3
به میزبانی شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز؛

ششمین نشست تخصصی توسعه سرمایه‌گذاری در شیراز برگزار شد

  • کد خبر : 8079
  • 22 تیر 1403 - 16:33
ششمین نشست تخصصی توسعه سرمایه‌گذاری در شیراز برگزار شد
ششمین نشست تخصصی توسعه سرمایه‌گذاری در شیراز با موضوع «سازوکارهای مدیریت زمان و هزینه پروژه‌های سرمایه‌گذاری» به میزبانی شورای اسلامی شهر و شهرداری این کلان‌شهر برگزار شد.

به گزارش آونگ پرس، ششمین نشست تخصصی توسعه سرمایه‌گذاری در شیراز با موضوع «سازوکارهای مدیریت زمان و هزینه پروژه‌های سرمایه‌گذاری» به میزبانی شورای اسلامی شهر و شهرداری این کلان‌شهر برگزار شد.

شهردار کلان‌شهر شیراز در این نشست که با حضور فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران برگزار شد، ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله(ع)، اظهار کرد: همزمان با فعالیت شورای ششم شیراز، مقرر شد هر شش ماه یکبار نشست تخصصی توسعه سرمایه‌گذاری برگزار شود که اکنون شاهد برگزاری ششمین نشست در سومین سال فعالیت شورا هستیم.

محمدحسن اسدی همچنین از برگزاری همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری به میزبانی شیراز در مهرماه سال جاری خبر داد.

وی ادامه داد: در پنجمین نشست تخصصی توسعه سرمایه‌گذاری تفاهم‌نامه‌های چند هزار میلیارد تومانی با سرمایه‌گذاران منعقد شد، بنابراین نباید ارزش پنل‌های تخصصی و همایش‌هایی از این دست را نادیده بگیریم.

شهردار شیراز با ارزیابی مطلوب از نتایج حاصل از نشست‌های پیشین تخصصی توسعه سرمایه‌گذاری در این کلان‌شهر، به موضوع ششمین نشست تحت عنوان مدیریت زمان و هزینه‌ پروژه‌های سرمایه‌گذاری اشاره و تأکید کرد: یکی از مهمترین عامل در تصمیم‌گیری‌ها، زمان است و در آموزه‌های دینی نیز بر استفاده بهینه از زمان اشاره شده است.

اسدی تصریح کرد: سرمایه گذارانی با شهرداری شیراز موفق به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مشارکتی شده‌اند و ارزش افزوده چند هزار برابری ایجاد کرده‌اند.

این مقام ارشد مدیریت شهری شیراز با بیان اینکه برای سرمایه‌گذاران زمان از اهمیت بسزایی به ویژه در شرایط فعلی اقتصادی برخوردار است، گفت: در این راستا کاهش زمان صدور پروانه های ساختمانی به عنوان یک خط مشی تعریف شده در دستور کار ما قرار دارد.

شهردار شیراز همچنین خاطرنشان کرد: امروز تأمین مالی تنها بحث ما نیست بلکه در پیشرفته ترین و صنعتی ترین شهرهای جهان هم تأمین مالی برای مدیریت شهری موضوع مهمی است.

اسدی با اشاره به فعالیت دوره جدید مجلس شورای اسلامی و آغاز فعالیت دولت چهاردهم طی روزهای آینده، گفت: متأسفانه شهرداری‌ها امروز عضو هیچ تشکل و شورایی در کشور نیستند، در حالی که اگر شهرداری‌ها در برخی حوزه‌ها ورود نکنند، دیگر دستگاه‌ها پولی ندارند که هزینه کنند.

وی تأکید کرد: نباید نقش شهرداری‌ها کم رنگ باشد در حالی که طی دو دهه گذشته نقش شوراها کم‌رنگ تر شده است.

شهردار شیراز به لزوم تمرکز و اهمیت بیشتر به سرمایه گذاران و ثابت کردن این مهم در عمل بر پایداری سرمایه‌گذاری تأکید کرد.

اسدی همچنین خطاب به نماینده مردم شهرستان فسا در مجلس شورای اسلامی که در این نشست حضور داشت، گفت: در کشور مقررات بسیار زیاد است و خواستار برداشتن دست‌اندازها از مقابل پای سرمایه‌گذاران هستیم که روند کارها تسهیل یابد.

وی همچنین یادآور شد: سال گذشته یک بسته ۵۰ هزار میلیارد تومانی در سرفصل‌های مختلف ارائه کردیم و برای سال جاری هم یک بسته ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی تعریف کرده‌ایم که طی ماه‌های آینده رونمایی می‌شود.

نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این نشست از آماده سازی زیرساخت‌ها و تعا‌مل شورا و شهرداری شیراز با مجموعه دولتمردان در فارس برای توسعه سرمایه گذاری در این کلانشهر سخن گفت و افزود: تلاش شده تا سرمایه‌گذاران در فضای مناسبی در شیراز به فعالیت بپردازند که نتایج خوبی هم حاصل شده است.

