آونگ پرس، «عباس رضاییان زاده» گفت: افزایش پوشش شناسایی بیماران مبتلا به دیابت، یکی از اهداف مهم خدمات مراقبتی سطح اول است.
وی گفت: با توجه به افزایش پوشش شناسایی بیماران مبتلا به دیابت و شناسایی حدود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت در سال های اخیر (دستیابی به ۵۰ درصد حد انتظار شناسایی بیماران)، نیاز به ارتقا و تغییر الگوی ارائه خدمت به شکلی که با نیازها و انتظارات روزافزون این تعداد از بیماران در مناطق مختلف شهری و روستایی استان پهناور فارس تطبیق یابد، امری لازم و ضروریست.
معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: در همین راستا و به منظور شناسایی و مراقبت بیماران، برنامه هایی مانند تقویت تیم ارائه دهنده خدمت، ارتقا آگاهی بیماران، افزایش دسترسی به خدمات، تسهیل فرآیند ارائه خدمات و تامین تجهیزات ضروری طراحی و اجرا شده است.
به گفته این مقام مسوول در دانشگاه، انجام آزمایش « HbA1C» به عنوان یک آزمایش خون بسیار رایج و مهم در ارزیابی روند مراقبت و مدیریت درمان دیابت به دلیل محدودیت دسترسی به روش استاندارد این آزمایش در برخی مناطق و هزینه بالای انجام آن در بخش خصوصی، انجام این آزمایش در سال های اخیر با چالش هایی روبرو بوده است که با اتخاذ تدابیری مانند آگاه سازی بیماران، نمونه گیری سیار از بیماران به ویژه در مناطق روستایی و دور دست و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، دسترسی مطلوبی برای بیماران فراهم شد.
رضائیان زاده بیان کرد: با انجام این اقدامات شاهد رشد ۵۵ درصدی در پوشش انجام این آزمایش در یک سال اخیر در مقایسه با سال قبل بوده ایم.
او ضمن تقدیر از تیم سلامت و به ویژه کارشناسان غیرواگیر شهرستان های استان که مسوولیت مدیریت و پیگیری این برنامه را به عهده داشتند، ابراز امیدواری کرد با استمرار این برنامه شاهد رشد چشمگیر این شاخص مراقبت در سال جاری باشیم.