به گزارش آونگ پرس، سید ابراهیم حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه که با موضوع تشریح ارائه گزارش عملکرد سال سوم شورای ششم با حضور شهردار شیراز و اعضای شورای اسلامی شهر برگزار شدف اظهار کرد: این گزارش در تکمیل اقدامات سه سال گذشته شورای شهر شیراز و بازتاب دهنده تلاش های بی وفقه اعضای شورا، شهرداری و پرسنل ۱۳ هزار نفری شهرداری است.
وی افزود: سالی که گذشت سالی سخت، پر از مسائل بزرگ، سالی با کسب موفقیت های ویژه اما با حواشی عجیب، سالی در عمل موفق اما در ارائه نه چندان موفق، سال تلاش ها و سکوت ها و به جان خریدن طعنه ها، سال نشنیدن تلاش ها و سالی برای افزایش آرامش درون شورا و شهرداری بود و تلاش مدیریت شهری و شورا بر آن بود تا امید در مردم شیراز بیشتر شود.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: سال گذشته سالی سخت بود و اگر به توصیه اکید برخی از اعضا شورا و مدیریت شهری نبود هرگز حاضر به پذیرفتن مسئولیت در سال چهارم شورا نمی شدم.
حسینی ادامه داد: در آغازین روزهای سال سوم شورا، شورای شهر شیراز با یک گزارش ۵۵ صفحه ای از سوی سازمان بازرسی مواجه شد که به انواع و اقسام اقدامات شورا ایراد گرفته شده بود و ۴ ماه انرژی ما مصروف این موضوع شد و امروز سازمان بازرسی نه تنها نگاه منفی به شورای شهر شیراز ندارد بلکه در جلسات مختلف از اعضای شورا از قانون مندی شورا قدردانی دارد و اعتماد مقابل ایجاد شده است.
رئیس شورای شهر شیراز گفت: ما معتقدیم مردم ولی نعمت ما و سرمایه اصلی ما هستند و کسی حق ندارد مردم را نا امید کند و امید به آینده باید در میان مردم زنده بماند و تلاش و کوشش شبانه روزی و جهادی و مبارزه با هر نوع سیاه نمایی و نا امید کردن مردم شعار اصلی ماست.
وی خاطر نشان کرد: این موضوع قابل درک نیست که چرا عدهای چشم دیدن خدمات ارزشمند را ندارند و با طرح مسائل جزئی مردم را مورد آزار و اذیت قرار بدهند و چرا می خواهند مردم را از آینده شهر شیراز نا امیدکنند.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تاکید کرد: ما با نقد موافق هستیم و از آن استقبال میکنیم اما نقد با بزرگ کردن مسائل جزئی و ندیدن خدمات بزرگ متفاوت است. بدیهی است کلان شهری همچون شیراز با بیش از هزار سال قدمت و وسعت ویژه ای که دارد و با حواشی خاص، حریم و جمعیت ۲ میلیون نفری که دارد این موضوع طبیعی است که ایرادات و اشکالاتی دارد. اما کوچک شمردن کارهای بزرگ کردن و بزرگ نمایی نواقص کوچک خارج از انصاف و گناهی بزرگ و نا بخشودنی است.
حسینی اضافه کرد: شورای شهری که در حوزه نظارت از مناطق یازده گانه بازدیدهای ۴ ساعته داشته است و با تک تک پرسنل دیدار داشته است، شورایی که اکثریت اعضا در بازدیدهای شبانه هفتگی شهرداری حضور دارند و در جریان ریز مسائل قرار دارند، شورایی که در ۲ سال پنج تذکر رسمی و سایر تذکرها را به شکل مستقیم و نا مستقیم داشته است آیا این شورا ناموفق است. شورایی که با کمک یاوران شورا هر هفته جلسه دارد و بیش از ۲ هزار از مشکلات مردم را رفع کرده است آیا شورای ناموفقی است و یا مجموعه شهرداری که بیش از ۹۲ درصد مصوبات را اجرایی کرده است و تنها ۴ درصد اجرا نشده است، آیا شورای ناموفق است.
بیش از ۵۴۳ پروژه طی دو سال گذشته به بهرهبرداری رسیده است
محمدحسن اسدی گفت: طی دو سال گذشته بیش از ۵۴۳ پروژه افتتاح و به بهرهبرداری و در سال جاری اتفاقات بسیار زیادی در شهر شیراز رقم خواهد خورد.
محمدحسن اسدی در نشست خبری با اصحاب رسانه که با حضور رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر با موضوع تشریح ارائه گزارش عملکرد سال سوم شهرداری و شورای اسلامی شهر برگزار شد، اظهار کرد: اقدامات انجام شده نتیجه تعامل و پشتیبانی شورای اسلامی شهر و دستگاه.های مربوطه بوده است و در شهرداری نیز نتیجه تلاش پرسنل ۱۳ هزار نفری، معاونین و شهرداران مناطق یازدهگانه بوده است و اجازه ندادند هیچ پروژه ای متوقف شود.
