0
رقابت ۳۵ تیم دانشگاهی در یک رویداد یک‌روزه

پایان رقابت ملی سازه‌های مقوایی با معرفی ۱۰ تیم برتر

  • کد خبر : 58763
  • 29 اردیبهشت 1404 - 21:30
پایان رقابت ملی سازه‌های مقوایی با معرفی ۱۰ تیم برتر
رویداد ملی طراحی و ساخت سازه‌ مقوایی، با هدف حل مسائل فناورانه و با حضور ۳۵ تیم منتخب از دانشگاه‌های سراسر کشور، شامگاه ۲۸ اردیبهشت‌ماه در دانشگاه شیراز به کار خود پایان داد.

به گزارش آونگ پرس، رویداد ملی مسأله‌محور طراحی و ساخت سازه‌ مقوایی که به همت شتاب‌دهنده کوانتوم‌پلاس دانشگاه شیراز و مرکز نوآوری صنایع دریایی برگزار شد، با رقابت فشرده‌ ۳۵ تیم در یک روز به ایستگاه پایانی رسید و ۱۰ تیم برتر آن معرفی شدند.

ظرافت، دبیر اجرایی این رویداد، با اشاره به ماهیت علمی-مسأله‌محور این رقابت گفت: هدف ما در این رویداد، سوق‌دادن دانشجویان به‌سوی حل مسائل واقعی جامعه بود؛ نه صرفاً ایده‌پردازی‌های ذوقی. این رویداد در راستای نیازهای صنعت دریایی برگزار شد و خروجی آن می‌تواند در صنعت به‌کار گرفته شود.

وی توضیح داد: شرکت‌کنندگان باید سازه‌ای مقوایی با ابعاد مشخص طراحی و اجرا می‌کردند که سپس تحت تست استحکام قرار می‌گرفت. همچنین نحوه کار تیمی نیز در امتیازدهی لحاظ شد. از میان ثبت‌نام‌کنندگان، ۳۵ تیم برای مرحله‌ نهایی انتخاب شدند.

او با اشاره به حمایت‌های معنوی این رویداد افزود: در صورت ارزشمند بودن ایده‌ها، امکان حمایت برای تبدیل آنها به کسب‌وکار، حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی و پروژه‌های کسر خدمت سربازی برای تیم‌های برتر فراهم است.

جوایز نقدی این دوره نیز به شرح زیر اعلام شد: تیم اول ۳۵ میلیون تومان، تیم دوم ۲۵ میلیون تومان، تیم سوم ۱۵ میلیون تومان، تیم چهارم ۱۰ میلیون تومان، تیم پنجم ۵ میلیون تومان، و تیم‌های ششم تا دهم، هرکدام ۲ میلیون تومان دریافت کردند.

تأکید بر لزوم پیوند نوآوری با نیازهای جامعه

تقوایی، مدیر نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه شیراز، در سخنانی خطاب به دانشجویان گفت: توسعۀ فناوری بدون منابع انسانی ممکن نیست. هرجا موفق بوده‌ایم، نیروی انسانی توانمند داشته‌ایم. بنابراین باید دانشجویان در هر رشته‌ای که هستند، نیازهای جامعه و صنعت را بشناسند و به آن پاسخ دهند.

او با استقبال از برگزاری چنین رویدادهایی افزود: اگر در حوزه‌ فناوری پاسخ مناسبی نگرفته‌ایم، دلیلش نادیده‌گرفتن نیازهای واقعی صنعت بوده است.

ضرورت بهره‌گیری از روش‌های دانش‌بنیان در صنایع دریایی

رشیدی، معاون علوم، تحقیقات و فناوری سازمان صنایع دریایی، با اشاره به ضرورت کار تیمی و حل مسأله در صنعت امروز گفت: دیگر روش‌های سنتی پاسخگوی مسائل پیچیده نیست. این رویداد برمبنای حل واقعی مسائل برگزار شده و گامی مهم برای تقویت تعامل صنعت و دانشگاه است.

وی افزود: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، توسعۀ دریا محور در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی از اهمیت بالایی برخوردار است. امروز دیگر نمی‌توان این صنعت را غیر دانش‌بنیان اداره کرد. ما از همه رشته‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برای همکاری استقبال می‌کنیم.

دانشگاه در کنار صنعت برای حل مسائل جامعه

همتی‌نژاد، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز در این مراسم گفت: دانشگاه شیراز خود را در قبال نیازهای جامعه و صنعت مسئول می‌داند. ما از هر رویدادی که با هدف شناسایی استعدادها و حل مسائل واقعی برگزار شود، استقبال می‌کنیم.

توسعه همکاری‌های دانشگاه و صنایع دریایی

رجبی، مدیرعامل صنایع دریایی شهید صفایی نیز با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه شیراز، ازجمله پژوهشکده علوم و فنون هوادریا، گفت: این پژوهشکده با هدف رفع نیازهای فناورانه و پژوهشی صنایع کشور ایجاد شده و توان همکاری گسترده با سازمان صنایع دریایی را دارد.

وی افزود: این سازمان آمادگی دارد با دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و افرادی که در زمینۀ پروژه‌های کسر خدمت سربازی فعالیت دارند، همکاری کند.

رجبی همچنین به تأسیس تنها پارک فناوری وابسته به وزارت دفاع در شیراز اشاره کرد و آن را بستری مناسب برای گسترش همکاری‌ها با دانشگاه دانست.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=58763

مطالب مرتبط

20اردیبهشت
محصولات «ارم‌گالری» دانشگاه شیراز از مرز ۳ هزار گذشت
هم‌زمان با بازدید معاون فرهنگی وزیر علوم

محصولات «ارم‌گالری» دانشگاه شیراز از مرز ۳ هزار گذشت

19اردیبهشت
وزیر علوم به دیدار «مادر شیمی ایران» رفت
تجلیل از مقام علمی دو استاد برجسته دانشگاه شیراز

وزیر علوم به دیدار «مادر شیمی ایران» رفت

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.