0

شیراز میزبان رقابت ۳۶ قصه‌گو در جشنواره «نهال امید»

  • کد خبر : 58141
  • 18 اردیبهشت 1404 - 15:58
شیراز میزبان رقابت ۳۶ قصه‌گو در جشنواره «نهال امید»
سومین دوره جشنواره دوسالانه «نهال امید» در استان فارس با رقابت ۳۶ قصه‌گو و ارائه ۴۰ اثر از میان ۱۵۸ اثر رسیده به مرحله استانی، در شیراز برگزار شد. آیین اختتامیه این جشنواره با حضور مسئولان فرهنگی و اجتماعی استان، قصه‌گویان و هیئت داوران در تالار حافظ برگزار شد.

به گزارش آونگ پرس ، مرحله سوم جشنواره دوسالانه قصه‌گویی «نهال امید» با رقابت ۳۶ قصه‌گو در سه بخش صحنه‌ای، نقالی و دیجیتال در شیراز برگزار شد. این دوره از جشنواره با استقبال گسترده علاقه‌مندان مواجه شد و ۱۵۸ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود.

آیین اختتامیه این رویداد با حضور سمانه ذوالقدری، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری فارس؛ محمدحسن موسوی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری؛ مهدی رنجبر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمدحسین فیروزی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس؛ علی خواجه‌نژادیان، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس؛ و جمعی از داوران و قصه‌گویان در سالن غزل تالار حافظ برگزار شد.

نهاد کتابخانه‌ها، در مسیر راهبردی کودک و نوجوان
محمدحسین فیروزی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس در این مراسم گفت: جشنواره «نهال امید» جایگاه خود را در میان علاقه‌مندان به کتاب و قصه پیدا کرده و فارس از نظر تعداد شرکت‌کننده در رتبه سوم کشور قرار دارد.
او با قدردانی از نقش کتابداران در رونق این جشنواره، اظهار کرد: برگزاری سومین دوره نهال امید، نشانگر توجه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به حوزه قصه‌گویی است. این نهاد با همراهی کانون پرورش فکری، گام‌های موثری در ترویج فرهنگ قصه‌گویی برداشته است.

فیروزی با اشاره به برنامه‌های راهبردی نهاد در حوزه کودک و نوجوان، به طراحی «نشان هدهد سفید» و اجرای برنامه‌های مرتبط با آن در کتابخانه‌های عمومی و سیار اشاره کرد و افزود: قصه‌گویی یکی از بهترین ابزارهای انتقال مفاهیم فرهنگی است و باید به عنوان بخشی از رویدادهای مستمر کتابخانه‌ها تداوم یابد.

او همچنین به موفقیت شهر اوز در کسب عنوان پایتخت کتاب ایران اشاره کرد و گفت: این عنوان با مشارکت مردمی و همراهی نهادها محقق شد و نمونه‌ای از ظرفیت بالای فرهنگی استان فارس است.

قصه‌گویی؛ راهی برای تربیت فرهنگی نسل‌ها
سمانه ذوالقدری، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس نیز با تأکید بر نقش کلیدی قصه‌گویی در فرهنگ‌سازی، گفت: بسیاری از شیوه‌های تربیتی ما برگرفته از قصه‌های نسل‌های پیشین است و کتابخوانی و قصه‌گویی، مؤثرترین ابزار برای شکل‌دادن به هویت فرهنگی کودکان و نوجوانان به شمار می‌رود.

او افزود: با وجود فضای مجازی، قصه‌ها نباید به فراموشی سپرده شوند. بلکه لازم است با بهره‌گیری از ابزارهای دیجیتال، قصه‌ها را به بسترهای نوین منتقل کنیم تا نسل امروز نیز از این گنجینه فرهنگی بهره‌مند شود.

معرفی برگزیدگان جشنواره
در بخش نقالی، مریم سهرابی از شیراز و سارگل آزادی از مرودشت مشترکاً رتبه نخست، نازگل شیخی از شیراز رتبه دوم و ترنم میثمی از نی‌ریز رتبه سوم را به‌دست آوردند. مهیا فلاحی‌نژاد از مرودشت نیز شایسته تقدیر شناخته شد.

در بخش قصه‌گویی صحنه‌ای، محدثه عباسی‌مقدم و سعیده بهزادی از فسا مشترکاً رتبه اول را کسب کردند. حمیده افتخار و لیلا رحیم‌پور نیز از همین شهرستان، رتبه دوم و سوم را به خود اختصاص دادند و مریم رحمانیان از جهرم شایسته تقدیر شناخته شد.

در بخش دیجیتال، لیلا خادمیان از شیراز و امیرحسین جمالی از لارستان به ترتیب رتبه اول و دوم را کسب کردند. زهرا جمشیدی از فراشبند و عبدالرضا میرزانیا از لارستان، به‌طور مشترک مقام سوم را کسب کردند و افسانه مظفری از شهرستان نیز شایسته تقدیر شد.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=58141

مطالب مرتبط

21بهمن
طرح «آب و کتاب، ارسال کتاب نشریه به مناطق عشایری فارس» رونمایی شد
در چهارمین اردوی کتابخوانی عشایر فارس با حضور رئیس سازمان امور عشایر کشور؛

طرح «آب و کتاب، ارسال کتاب نشریه به مناطق عشایری فارس» رونمایی شد

08آبان
مسابقه کتابخوانی ملی «چراغ‌دار» برگزار می‌شود
با محوریت بزرگداشت شهدای حادثه تروریستی حرم حضرت شاه چراغ(ع) و به میزبانی استان فارس؛

مسابقه کتابخوانی ملی «چراغ‌دار» برگزار می‌شود

25مهر
رشد ۴۷ درصدی تخصیص اعتبارات تملک دارایی کتابخانه‌های عمومی فارس در سال ۱۴۰۲

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.