وی افزود: در یک نگاه، شورای ششم یک شورای شبانهروزی و پرکار است و در مقایسه با سه دوره سپری شده درصد تحقق مصوبات در سالی که گذشت بیش از ۹۲ درصد بوده است، این در حالی است که سال اول تحقق مصوبات صحن از کمیته ها ۳۴درصد و در سال دوم ۶۸ درصد بوده است.
شهردار شیراز تصریح کرد: در سال جاری اتفاقات بسیار زیادی در شهر شیراز رقم خواهد خورد و بیش از صدها پروژه بزرگ مقیاس همچون بهرهبرداری از بزرگراهها، تقاطعات و پلها صورت میگیرد.
اسدی ادامه داد: در سالی که سپری شد پیگیری و اجرای پروژههای محله محوری، محرومیتزدایی، مسجدمحوری و به ویژه پروژههای حوزه فرهنگی انجام شد. وی اضافه کرد: در ۱۱۰ سال گذشته تعداد ۷۸ پل و تقاطع در شهر شیراز ساخته شده است، اما طی دو سال گذشته تاکنون تعداد ۳۸ پروژه پل و تقاطعسازی انجام شده است که اقدامی بی سابقه و بی نظیر در کشور بوده است.
شهردار شیراز با اشاره به اینکه تسهیل در کار مردم یکی از وظایف شهرداری است، ادامه داد: در درگاه خدمات الکترونیک و مکاتبات دستی که تا امروز با اداره کل ثبت اسناد و املاک داشتهایم، یک چرخه سنتی بوده است، تبدیل به یک فضای الکترونیک شده است که در بالا بردن امنیت و سرعت بالا، بر خط بودن، جلوگیری از سوءاستفاده در مکاتبات، کاهش سفر در سطح صفر در نواحی پنجگانه شاهد آن هستیم.
اسدی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته بیش از ۵۴۳ پروژه افتتاح و به بهرهبرداری رسید و اجرای ۴۵۰ پروژه آغاز و رشد بودجه ۵۰۰ درصد شد و در بازپرداخت بدهی، تملک، قراردادهای سرمایهگذاری، نوسازی ناوگان اتوبوس و تاکسی، بهرهبرداری از ایستگاههای مترو و آتشنشانی، افتتاح بوستانها، سرای محلات، افتتاح باغات بانوان و فرهنگسراها، دو مرحلهای شدن فرآیند صدور پروانه، احصای چند هزار میلیارد تومانی مطالبات شهرداری و در سایر حوزهها تحولات خوبی را شاهد بودیم.
شهردار شیراز نوید داد: در هفته جاری تعداد ۱۴ پروژه چمن مصنوعی به بهرهبرداری میرسد، همچنین عملیات اجرایی چند سالن ورزشی آغاز خواهد شد.
شهردار کلانشهر شیراز در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالات خبرنگاران پیرامون مسائل مختلف عمرانی و شهری ازجمله کاهش ترافیک میدان قصردشت توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: تلاش ما براین اصل استوار است که ترافیک میدان قصردشت را با اصلاحات هندسی و ایجاد زیرگذر مدیریت کنیم و این طرح تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
وی در خصوص افق پیش روی شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز نیز گفت: اقدامات صورت گرفته در سه سال اخیر بر مبنای برنامه راهبردی افق ۱۴۰۴ شهرداری و شورا اجرایی شده و در ادامه نیز همین رویکرد در دستور کار قرار خواهد داشت.
این مقام ارشد مدیریت شهری شیراز بیان کرد: یک بسته ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی را ظرف یک ماه آینده رونمایی خواهیم کرد که تاثیر بسیار مثبتی در آینده شیراز خواهد داشت. شهردار کلانشهر شیراز در خصوص بکارگیری و استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی این شهر در برنامهریزی و اجرای پروژههای شهرداری نیز توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: خوشبختانه درحال حاضر با اکثر دانشگاهها از جمله دانشگاه شیراز، دانشگاه آزاد و دانشگاه علم و صنعت در تعامل هستیم که نمونه آن را میتوان در تدوین سند جامع حملونقل شیراز مشاهده کرد.
اسدی همچنین بیان کرد: به صورت کاملا جدی به موضوع مبارزه با فساد، ورود کردهایم هر چند که این مشکل فراگیر نیست و معدود تخلفاتی رخ داده، اما در همان موارد هم طبق قوانین اداری با شدیدترین وجه ممکن با متخلفین برخورد شده است. شهردار شیراز مبازه با فساد را سرلوحه کار مدیران این مجموعه عنوان و خاطرنشان کرد: قطعاً مجموعه مدیریتی شهرداری فسادستیز است و از حقوق مردم کوتاه نمیآید و در این زمینه هیچ مماشاتی رخ نخواهد داد.
