به گزارش آونگ پرس، سعیدرضا زارعی با بیان اینکه بخش كشاورزي بدليل تامين غذاي مورد نياز جامعه يكي از مهمترين حوزههاي اقتصادي كشور محسوب ميشود، تصریح کرد: این بخش از يك طرف سهم بالايي از ارزش افزوده اقتصاد كشور را به خود اختصاص ميدهد و از طرف ديگر سهم قابل ملاحظهاي در حوزه اشتغال دارد.
وی در عین حال خاطرنشان ساخت: به منظور پاسخگويي به نيازهاي روزافزون آمار و اطلاعات در بخش كشاورزي براي تحليل وضعيت گذشته و حال، برنامه ريزي و پيشبيني آينده انجام آمارگيريهاي كشاورزي يك ضرورت است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس در بخش دیگری از سخنانش، يكي از شيوههاي توليد آمار كشاورزي را اجراي سرشماري كشاورزي عنوان کرد و اظهار داشت: تقريباً تمام كشورهاي دنيا ، سرشماري كشاورزي را هر ۵ يا ۱۰ سال اجرا ميكنند.
زارعی با بیان اینکه در ايران نيز سرشماري كشاورزي هر ۱۰ سال يكبار اجرا ميشود، افزود: اولین سرشماری کشاورزی ایران در سال ۱۳۵۲ فقط در نقاط روستایی انجام شد و پس از آن در سال های ۱۳۶۷، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۳ به صورت عمومی(نقاط شهری و روستایی) به مرحله اجرا درآمد و اجرای ششمین سرشماری عمومی کشاورزی در سال ۱۴۰۳ در دستور کار مرکز آمار ایران قرار دارد.
وی یادآور شد: مطابق با ماده(۳) قانون مرکز آمار ایران، مصوبه شصت و دومین جلسه شورای عالی آمار و فرمان رئیس جمهور، “شورای راهبری سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳”، “سازمان برنامه و بودجه کشور” و “مرکز آمار ایران” با همکاری وزارتخانه ها، موسسات دولتی و وابسته به دولت و شرکتهای دولتی مکلف شده اند، سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ را در آبان ماه سال جاری (از تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۱۲ لغایت ۱۴۰۳/۰۹/۱۱ به مدت یک ماه ) در سطح کلیه مناطق شهری و روستایی کشور اجرا نمایند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس خاطرنشان ساخت: بر اساس مواد(۵) و (۶) قانون مرکز آمار ایران، تمامی دستگاه های اجرایی، موسسات دولتی و وابسته به دولت و شرکت های دولتی، مکلفند در مدت زمان اجرای سرشماری یادشده، افراد، خودرو، وسایل مخابراتی و سایر تجهیزات مورد نیاز سرشماری را در اختیار مرکز آمار ایران(در استان در اختیار سازمان مدیریت و برنامه ریزی و فرمانداران در شهرستانهای استان) قرار دهند.
زارعی در بخش پایانی سخنانش تاکید کرد: سرشماری کشاورزی، گردآوری اطلاعات فعالیتهای مختلف کشاورزی شامل زراعت، باغداری، دامداری و سایر فعالیتهای کشاورزی(کشت گلخانه ای، پرورش آبزیان خوراکی، پرورش زنبور عسل ، پرورش کرم ابریشم و پرورش طیور به روش سنتی) را در بر می گیرد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس خبر داد:
اجرای سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ از تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۱۲ لغایت ۱۴۰۳/۰۹/۱۱ به مدت یک ماه در سطح کلیه مناطق شهری و روستایی استان فارس همزمان با سراسر کشور
تمامی دستگاه های اجرایی، موسسات دولتی و وابسته به دولت و شرکت های دولتی، مکلفند در مدت زمان اجرای سرشماری یادشده، افراد، خودرو، وسایل مخابراتی و سایر تجهیزات موردنیاز سرشماری را در اختیار مرکز آمار ایران(در استان در اختیار سازمان مدیریت و برنامه ریزی و فرمانداران در شهرستانهای استان) قرار دهند.
لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=9069