2

کشت ۵۶ هزار هکتار سبزی و صیفی در فارس؛ گوجه فرنگی، سیب زمینی و پیاز عمده ترین محصولات تولیدی فارس

  • کد خبر : 8500
  • 06 مرداد 1403 - 15:48
کشت ۵۶ هزار هکتار سبزی و صیفی در فارس؛ گوجه فرنگی، سیب زمینی و پیاز عمده ترین محصولات تولیدی فارس
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از برنامه ریزی کشت حدود ۵۶ هزار هکتار سبزی و صیفی در این استان برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش آونگ پرس، مجتبی دهقان پور از برنامه ریزی کشت حدود ۵۶ هزار هکتار سبزی و صیفی در این استان برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ خبر داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: سطح کشت این محصولات در سال زراعی جاری که به انتهای آن نزدیک می شویم ۵۶ هزار و ۹۸۱ هکتار بوده است.
به گفته وی؛ محصولاتی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی و پیاز از عمده ترین محصولات تولیدی استان فارس هستند که در سطحی بالغ بر ۴۰ هزار هکتار کشت می شوند.
این مقام مسئول تصریح کرد: از جمله اقدامات مهمی که در افزایش بهره وری تولید در بخش سبزی و صیفی انجام شده است، می توان به توسعه کشت نشائی، اصلاح ارقام کاشت، اصلاح آرایش کاشت، توسعه کشت های زمستانه برای تنظیم بازار، افزایش مزارع بذری سیب زمینی و افزایش سطح کاشت تونلی و استفاده از مالچ های پلاستیکی اشاره کرد.
دهقان پور با اشاره به وضعیت تامین بذر و نهاده های کشاورزی برای کشت سبزی و صیفی در این استان، بیان کرد: واردات بذور محصولات سبزی و صیفی با استفاده از ارز دولتی انجام می شود که با هماهنگی صورت گرفته با دفتر سبزی و گیاهان جالیزی، اطلاعات ورود بذر به فروشگاه های سطح استان در اختیار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها قرار می گیرد تا با اطلاع رسانی به کشاورزان آنها را در تامین بذور گواهی شده یاری دهند.
وی تصریح کرد: در رابطه با کودهای شیمیایی نیز سعی شده است با توجه به مشکلات کمبود کود در کشور، تخصیص این نهاده برای محصولات راهبردی از جمله سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی انجام شود و تامین سموم کشاورزی نیز با ثبت اطلاعات در سامانه مانیتورینگ و از طریق داروخانه های گیاهپزشکی امکان پذیر است.
این مقام مسئول به نحوه آبیاری مزارع سبزی و صیفی در استان فارس اشاره کرد و افزود: بیش از ۹۵ درصد مزارع از سیستم های آبیاری تحت فشار استفاده می کنند که باعث صرفه جویی سه هزار مترمکعب آب در هکتار شده و در مقایسه با سطح حدود ۵۷ هزار هکتاری مزارع سبزی و صیفی این استان باعث صرفه جویی ۱۹۵ میلیون مترمکعب آب می شود.
دهقان پور به بحث خرید محصولات تولیدی نیز پرداخت و گفت: محصولات سیب زمینی و پیاز در صورت کاهش قیمت برای پیشگیری از ضرر و زیان کشاورزان به صورت تضمینی خریداری می شوند و در مورد گوجه فرنگی نیز به دلیل راهبردی بودن محصول، در صورت افت قیمت با همکاری کارخانجات فرآوری خرید توافقی انجام می شود.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=8500

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.