خبر داد.
شهردار شیراز با اشاره به اقدامات عمرانی گسترده گفت: «شیراز در مسیر تحول قرار دارد و فعالیتهای عمرانی امیدآفرینی در مردم ایجاد کرده است. در سند “سومین حرم اهل بیت(ع)” نیز وظایف دستگاهها به صورت مشخص تعریف شده است.» وی با اشاره به جایگاه ویژه شیراز بهعنوان سومین حرم اهل بیت(ع) افزود: «مردم این شهر به نجابت و مهربانی شهرهاند.»
اسدی در ادامه با تأکید بر شفافیت و برنامهمحوری گفت: «در شهرداری شیراز، ارزیابی ماهانه عملکرد، تشویق کارکنان، مقابله با فساد، و تلاش برای ایجاد درآمد پایدار در اولویت قرار دارد.»
شهردار شیراز همچنین از امضای تفاهمنامهای سهجانبه میان شهرداری شیراز، دانشگاه جامع امام حسین(ع) و سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور خبر داد و اظهار امیدواری کرد این همکاری، با پیوست فرهنگی، تحولی مثبت در مدیریت شهری ایجاد کند.
شیراز؛ شهری با ۲۰ هزار هکتار محدوده خدماتی
در ادامه این نشست، آرش فرجزاده، قائممقام شهردار شیراز، با ارائه آماری از این کلانشهر گفت: «شیراز دارای بیش از ۲۰ هزار هکتار محدوده خدماتی و ۱۰۰ هزار هکتار محدوده شهری است. این شهر دارای ۱۲ منطقه شهرداری شامل ۱۱ منطقه شهری و یک ناحیه ویژه باغات است و جمعیتی حدود ۲ میلیون نفر دارد.»
فرجزاده با اشاره به بودجه ۴۲ هزار میلیارد تومانی شهرداری گفت: «برای اجرای پروژههای عمرانی، خدماتی، و فرهنگی، برنامهریزی دقیقی انجام شده و حتی پروژههایی فراتر از این بودجه تعریف شده است.» او افزود: «بستهای ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی برای اتمام ۴۴ پروژه کلان شهری با تمرکز بر عمرانی، فرهنگی، محلهمحوری، مسجدمحوری و محرومیتزدایی تهیه شده است.»
فرجزاده با اشاره به انتخاب شیراز بهعنوان پایتخت محیط زیستی آسیا در سال ۲۰۲۴ گفت: «شیراز بدون حتی یک روز آلودگی هوا به این عنوان دست یافته است.»
قائممقام شهردار شیراز ادامه داد: «طی دو سال گذشته، ارزش قراردادهای سرمایهگذاری شهرداری شیراز به ترتیب به ۲۶ هزار میلیارد و ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که زمینه توسعه همهجانبه شهر را فراهم کرده است.»
فرجزاده به پروژههای عمرانی شهرداری اشاره کرد و گفت: «در محدوده ۴۰ کیلومتری شرقی-غربی شیراز، بیش از ۴۰ کیلومتر بزرگراه احداث شده و ۹ تونل تکمیل شده است. تونل دهم به طول ۳ کیلومتر نیز در دست اجراست.» وی افزود: «بزرگراههای شهید سلیمانی و آیتالله حائری شیرازی نقش مهمی در کاهش ترافیک داشتهاند و کمربندی شیراز نیز ایمنسازی شده است.»
وی با بیان اینکه خط یک مترو شیراز در حال بهرهبرداری است، گفت: «خط دو در برخی مقاطع افتتاح شده و ادامه آن رو به اتمام است. خط سه در حال اجرا و خط چهار نیز آغاز شده است.» اتصال خطوط یک و چهار برای تسهیل دسترسی به حرمین شریفین در دستور کار قرار دارد.
قائممقام شهردار شیراز به پروژههای زیستمحیطی پرداخت و گفت: «شهرداری شیراز ۵۳ میلیون بذر و ۵۰۰ هزار نهال در اراضی شهری کاشته و بوستانی ۴۰۴۴ هکتاری در کوههای اطراف احداث کرده است.» وی افزود: «در حوزه تفکیک زباله از مبدا، تصفیهخانههای محلی و تأمین آب باغات قصردشت نیز اقدامات چشمگیری صورت گرفته است.»
فرجزاده به فعالیتهای فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: «وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سفر به شیراز، از اقدامات فرهنگی شهرداری قدردانی کردند.»
در پایان، فرمانده حوزه مقاومت بسیج شهدای شهرداری شیراز اعلام کرد: «این حوزه با ۳ هزار نفر نیرو، در برنامههای فرهنگی، مانند آزادسازی زندانیان، بستههای معیشتی و برنامههای افطاری فعالانه حضور دارد.»