وی تصریح کرد: معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تلاش خود را برای مدیریت ترافیک بکار گرفته و در عین حال تلاش شده با توسعه زیرساختهای حملونقل عمومی این مشکل تا حدودی رفع شود و تبعات آن کاهش پیدا کند.
تعیین شعاع یک تا دو کیلومتری برای دسترسی شهروندان به خدماتی مانند پارکهای محلهای
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز نیز به بیان توضیحاتی در خصوص مشکلات توسعه فضای سبز و احداث بوستانهای محلهای پرداخت و گفت: یکی از مهمترین پروژهها از پروژههای پانزدهگانه معاونت خدمات شهری شهرداری جانمایی و جی.آی.اس کردن سرانههای فضای سبز شهری است.
به گفته روحالله خوشبخت، در این خصوص مطالعات بسیار خوبی در حوزه معاونت برنامهریزی بر مبنای ۱۵۲ محله شیراز انجام شده و در این محلات تقسیمبندیهایی صورت گرفته که شعاع دسترسی شهروندان به خدماتی مانند پارکهای محله ای یک تا دو کیلومتر باشد.
وی با تاکید بر این نکته که نیازسنجی این موضوعات در اکثر مناطق یازدهگانه انجام شده و اعتبارات خوبی نیز در زمینه خدمات شهری در بودجه سال جاری پیشبینی شده، تصریح کرد: در همین راستا ۴ بوستان بزرگمقیاس در منطقه ۹ شهرداری به صورت همزمان کلنگزنی شده که زمینه افزایش قابل توجه فضای سبز در سال ۱۴۰۳ را فراهم خواهد کرد.
حل ترافیک صرفاً نمیتواند بر عهده شهرداری باشد
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری شیراز نیز طی سخنانی با اشاره وجود معضل ترافیک در این کلانشهر گفت: باید بپذیریم که ترافیک معضلی چندوجهی است و حل این مشکل صرفاً نمیتواند بر عهده شهرداری باشد؛ بلکه برخی دیگر از دستگاهها و خود مردم هم باید در حل آن کمککننده و یاریرسان باشند.
به گفته هادی شهدوست شیرازی؛ برخی خردهفرهنگها در بروز معضل ترافیک شهر شیراز غالب هستند و بر همین اساس ارتقای فرهنگ ترافیک یکی از ضرورتهاست.
روزانه بالغ بر ۶۰۰ هزار خودرو وارد شیراز میشود
وی مسائلی مانند مهاجرت برای اشتغال یا درمان به شیراز را نیز در افزایش ترافیک این کلانشهر موثر دانست و گفت: روزانه بالغ بر هزار خودرو وارد شیراز میشود که طبیعتاً معابر عمومی شیراز پاسخگوی این ترافیک مازاد نخواهد بود.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری شیراز با اشاره به اینکه شهرداری شیراز تجهیزات مورد نیاز پلیس راهور را بر اساس قانون تهیه و تامین میکند؛ گفت: نظم ترافیک شیراز در دست پلیس راهور است که انصافاً تلاش خود را میکند و خوب هم عمل کردهاست.
شهدوست شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به سهم خود در بحث ارتقای فرهنگ ترافیک به آموزش کودکان و نوجوانان پرداخته و با برگزاری جشنوارهها تلاش کردیم دیدگاه عمومی را نسبت به این موضوع تعدیل کنیم؛ علاوه براینها اقدامات سلبی مانند استقرار سیستمها و سامانههای ثبت تخلفات نیز انجام شده که امیدواریم موثر باشد.
پرداختن به ۵ پروژه گردشگری در سال جاری
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز نیز در بخشی از این نشست به اقدامات انجام شده در راستای توسعه زیرساختهای گردشگری این کلانشهر اشاره و خاطرنشانکرد: در دو سال گذشته اقدامات جدی در زمینه توسعه زیرساختهای گردشگری بر مبنای ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری مشترک و راهاندازی قرارگاه سرمایهگذاری انجام و تلاش شده تا در موضوعاتی مانند احداث تلهکابین، پارک آبی و… که سالها در این شهر مغفول ماندهبودند ورود شود.
حمیدرضا اسماعیلی با بیان اینکه تلاش کردیم پروژههای سرمایهگذاری در بخش گردشگری به صورت مشارکتی عملیاتی شود؛ اظهار کرد: در همین راستا پروژههایی مانند آکواریوم، پارک آبی، شهربازی، باغ پرندگان و تلهکابین در دستور کار قرارگرفت.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با تاکید براینکه در سال ۱۴۰۳ تلاش شد سرمایهگذاریها در زمینه رفاه عمومی و گردشگری انجام شود، گفت: در این راستا مقرر شد قرارداد سرمایه گذاری ۵ پروژه گردشگری در سال جاری حتماً منعقد شود. به گفته اسماعیلی، با اقداماتی که در حوزه سرمایه گذاری انجام شده ارزش افزوده این پروژه ها در ابتدای سال ۱۴۰۴ رقم قابل توجهی خواهد بود.
