به گزارش آونگ پرس، نوید پارسا با اشاره به اهمیت نظارت هوشمند بر شبکه توزیع برق اظهار کرد: با اجرای راهکارهای هوشمندسازی و افزایش رؤیتپذیری شبکه، امکان کاهش پیک مصرف تا سقف ۲۲۰ مگاوات فراهم شده است.
وی افزود: اجرای گسترده طرحهای هوشمندسازی بهویژه در زمینه نصب تجهیزات اندازهگیری پیشرفته، مانع از قطع سراسری برق در سطح فیدرها میشود. به گفته وی، با بهرهگیری از فناوریهای نوین، امکان مدیریت نقطهای مصرف مشترکین برق فراهم شده که این امر به کاهش خاموشیها و افزایش پایداری شبکه کمک شایانی کرده است.
پارسا با تأکید بر اینکه سیاستهای هوشمندسازی در تمامی بخشهای مصرف شامل خانگی، تجاری، صنعتی، اداری و کشاورزی در حال اجراست، گفت: فرآیند هوشمندسازی ۱۵ هزار و ۳۰۰ مشترک بخش کشاورزی در محدوده توزیع برق شیراز بهطور کامل انجام شده و این مشترکان بهصورت برخط تحت کنترل مرکز مدیریت این شرکت قرار دارند.
وی با اشاره به استفاده از نرمافزار MDM برای قرائت و مدیریت از راه دور کنتورهای هوشمند افزود: این نرمافزار قابلیت اتصال به تمامی سامانههای شرکت توزیع را دارد و دسترسی به اطلاعات کنتورها از طریق رمزهای تعریفشده امکانپذیر است.
پارسا از ایجاد زیرساخت هوشمند برای مدیریت مصرف ۱۱۰۰ مشترک تولیدی در شهرک صنعتی شیراز و هوشمندسازی ۴۱۰۰ انشعاب صنعتی خارج از این محدوده با نصب تجهیزات فهام و کلیدهای موتوردار خبر داد.
مجری هوشمندسازی برق شیراز ادامه داد: مصرف برق در ۱۲۴۰ نهاد دولتی و خصوصی از جمله سازمانها، بانکها و شرکتهای بیمه نیز تحت کنترل قرار گرفته و سیاستهای محدودسازی مصرف برای حفظ پایداری شبکه روی آنها اعمال شده است.
وی با اشاره به اجرای طرحهای هوشمندسازی برای بیش از ۶۲ هزار مشترک خانگی و تجاری اعلام کرد: مشترکین خانگی که بیش از ۲.۵ برابر الگوی مصرف و تجاریهایی که بیش از هزار کیلووات ساعت در ماه مصرف دارند، مشمول نظارت و محدودسازی هوشمند مصرف میشوند. همچنین تعرفه برق این دسته از مشترکین بهطور محسوسی افزایش یافته است.
پارسا با اشاره به تخصیص اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی برای تهیه کنتور، تجهیزات کنترلی و اجرای طرح هوشمندسازی برای ۸۳ هزار و ۷۴۰ مشترک، از ادامه این پروژه در سالهای آینده خبر داد و گفت: با بهرهگیری از فناوریهای نوینی مانند اینترنت اشیا (IoT)، کیفیت و سطح هوشمندسازی در صنعت برق ارتقا خواهد یافت.