به گزارش آونگ پرس، عبدالحمید کریمی با اشاره به نقش حیاتی مراتع در حفظ منابع آب، خاک و اقلیم، گفت: حدود ۵۲ درصد از سطح کشور را مراتع پوشش میدهند، اما تنها ۲۵ درصد از کارکرد آنها تولید علوفه است. ۷۵ درصد دیگر به کارکردهایی چون کاهش فرسایش، حفظ تنوع زیستی و تلطیف هوا اختصاص دارد. اگر این منابع از دست بروند، امنیت غذایی کشور در معرض تهدید قرار خواهد گرفت.
کریمی با بیان اینکه عشایر اصول مرتعداری را با کوچ منظم میان ییلاق و قشلاق حفظ کردهاند، افزود: برخلاف دامداران روستایی که ساکناند، این عشایر کوچرو هستند که با سبک زندگی خود تعادل اکولوژیک مراتع را حفظ کردهاند.
وی با اشاره به تخریب میانبندها در سالهای گذشته گفت: در چهار دهه اخیر، ما کارشناسان در حفظ این مسیرهای حیاتی کوچ، که نقش مهمی در پایداری اکولوژیکی دارند، کوتاهی کردهایم. این در حالی است که حفظ ایلراهها و میانبندها، پیششرطی برای پایداری زیستمحیطی و معیشت عشایر است.
کریمی در پایان تصریح کرد: باید با بهرهگیری از دانش بومی و برنامهریزی علمی، از مراتع حفاظت کنیم تا هم سفره معیشت عشایر پربارتر شود و هم کشور از پیامدهای تغییرات اقلیمی مصون بماند. نباید اجازه دهیم آیندگان ما را به بیتوجهی به طبیعت متهم کنند.