در شورای ششم جایگاه یاوران شورا تثبیت شد
در این نشست همچنین محمد تقی تذروی در سخنانی اظهار کرد: در سال گذشته ۱۰۲ جلسه اعضای شورای اسلامی محلات، ۶ جلسه رابطین شوراها، ۱۶ جلسه دوره ای با شهرداران مناطق و در مجموع ۳۱ بازدید از شهرک ها و محلات شهر شیراز صورت گرفته است.
وی افزود: در خصوص رفع مسائل و مشکلات محلات در مناطق مختلف شهرداری شیراز با استاندار فارس، رئیس کل دادگستری، نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و فرماندار شیراز جلسات متعددی برگزار شد. نائب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: مدعی هستیم کار بسیار زیادی انجام داده ایم. اما هنوز هم نیازمند اجرای بسیاری از اقدامات در جهت رضایت مندی شهروندان هستیم و در این خصوص باید تلاش بیشتری شود.
تذروی ادامه داد: یاوران شورا به عنوان چشمان همیشه بیدار وبازوان همیشه توانمند شورا هستند که به دور از هر گونه مسائل سیاسی و جناحی قدم های بزرگ و مثبتی برای شهر بر میدارند.
وی خاطر نشان کرد: مهم ترین اقدام که در این دوره از شورای ششم انجام شده است تثبیت جایگاه یاوران شورا بود.
رئیس کمیته یاوران شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: در حوزه ورزش نیز بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده است هر هفته در روزهای جمعه در هر یک از مناطق یازده گانه شیراز مراسم پیاده روی در راستای افزایش شادابی و نشاط شهروندان برگزار شود.
محمدرضا هاجری نیز در بخش دیگری از این نشست به بیان گزارش عملکرد این کمیسیون در سومین سال فعالیت شورا پرداخت و گفت: این کمیسیون ۷۱ مصوبه داشته که از این تعداد ۵۸ مصوبه اجرا و ۱۳ مصوبه نیز در دست پیگیری و اقدام می باشد.
وی با بیان اینکه عملاً ۸۲ درصد مصوبات اجرایی و ۱۸ درصد نیز در حال پیگیری و اقدام می باشد؛ اظهارداشت: در مجموع در این کمیسیون ۴۳ جلسه با ۱۹۸ مصوبه و ۱۶۱ تصمیم برگزار شده که ۷ تصمیم به صحن شورا ارجاع شده است.
رییس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت شورای شهر از تصویب ۵ طرح کمیسیون در صحن شورا خبر داد و افزود: علاوه براینها ۷۴ لایحه کمیسیون فرهنگی نیز در صحن مورد بررسی قرار گرفته است.
هاجری با تاکید بر اینکه شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) است و باید در این کلانشهر به موارد فرهنگی و مذهبی توجه ویژه شود، گفت: طرح محلهمحوری و مسجد محوری یکی از مهمترین رویکرد کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای شهر شیراز است.
وی با بیان اینکه بودجههایی که به مردم اختصاص دارد باید برای مردم صرف شود؛ گفت: طرح مسجد محوری و محلهمحوری در ۴۰۰ مسجد و حسینیه در ۱۵۳ محله شیراز انجام شده و ساخت ۱۱ سالن ورزشی در مناطق ۱۱ گانه در دستور کار قرار دارد.
عضو شورای شهر شیراز با تاکید بر اینکه ساخت باغ خانواده یکی از مواردی است که باید به آن توجه کرد، از ساخت ۱۱ باغ مهر بانو در ۱۱ منطقه شهرداری شیراز خبر داد و گفت: طی این مدت کمک و مشارکت در ۵۰۰ مراسم آئینی شادی و عزاداری در محلات مختلف شیراز به مناسبتهای گوناگون صورت گرفته است.
همچنین در زمینه تکمیل تالار حافظ و ورزشگاه شهید سلیمانی مساعدت شده است.
وی با تاکید بر حمایت از برگزاری اردوهای راهیان نور و بازدید از مناطق عملیاتی دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بیان کرد: در این دوره حمایت از ۱۲ هزار نفر برای اعزام به راهیان نور و نیز حمایت از اجلاس سرداران و ۱۵ هزار شهید استان فارس، همزمان با دومین سالگرد شهدای مظلوم حمله تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ(ع) و همچنین برگزاری قریب ۱۸۰ یادواره شهدا در حوزه فرهنگی انجام شده است.
هاجری افزود: ۲۲ سالن سرپوشیده و ۳۵ زمین چمن مصنوعی در محلههای مختلف، همچنین ۳۹ فرهنگسرا و ۲۵ باغ خانواده در سطح شهر شیراز در حال خدمترسانی به شهروندان هستند.
