به گزارش آونگ پرس، مهدی صادقی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد ذرت این استان در فصل تابستان و مابقی در فصل بهار کشت میشود، افزود: کاشت ذرت تابستانه از اوایل تیرماه آغاز شده و تا پایان مردادماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۶۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت ذرت علوفهای قرار گرفت، گفت: استان فارس با تولید ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن ذرت علوفهای، رتبه اول تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داد.
صادقی با اشاره به اینکه شهرستان مرودشت سهم قابل توجهی در این موفقیت داشته، اظهار کرد: نزدیک به یکسوم سطح زیر کشت و تولید ذرت علوفهای استان، متعلق به مرودشت است.
جایگاه چهارم فارس در تولید ذرت دانهای
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه این استان با تولید ۱۳۰ هزار تن ذرت دانهای از سطحی حدود ۱۵ هزار هکتار، در رتبه چهارم کشور قرار دارد، افزود: بیشترین تولید ذرت دانهای مربوط به شهرستانهای فیروزآباد، داراب و فسا بوده است.
تمرکز بر افزایش عملکرد در واحد سطح
صادقی از افزایش تولید در واحد سطح بهعنوان هدفگذاری اصلی در حوزه کشت ذرت یاد کرد و گفت: اصلاح الگوی کشت، استفاده از ارقام کممصرف و کوتاهدوره و بهکارگیری شیوههای نوین کاشت و تغذیه در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد: در این راستا، ۲۱ مزرعه الگویی با رویکردهای مختلف از جمله مقایسه ارقام ذرت، کاشت نشایی، تغذیه متعادل، کشت ترکیبی ذرت-سورگوم و کاشت ارقام فوقشیرین در استان فارس ایجاد شده است.
تأمین رایگان نهادهها با مشارکت بخش خصوصی
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس همچنین از تأمین رایگان نهادههای مورد نیاز این طرحها به ارزش تقریبی ۳ میلیارد ریال با همکاری بخش خصوصی خبر داد و گفت: این اقدام در راستای تقویت کشاورزی دانشمحور و کمهزینه در استان اجرایی شده است.