0

تعمیق روابط راهبردی ایران و تاجیکستان با محوریت تمدن مشترک و مکمل‌های اقتصادی در شیراز

  • کد خبر : 57909
  • 15 اردیبهشت 1404 - 12:01
تعمیق روابط راهبردی ایران و تاجیکستان با محوریت تمدن مشترک و مکمل‌های اقتصادی در شیراز
هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و تاجیکستان امروز با حضور مقامات ارشد دو کشور در شیراز آغاز شد؛ در این نشست بر توسعه تعاملات اقتصادی، گردشگری، علمی و صنعتی با تکیه بر پیوندهای تمدنی و ظرفیت‌های مکمل دو ملت تأکید شد.

به گزارش آونگ پرس،هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان، صبح امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور مقامات عالی‌رتبه دو کشور از جمله حسینعلی امیری، استاندار فارس، و دلیر جمعه، وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان، در هتل شیراز آغاز به کار کرد.

حسینعلی امیری در این نشست با تأکید بر اشتراکات عمیق تاریخی، زبانی و فرهنگی میان ایران و تاجیکستان گفت: «دو ملت، صرفاً همسایه جغرافیایی نیستند؛ بلکه در یک حوزه تمدنی زندگی می‌کنند. این نزدیکی موجب شده روابط تهران و دوشنبه طی سه دهه گذشته، همواره رو به رشد باشد.»

وی با اشاره به سفرهای متعدد رؤسای جمهور دو کشور طی سال‌های اخیر افزود: «در سفر اخیر رئیس‌جمهور ایران به دوشنبه، ۲۲ سند همکاری در حوزه‌های متنوع به امضا رسید که بازتاب گسترده‌ای در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی داشت.»

امیری با اشاره به ظرفیت‌های استان فارس اظهار کرد: «فارس با تأمین ۱۲ درصد محصولات کشاورزی کشور، یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی ایران است. از آنجا که تاجیکستان دارای زمین‌های کشاورزی متعدد و مستعد است، می‌توان همکاری‌های بین‌بخشی گسترده‌ای در این حوزه میان دو کشور تعریف کرد.»

وی در ادامه به مزیت‌های صنعتی استان فارس پرداخت و گفت: «این استان ۴۰ درصد صنعت کاشی و سرامیک کشور را در خود دارد، ظرفیت‌های قابل توجهی دارد. همکاری‌های مکمل در حوزه‌هایی مانند تولید درب و پنجره، سیم و کابل، سنگ‌های تزئینی، و استفاده از مواد اولیه صادراتی مانند آلومینیوم، پنبه و دیگر محصولات تاجیکی، می‌تواند نقطه اتصال مهمی در همکاری‌های صنعتی باشد.»

استاندار فارس افزود: «فارس با پیشینه کهن تمدنی، آمادگی دارد به عنوان الگویی موفق در پیوند فرهنگی و اقتصادی میان ایران و تاجیکستان عمل کند. اجلاس امروز در شیراز تنها یک نشست اقتصادی نیست؛ بلکه احیای پیوندی است که ریشه‌ای هزارساله دارد.»

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری و سلامت فارس، پیشنهاد راه‌اندازی پروازهای مستقیم میان شیراز و شهرهای مختلف تاجیکستان را مطرح کرد و افزود: «پیشنهاد راه‌اندازی یک ایرلاین مشترک با عنوان نوروز ایرلاین را ارائه داده‌ایم که می‌تواند نمادی از پیوندهای فرهنگی و اقتصادی دو ملت باشد و در مناسبت‌هایی همچون نوروز، به تقویت گردشگری کمک کند.»

از دیگر پیشنهادهای مطرح‌شده در این اجلاس، برگزاری سالانه هفته فرهنگی شیراز در دوشنبه و بالعکس بود که می‌تواند شناخت متقابل ملت‌ها و تقویت روابط مردمی را به‌دنبال داشته باشد.

جمهوری اسلامی ایران نخستین کشوری بود که استقلال تاجیکستان را در سال ۱۹۹۱ به رسمیت شناخت. از آن زمان تاکنون، روابط فرهنگی و زبانی دو ملت، بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، علمی و گردشگری فراهم کرده است. ایران در اجرای پروژه‌های کلان مانند نیروگاه سنگ‌توده ۲ نقش مؤثری داشته و در سفر اخیر رئیس‌جمهور به دوشنبه، ۲۳ سند همکاری به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار به امضا رسید.

اجلاس هفدهم کمیسیون مشترک ایران و تاجیکستان تا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت به میزبانی وزارت نیرو در شیراز ادامه دارد. در این رویداد، نمایندگان بیش از ۲۰ نهاد ایرانی و ۱۵ دستگاه اجرایی تاجیکی در قالب کارگروه‌های تخصصی، راهکارهای تعمیق همکاری را بررسی خواهند کرد.
آیین اختتامیه این رویداد با امضای اسناد نهایی همکاری و با حضور رؤسای کمیسیون‌های مشترک برگزار خواهد شد.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=57909

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.