رفع مشکلات زیست محیطی کلان شهر شیراز به جد در حال پیگیری است
در این نشست همچنین مسعود زارعی اظهار کرد: تعداد ۱۵ پروژه شاخص در مرحله اجرایی است و با توجه به نامگذاری شورا با عنوان سال نهضت خدمات رسانی در شیراز و انتخاب این کلان شهر به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا موجب شده است تا نگاه ویژه ای به حوزه خدمات شهری شود.
وی افزود: با توجه به اینکه شیراز پایتخت زیست محیطی آسیا است یک دبیرخانه تشکیل شده است تا یک کنگره آسیایی برگزار شود و در این راستا این دبیرخانه در راستای تهیه ۳ سند است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: آبهای آلوده برای آبیاری مزارع کشاورزی، رودخانه چنار راهدار با ۵۲ کیلومتر طول، معادن شن و ماسه غرب شیراز و فرآیند احداث ناقص تصفیه خانه هایی که در شهر شیراز در حال احداث است، چهار منشا آلودگی جدی زیست محیطی شهر شیراز بوده که با آن مواجه است.
زارعی ادامه داد: دسترسی به بازارچه های محلی که در این راستا معیشت مردم مورد توجه است و اقدامات جهت راه اندازی بازارچه ها در سطح مناطق در دستور کار است و در دو منطقه ۷ و ۹ اقدامات راه اندازی بازارچه های شهرداری به عنوان الگو در این دو منطقه در حال انجام است.
تکمیل فرآیند زیر ساختی سامانه ۱۳۷، راه اندازی اورژانس خدمات شهری در سطح مناطق یازده گانه شهر شیراز، در حوزه مسکن پیگیری اقدامات در ۵ حوزه از سوی شهردار شیراز و ایجاد و ارائه مراکز خدمات رفاهی برای کارکنان شهرداری و پیگیری احداث ۵ پروژه به جز پروژه های پانزده گانه از دیگر موضوعات مورد اشاره رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز بود.
افزایش کیفیت زندگی همشهریان با ارتقای عملکرد زیر ساختهای عمرانی و معابر شهری
در ادامه همچنین رضا محمدیان اظهار کرد: شورای اسلامی شهر شیراز در دوره ششم با اولویت قرار دادن طرحهای عمرانی و اجرای پروژه های کلان حمل و نقل و ترافیک شهر شیراز در پیشانی برنامههای خود سعی در دستیابی به توسعه شهری و بروز رسانی حمل و نقل عمومی داشته که در این راستا کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و عمران، عطف به پنجمین برنامه توسعه شهر شیراز با راهبری و نظارت برساخت تعداد زیادی ازپروژهها درجهت توسعه زیر ساخت های عمرانی و معابر شهری، بروز رسانی ناوگان حمل و نقل عمومی و حمل و نقل ریلی شهری، توسعه فضای سبز، احداث و بروز رسانی ساختمان های پشتیبانی و خدماتی و فرهنگی تلاش کرده است تا با ارتقای عملکرد خدمات دهی به شهروندان عزیز در شهر زیبای شیراز، سهمی در افزایش کیفیت زندگی همشهریان داشته است و مفتخر است که شیراز اکنون شهر بهتری برای زندگی باشد.
وی در تشریح اهم مصوبات این کمیسیون افزود: راهبری اجرای همزمان ۴خط مترو در سطح شهر توسط سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری در دست اقدام است. همچنین طبق مکاتبه انجام شده از سوی معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و ناهماهنگی و ایجاد تضاد در روش اجرای طرح برقی سازی ناوگان اتوبوس شهری در کشور، هیچ یک از شهرداری ها مجاز نمی باشند راساً نسبت به ایجاد سامانه اتوبوس برقی اقدام نمایند و در این رابطه وزارت کشور تمهیداتی را برای اجرای متمرکز طرحهای یاد شده در شهرهای کشور پیش بینی نموده است، لذا شهرداری پیگیری لازم جهت اجرایی شدن مصوبه فوق را انجام داده و به صورت مستمر با کارخانه های سازنده و سازمان شهرداری ها و دهیاریهای در حال رایزنی جهت به ثمر رسیدن این موضوع است. رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز خاطر نشان کرد: مدیریت حمل بار در سطح شهر با اجرایی شدن اخذ بهای خدمات صدور باربرگ توسط شهرداری شیراز در حال اجرا است که براساس گزارش مستندات، موضوع مصوبه در شهرداری در حال اجرا است.
محمدیان ادامه داد: تصویب طرح های ترافیکی کم هزینه و پر بازده مانند مشخص کردن محدوده قانونی ایستگاه اتوبوس با خط کشی و ایجاد دسترسی جانبی در کنار گذر ایمان شمالی با قدوسی غربی از این جمله موارد هستند.
وی اضافه کرد: تعداد ۶۰ سامانه مطابق طرح مصوب نصب و راه اندازی گردیده است و هم اکنون پلاک خوانی در کلیه معابر طرح در حال انجام است و سامانه های مذکور در حال طی مراحل اخذ کد تخلف از پلیس راهور می باشند و اجرای طرح از سال ۱۴۰۳ عملیاتی شده است.
رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: در حوزه حمل و نقل پروژه های مختلف همچون نوسازی دستگاه ها همچون تاکسی، خرید ۱۲۳ اتوبوس، ۴۵ دستگاه ون، راه اندازی ۶۰ سامانه هوشمند تردد مکانی و کنترل، افزایش دوربین های ثبت تخلف سرعت، هوشمندسازی ۳ پارکینگ و احداث پل عابر پیاده و بهره برداری از تقاطعات انجام شده است.
بهره برداری از پل های مهدی آباد، تقاطع جام جم، از جمله پروژههایی که باید طی سال آینده به اتمام برسد، بزرگراه آیت الله رئیسی که فاز اول آن به بهره برداری و دو فاز دیگر و اتصال آن به جاده بیضا در دستور کار است و در حوزه اقدامات ساختمانی احداث ایستگاه های بزرگ آتش نشانی، انبارهای خدماتی و بحرانی از دیگر موضوعات مورد اشاره رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و عمران شورای شهر شیراز بود و وی اضافه کرد: یکی از ابتکارات در کمیسیون عمران این دوره شورا این بود که کلیه جلسات کمیسیون در محل شهرداری های مناطق یازده گانه و یا در محل اجرای پروژه ها برگزار شد.
اجرای تونل ملل به طول دوکیلومتر
محمود صفایی نیز در نشست خبری با اصحاب رسانه که با موضوع تشریح ارائه گزارش عملکرد سال سوم شورای ششم با حضور شهردار شیراز و اعضای شورای اسلامی شهر برگزار شد، اظهار کرد: در سال گذشته ۱۳۹ مصوبه تصویب و ۱۲۳ مصوبه اجرایی شد و تحقق ۸۸ درصدی مصوبات این کمیسیون توسط شهرداری شیراز صورت گرفت.
وی افزود: دو مرحله ای شدن صدور پروانه به عنوان یکی از نقاط مثبت فعالیت این کمیسیون و اصلاح ضوابط و مقررات پارکینگ و اصلاح دریافت عوارض از دیگر اقدامات بوده است.
نایب رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: ایجاد دهکده گردشگری در باغ های قصردشت، توسعه پیاده راه سلامت و اجرای پل زندگی از دیگر مصوبات این کمیسیون است.
صفایی همچنین از اجرای تونل ملل به طول ۲ کیلومتر از ابتدا بلوار نیایش تا قصردشت و اتصال به کمربندی شیراز در محور دروازه قرآن خبر داد و خاطر نشان کرد:این تونل در راستای پدافند غیرعامل دسترسی بزرگراه سلیمانی اجرا می شود.
راه اندازی مجدد سازمان بازآفرینی شهری، الزام شهرداری برای استفاده از انرژیهای تجدید پذیر،پیگیری هوشمند سازی و احداث مرکز داده از دیگر اقداماتی بود که این عضو شورای اسلامی شهر شیراز به آن اشاره و تاکید کرد : یکی دیگر از اقدامات ما الزام شهرداری به تعیین لیست ساختمان های پر خطر بود که انجام گردید و لیست آن تهیه و ارائه شد؛ اما کاری برای مقاوم سازی آنها انجام نگردید.
ابلاغ ۴۵ تصمیم به شهرداری شیراز در امر محرومیت زدایی
سیده مریم حسینی نیز با ارائه گزارشی در خصوص فعالیت این کمیته در سال سوم شورای اسلامی شهر گفت: این کمیته با برگزاری ۱۸ جلسه و بررسی ۶۹ دستور کار نهایتاً ۶۹ تصمیم را اخذ کرده که از این تعداد ۴۵ تصمیم به شهرداری ابلاغ شده است.
وی ضابطهمندسازی و تصویب احکام قانونی مرتبط با امر محرومیتزدایی، شناسایی ۴۰ محله هدف برای تخصیص ۳ درصد اعتبارات محرومیتزدایی از بودجه، تلاش برای تحقق شعار سال و تامین مسکن افراد بی بضاعت و کارکنان شهرداری را بخشی از اقدامات این کمیته دانست و گفت: بازآفرینی شهری با محور قراردادن مناطق محروم، توجه به حوزه بهداشت و درمان، ایجاد اشتغال پایدار و استفاده از ظرفیتهای غیردولتی در حوزه محرومیتزدایی را میتوان به عنوان بخشی دیگر از اقدامات انجام شده مورد اشاره قرارداد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه تلاش این کمیته را متمرکز بر اقدامات محرومیتزدایی برای جوامع هدف همچون معلولان، افراد بی سرپرست، زنان بیخانمان، افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و… عنوانکرد و گفت: علاوه بر اینها در زمینههای فرهنگی و آموزشی نیز اقدامات درخوری توسط کمیته محرومیت زدایی انجام شده است.