محمدتقی تذروی تأکید کرد: خوشبختانه نگاه شهردار شیراز هم سرمایه گذاری و هم گردشگری است و در این راستا بسته‌های گردشگری بزرگی در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر شیراز نیز گفت: با برگزاری نشست‌های تخصصی توسعه سرمایه‌گذاری اتفاقات خوبی در زمینه رفع موانع سرمایه‌گذاری در شیراز رقم خورده است.

علیرضا اسکندری با بیان اینکه کمتر در اجرای پروژه‌ها حتی پروژه‌های عمرانی به موضوع مدیریت زمان و هزینه توجه شده است، گفت: این موضوع در پروژه‌های سرمایه گذاری اهمیت دو چندانی دارد.

وی ادامه داد: خروجی پنج نشست پیشین توسعه سرمایه‌گذاری در شیراز مبنای تصمیم گیری و تصمیم سازی ما در کمیسیون‌های مختلف شورای شهر شیراز و مجموعه شهرداری شده و بخشی از توفیقات شهرداری در حوزه سرمایه‌‌گذاری نیز ناشی از همین موضوع است.

رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایه‌گذاری شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: در سال‌های گذشته کلانشهرها یکسری نیاز داشتند که عمدتاً ابتدایی و ساده بودند اما امروز کلانشهرها به عنوان ارکان اصلی مدیریت محسوب می‌شوند و نیازهای آنها هم بسیار متنوع شده است.

اسکندری با بیان اینکه شرایط اقتصادی، رکود و تورم موجب شده تا تأمین منابع مالی در موعد مقرر خود انجام نشود، یکی از ارکان اصل مدیریت پروژه را تأمین منابع مالی ذکر و عنوان کرد که اگر این مهم اتفاق نیفتد در عملاً پاسخگویی به نیازها نارضایتی ایجاد می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به شهر پایدار و یکی از شاخصه‌های اصلی آن تحت عنوان شاخصه اقتصادی اشاره کرد و گفت: شهر پایدار اقتصادی، شهری است که خود منابع مالی را تأمین و بستر را برای انتفاع شهروندان فراهم کند.

رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایه‌گذاری شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به تصویب پروژه‌های پنجگانه هدف گردشگری در این کلان‌شهر، گفت: امروز این پروژه‌ها در راستای توسعه گردشگری تعیین تکلیف شده‌اند.

وی تصریح کرد: برای شیراز افتخار است که اتفاقات حوزه سرمایه گذاری در این کلانشهر به مسیری برای سایر کلانشهرها تبدیل شده است.

این عضو شورای شهر شیراز همچنین به برگزاری نشست چهارم و پنجم توسعه سرمایه‌گذاری با رویکرد شهر پایدار اقتصادی و تنوع بخشی، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و مشارکت جمعی در سال گذشته هم گریزی زد و گفت: هدف این بود که از تعاریف کلی خارج و فرصت‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاران فراهم کنیم.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این نشست بیان کرد: جای خرسندی است که در شورای ششم شیراز بودجه سرمایه‌گذاری همگام با بودجه سالانه شهرداری پیش‌بینی شد.

مسعود زارعی اضافه کرد: طی سه سال گذشته علی‌رغم شرایط سخت اقتصادی اما ۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه سرمایه‌گذاری در شهرداری شیراز تعریف شد که تحقق این بودجه در دو سال گذشته موجب افتخار است و البته نشان از اعتمادسازی دارد.

وی تصریح کرد: عمده رویکرد پروژه‌های سرمایه گذاری‌ در شهرداری شیراز به معیشت و رفاه مردم در حوزه سلامت باز می‌گردد و تأثیر مستقیم و غیرمستقیم در حوزه محیط زیست دارد.

رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز با بیان اینکه فعالیت‌های ارزشمندی از جنس سرمایه‌گذاری توسط مدیریت شهری و با همت سرمایه‌گذاران انجام شده است، اظهار کرد: این موضوع سبب ایجاد چهره متفاوت و افق‌های نوینی در این کلان‌شهر می‌شود.

مصطفی کیانی‌رحیمی تصریح کرد: باید شرایط مساعد و مطلوب‌‌تری در راستای تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری از حیث پیشرفت و ایجاد بسترهای سرمایه‌گذاری انجام شود.

وی همچنین به مبحث مدیریت زمان پرداخت و بیان کرد: این موضوع هم برای سرمایه‌گذاران و هم برای مدیریت شهری حائز اهمیت است که تسریع و چالاکی در انجام کار مؤلفه‌ای راهبردی بین سرمایه‌گذار و سرمایه‌پذیر و مدیریت آن دارد.

