به گزارش آونگ پرس، حمید محمدی با اشاره به ضرورت گسترش نشر الکترونیک در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: در حال حاضر، ناشران معتبر بینالمللی اساس فعالیت خود را بر نشر دیجیتال استوار کردهاند و نسخه چاپی صرفاً بهصورت درخواستی (Print on Demand) ارائه میشود.
وی افزود: قابلیتهایی نظیر بزرگنمایی متن و تصویر، بهرهگیری از تصاویر سهبعدی و پادپخش (پادکست)، نمایش فرایندهای درمانی، و امکان یادداشتبرداری در حاشیه متن، از جمله مزایای نشر الکترونیک در حوزه آموزش پزشکی است که به جذابتر شدن محتوا و افزایش اثربخشی آموزش کمک میکند.
عضو شورای انتشارات دانشگاه ادامه داد: هرچند هزینههای نشر الکترونیک لزوماً کمتر از نشر چاپی نیست، اما این شیوه میتواند با افزایش دسترسی جهانی به منابع علمی دانشگاه، موجب ارتقای جایگاه علمی و حتی درآمدزایی شود.
دکتر محمدی همچنین از تدوین یک طرح پژوهشی کاربردی (HSR) در صورت نیاز، با هدف بررسی ابعاد اجرایی و دریافت بازخورد تدریجی از ذینفعان برای بهینهسازی این مسیر خبر داد.
در ادامه این نشست، دکتر رکسانا جانقربان، مدیر اطلاعرسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه، تجارب موفق نشر الکترونیک در سه دانشگاه علوم پزشکی کشور را تشریح کرد.
در پایان نشست شورای انتشارات، با چاپ سه عنوان جدید و تجدید چاپ چهار عنوان از آثار اعضای هیأت علمی دانشگاه موافقت شد و همچنین دو عنوان کتاب موفق به دریافت امتیاز پژوهشی شدند.