بودجه سالانه شهرداری نسبت به سنوات گذشته نظاممندتر و هدفمندتر شده است
در ادامه این نشست، افسانه خواست خدایی نیز در ارائه گزارش این کمیسیون اظهار کرد: بودجه، مهمترین ابزار اجرای سیاست توزیع درآمد شهری و انعکاس رقمیِ فعالیت شهرداری و سیاستگذاری شورا است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک شورای اسلامی شهر شیراز گفت: شفافیت به عنوان یکی از ابزارهای پاسخگویی جزو حقوق عامه شهروندان می باشد. در سه سالی که در شورا خدمتگزاریم سعی بر آن داشته ایم تا در عموم موضوعات، این حقِ شهروندان تضییع نگردد.
خواست خدایی بیان کرد: در کمیسیون برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک به شکل کاملاً شفاف و قابل دسترس برای عموم شهروندان، موضوعات مرتبط با برنامه و بودجه شهرداری، املاک و اموال شهرداری و پرونده های حقوقی، در حال تصمیم گیری بوده و سعی بر آن شده است تا در این کمیسیون به سمت سیاست گذاری و بودجه ریزی عملیاتی برای شهرداری پیش رفته و ساختارهای گذشته در این خصوص اصلاح گردد.
وی ادامه داد: موضوع شروع بودجه ریزی عملیاتی و بودجه ریزی برمبنای عملکرد و بهای تمام شده یکی از اقدامات کلیدی و سیاست گذاری شورای ششم بوده که در سال سوم شورا توجه ویژه به آن شده است.
خواست خدایی تصریح کرد: به فضل خداوند با برنامه ریزی مستمر و جلسات کاربردی بر آنیم تا برنامه ۲۰ ساله شهرداری را براساس سند بالادستی راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت علیهم السلام اصلاح نموده و پس از آن برنامۀ ۵ سالۀ بعدی شهردرای (۱۴۰۴-۱۴۰۹) را براساس این سند، اصلاح کرده و شهرداری شیراز براساس خط کشی های یادشده در اسناد فوق الذکر متمم بودجه ۱۴۰۳ و بودجه ۱۴۰۴ را تقدیم شورای اسلامی شهر مینماید.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: بودجه شهرداری شیراز در سال ۱۴۰۳، برابر با ۳۱.۶۰۰ میلیارد تومان مصوب گردید که این بودجه نسبت به سال ۱۴۰۰ که سال اول شورای اسلامی شهر شیراز بود، تقریباً پنج برابر گردیده است.
خواست خدایی ادامه داد: نکته حائز اهمیت، تلاش مستمر جهت تعریف بودجه در شش محور و مامویت شهرداری به شکل متوازن بود که تقریباً در سنوات گذشته کمتر به آن توجه گردید و در تلاشیم تا انشالله با رصد و نظارت دقیق بر بودجه و عملکرد شهرداری و تصویب مصوبات لازم در این خصوص، با ایجاد بستری در پیاده سازی و اجرای عدالت و عملکردی متوازن و عدالت محور در سطح شهر، خدمت صادقانه به شهروندان ارائه گردد. چرا که مردم و شهروندان ولی نعمتان ما هستند و ما خادمان مردم در شورای اسلامی و تنها به نمایندگی از سوی آنها به ایفای وظیفه و خدمتگزاری می پردازیم. لذا آمادگی دریافت هرگونه مطالبات مؤثر، پیشنهادات کاربردی از سمت نخبگان، خواص و عوام شهروندان را داریم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک شورای اسلامی شهر شیراز درباره اهم مصوبات این کمیسیون تصریح کرد: تهیه مقدمات بازنگری برنامه ۲۰ ساله و برنامه ۵ ساله بر اساس سند بالا دستی تحت عنوان سند راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) در حال اجرا است.
خواست خدایی تصریح کرد: در بودجه سالانه، شهرداری نسبت به سنوات گذشته نظام مندتر و هدفمندتر شده است و در قالب شش ماموریت به شکل متوازن، توزیع گردیده است که شامل کالبدی و شهرسازی، محیط زیست و خدمات ، ایمنی و مدیریت ، حمل و نقل و ترافیک، خدمات مدیریت و اجتماعی و فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه نظام بخشی و انسجام موضوعات حوزه سرمایه انسانی شهرداری از دیگر اقدامات این کمیسیون است، اضافه کرد: در این راستا عدم اجازه ورود نیروی بدون مجوز به شهرداری، بازنشسته شدن ۴۴۹ نفر نیروی ۳۰ سال به بالا، ارتقای وضعیت رفاهی کلیه کارکنان، تصویب شرایط احراز پستهای سازمانی، تدوین برنامه جامع منابع سرمایه انسانی و کارسنجی و زمان سنجی پستهای سازمانی در مجموعه مدیریت شهری در دستور کار اجرایی قرار گرفت.
