آونگ پرس ، اردشیر کوهزاد ، با اشاره به اینکه اداره میراث فرهنگی کارگروهی را با هدف تدوین ضوابط در این روستا تشکیل داده اظهار کرد: پیگیری امور مربوط به تسهیلات و همچنین طرحهای پژوهشی، مطالعاتی و نقشه اجرایی ترتیب داده شده است.
او با تاکید بر بسترسازی مناسب برای توانمندسازی بهرهبرداران و ارتقای کیفیت زندگی ساکنان بافت تاریخی و فرهنگی گفت: مطالعه و تقویت ظرفیتهای روستا با هدف جذب روستاییان و ساکنان فعلی و همچنین تشویق روستاییان مهاجر به بازگشت به روستا انجام میشود.
وی با اشاره به قانون حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی و فرهنگی خاطرنشان کرد: هدف اصلی این اقدامات علاوه بر مرمت، حفظ و آشکار کردن ارزشهای تاریخی، فرهنگی و زیباییشناختی این روستا با لحاظ کردن اصالت و یکپارچگی آن است. مراحل گوناگون اعم از تداوم مرمت و استحکامبخشی تا بازگردانی وضعیت موجود به وضعیت اصیل مستمر خواهد بود.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لالی با اشاره به اینکه مرمت و ساماندهی روستا بنهوار لالی سال گذشته صورت گرفته بود یادآوری کرد: با هدف مرمت، ساماندهی و حفاظت از ابنیه در معرض خطر سال گذشته با ۲۷۰ میلیون تومان اعتبار به مرمت و ساماندهی بخشهایی از این روستا پرداختیم.
او بیان کرد: بافت تاریخی روستای بنهوار بناهای تاریخی ارزشمندی همچون دیوانخانه، عمارتهای اربابی، عمارت هشت در، حمام شاهی قلعه، نقارخانه، ابنیه مسکونی و آسیاب است که هر کدام در جایگاه خود دارای ارزشهای پژوهشی متعددی هستند.
کوهزاد اضافه کرد: روستای بنهوار به لحاظ داشتن نوع معماری بومی و خاص خود سالانه پذیرای گردشگران و پژوهشگران متعددی است، بنابراین مرمت و ساماندهی مستمر این روستا باعث تقویت حوزه گردشگری این منطقه خواهد شد.