نماینده مردم شهرستان فسا در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به نامگذاری شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» و تطبیق عناوین نشست تخصصی توسعه سرمایه‌گذاری در شهرداری شیراز با این شعار، گفت: اقتصادی شدن طرح‌ها و زمینه واگذاری و روش‌های مشارکت با بخش خصوصی مورد بررسی قرار گرفته و امروز به عنوان منابع دانشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حسنعلی محمدی همچنین به مصوبه سران قوا در خصوص مولدسازی اشاره و عنوان کرد: فعالان مدیریت شهری در این زمینه تخصص ویژه دارند.

وی تصریح کرد: تمرکز اختیارات در مرکز موجب طولانی شدن چرخه مولدسازی شده است.

معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز نیز در ادامه این نشست بیان کرد: شورای اسلامی شهر شیراز در سال ۱۴۰۰ براساس مصوبه‌ای، شهرداری را مکلف به برگزاری نشست با فعالان اقتصادی به مدت هر شش ماه یکبار کرد.

حمیدرضا اسماعیلی عنوان کرد: امروز در سال سوم شورای ششم شیراز، ششمین نشست در حال برگزاری است و در هر فصل یک موضوع محوری مطرح شده است.

وی با اشاره به موضوع ششمین نشست خاطرنشان کرد: مدیریت زمان و هزینه نقش مهمی در بهره وری ایفا می‌کند.

معاون شهردار شیراز اضافه کرد: در دوره مدیریت فعلی تلاش شد تا معادل با بودجه سالانه شهرداری، بودجه سرمایه‌گذاری تعریف شود، در سال اول فعالیت شورای ششم، بودجه شهرداری شیراز با متمم ۱۸ هزار میلیارد تومان تعریف شد و معادل ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه سرمایه گذاری پیش‌بینی و محقق شد.

اسماعیلی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ نیز شورای شهر در کنار بودجه ۲۴ هزار میلیارد تومانی، ۲۰هزار میلیارد تومان هم بودجه سرمایه‌گذاری تکلیف کرد که محقق شده است.

وی خاطرنشان کرد: برای سال ۱۴۰۳ هم شهرداری مکلف است که همزمان با تحقق بودجه ۳۱ هزار میلیارد تومانی، ۲۶ هزار میلیارد تومان نیز تحقق بودجه سرمایه‌گذاری داشته باشد.

معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز در بخش دیگری از سخنانش گفت: در ابتدای فعالیت دوره ششم، شورای شهر ما را مکلف کرد که در پنج حوزه بزرگ سرمایه‌گذاری با محوریت گردشگری(پارک آبی، آکواریوم، تله کابین، شهربازی باغ پرندگان) برنامه ریزی کنیم و اکنون پارک آبی و آکواریوم در دست ساخت است و قرارداد تله کابین منعقد شده، شهربازی در دو نقطه شروع شده و باغ پرندگان در دست مطالعات نهایی قرار دارد.

اسماعیلی یکی از مسائلی که امروز به مدیریت شهری برای بحث تأمین منابع کمک می‌کند را استفاده از فرصت‌های سرمایه گذاری برای تسریع در روند اجرای پروژه‌های عمرانی است عنوان و تصریح کرد: بهترین دوره زمان فعالیت شهرداری در تأمین منابع مالی طی دو سال گذشته رقم خورده است.

رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهر شیراز نیز در ادامه این نشست تصریح کرد: شهرداری شیراز در تنوع بخشی به پروژه‌های سرمایه‌گذاری از جمله در حوزه‌های زیرساختی، حمل و نقل، محیط زیست، انرژی و گردشگری موفق عمل کرده است.

هومان معصومی با تأکید بر این نکته که شهرداری شیراز صرفاً به دنبال قراردادهای مساعدتی نیست بلکه تنوع بخشی پروژه‌های سرمایه‌گذاری را مدنظر قرار داده، افزود: برای نخستین بار در شهرداری شیراز پس از انعقاد قراردادها، پایش و پیگیری قراردادها به صورت مستمر انجام و نتیجه و عملکرد پروژه‌ها به صورت هفتگی به کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر شیراز و شهردار اعلام می‌شود.

وی همچنین با بیان اینکه براساس نظرات سرمایه گذاران، با حفظ منافع عمومی شهر بسته‌های سرمایه گذاری تعریف می‌شود، عنوان کرد: زمان یکی از حداقل ترین موضوعاتی است که سرمایه گذاران بر آن تأکید می‌کنند.

بنابراین گزارش، در ششمین نشست تخصصی سرمایه‌گذاران شهرداری کلان‌شهر شیراز رازقی دبیر علمی نشست و عضو هیئت علمی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، ابراهیمی عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز و جمعی از سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه اقتصادی در خصوص سازوکارهای مدیریت زمان و هزینه پروژه‌های سرمایه گذاری گفتگو و تبادل نظر کردند.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=8079

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.