خواست خدایی در پایان عنوان کرد: تکلیف شهرداری به تدوین سیاستهای تشویقی برای شهروندان، راه اندازی اولین و جامع ترین سامانه برنامه ریزی استراتژیک با پشتیبانی از سطوح مختلف برنامه از راهبرد تا عملیات با عنوان سامانه سیگما، آیین نامه ارزیابی عملکرد سازمانی شهرداری شیراز، تقویت و تکمیل املاک شهرداری، حمایت از اشتغال و کارآفرینی به ویژه کسب و کار داخلی، کاهش هزینه صدور پروانه و عوارض ساختمانی از دیگر موضوعات مورد اشاره ریاست این کمیسیون بود.
ایجاد شهر پایدار اقتصادی از اولویتهای کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری است
در ادامه این جلسه، رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز گفت: تامین منابع مالی پروژه های شهری یکی از ارکان اصلی مدیریت پروژه است که به تحقق آن مطابق برنامۀ زمان بندی کمک می کند.
علیرضا اسکندری با بیان اینکه افزایش هزینهها و تنوع نیازهای کلانشهرها اهمیت مباحث سرمایه گذاری را دو چندان کرده است، اظهار کرد: رشد منابع اقتصادی در زمان محدودیت منابع مالی نقش ارزنده ای در پیشرفت عمرانی دارد.
وی برخی از اقدامات شاخص کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر را برشمرد و تصریح کرد: ایجاد شهر پایدار اقتصادی و کمک به تامین منابع پایدار شهری، از اولویتهای کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری است.
وی از برگزاری دورهای کمیته رفع موانع سرمایه گذاری خبر داد و افزود: بررسی تکالیف سرمایه گذاری، بررسی مطالعات پروژههای سرمایه گذاری، بررسی لایحه سیاستهای تشویقی توسعه صنعت گردشگری و بررسی بودجه سال ۱۴۰۳ و متمم بودجه سال ۱۴۰۲ از مهمترین اقدامات این کمیسیون است.
نماینده مردم شیراز در پارلمان شهری از پیگیری پروژه های عقد قرارداد شده سرمایه گذاری خبر داد و خاطر نشان کرد: تهیه پیوست فرهنگی پروژه های سرمایه گذاری، تصویب تقویم اجرایی نشست های آسیب شناسی و همایش بین المللی و تصویب آیین نامه حساب ذخیره پیشرفت شهر شیراز به صورت ویژه در دستور کار این کمیسیون قرار گرفته است.
اسکندری در ادامه به بررسی لایحه تعیین حداقل نرخ بازده داخلی پروژه های سرمایه گذاری اشاره کرد و افزود: بررسی میزان اثربخشی نشست تخصصی سرمایه گذاری، تحقق تکالیف سرمایه گذاری به مبلغ ۲۶ هزار میلیارد تومان، بررسی طرح اقتصادی باغات قصردشت و لایحه ویژه پروژه های هدف گردشگری در کمیسیون سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر بررسی شده است.
وی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه گفت: بررسی آیین نامه مالی ماده یک قانون درآمد پایدار شهرداری ها و دهیاریها، بررسی ظرفیت تصویب نامه هیئت وزیران با موضوع جهش تولید مسکن، بررسی لایحه درخواست مجوز سرمایهگذاری در گود سیمان و بررسی لایحه دوچرخه و موتورهای اشتراکی در کمیسیون سرمایه گذاری انجام پذیرفته است.
رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر شیراز با تشریح اهم مصوبات این کمیسیون ادامه داد: آیین نامه تشویق و حمایت از سرمایه گذاران خارجی به تصویب شورای اسلامی شهر شیراز رسید و ملاک عمل شهرداری شیراز در این زمینه شد.
به گفته اسکندری، در راستای استقرار حوزههای سرمایه گذاری در مناطق و سازمان های شهرداری شیراز و سوق دادن درآمدها به سمت منابع پایدار دستورالعمل نظام ارزشیابی عملکرد مدیران در حوزه سرمایه گذاری تدوین و به صورت درصد دوره ای مورد ارزیابی قرار می گیرند.
وی در ادامه اضافه کرد: در راستای ایجاد منابع درآمدی جدید شهرداری شیراز موضوع سرمایه گذاری در زمینه رمز ارزها با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر پیشنهاد گردید که شهرداری در حال مذاکره با سرمایه گذاران بالقوه در این زمینه می باشد.
عضو هیات رئیسه شورا عنوان کرد: همچنین شهرداری شیراز به عنوان یکی از ارکان اصلی مدیریت شهری مکلف گردید راه کارهای اجرایی تحقق شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم در مدیریت شهری را ارائه نماید که این موضوع در شهرداری شیراز در حال تدوین است.
اسکندری در بخش پایانی سخنان خود خاطر نشان کرد: نشستهای تخصصی آسیب شناسی سرمایه گذاری از ابتدای شروع دوره ششم با موضوعات مبتلا به امر سرمایه گذاری در شهرداری شیراز آغاز گردیده و تا کنون شش نشست با حضور صاحب نظران و فعالان اقتصادی برگزار شده است.