به گزارش آونگ پرس، مسعود عظیمی در جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر این شرکت قادر است برق واحدهای نیازمند زیر یک مگاوات برق را تامین کند اما کل برق مورد نیاز برای سه هزار و ۵۰۴ واحد بهرهبردار استان با اشتغال بیش از ۴۴ هزار نفر، ۶۰ مگاوات است.
وی با اشاره پایه و اساس اقتصاد ایران بر مبنای سه حوزه کشاورزی، صنعت و خدمات تشکیل شده است، گفت: بخش ارزش افزوده هر یک از این حوزهها در استانهای مختلف متفاوت است و هرچند در استان فارس سهم عمده اشتغال مربوط به حوزه کشاورزی است اما سهم ارزش افزوده در این استان به ترتیب مربوط به حوزه خدمات، صنعت و سپس کشاورزی است.
عظیمی با تاکید براینکه توسعه صنعت بر مبنای اصل محیط زیست باید در اولویت قرار گیرد، گفت: استان فارس نیازمند توسعه صنعت است و توسعه صنعت با فعال شدن واحدهای کوچک و متوسط محقق میشود و تحقق این مهم نیز در گرو ایجاد زیرساختها است.
وی نبود زیرساخت کافی در صنعت استان فارس را از معضلات این استان دانست و افزود: اولین و مهمترین زیرساخت، برق است و آب و گاز نیز از دیگر زیرساختها هستند اما در حال حاضر مشکلاتی در تامین این زیرساختها وجود دارد.
عظیمی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۳۹ واحد صنعتی تعطیل در استان وجود دارد، ادامه داد: اگر زیرساختها تأمین نشود، توسعه صنعت با مشکل رو به رو خواهد شد.
او اختلاف شرکا، نداشتن مدیریت جامع و نداشتن شبکه را از مهمترین علل تعطیلی واحدها در استان فارس قلمداد کرد و گفت: برنامهای جامع در شرکت شهرکهای صنعتی فارس برای توسعه صنایع تهیه شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس محدودیت در خصوص استقرار صنایع آب بر در نواحی و مناطق صنعتی استان وجود دارد و در شهرکهای صنعتی تنها واحدهایی که کمتر و یا مساوی ۲۵ مترمکعب در روز آب مصرف میکنند، امکان فعالیت دارند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی بزرگ شیراز نیز در ادامه با اشاره به اینکه این شهرک جز ۵ شهرک بزرگ صنعتی کشور است گفت: در این شهرک ۱۴۰۰ هکتار سطح اشتغال با ۴۶۰۰ کارآفرین و در ۵ فاز عملیاتی توانسته زمینه اشتغال مستقیم ۲۰ هزار نفر را فراهم کند.
جواد باصری افزود: در حال حاضر بزرگترین مشکل شهرک صنعتی نبود زیرساخت مناسب از جمله آب و برق است، گفت: این در حالیست که شهرک صنعتی شیراز با سرمایهگذاری یک هزار و ۳۰۰ میلیاردی نزدیک به ۴۷ مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک داریم اما به دلیل قرارداد منعقده با شرکت توزیع برق برق تولیدی به شبکه داده میشود.
وی با تصریح اینکه نیاز برق شهرک صنعتی شیراز بین ۴۷ تا ۵۵ مگاوات است گفت: انتظار ما این است که با اصلاح قوانین و زیرساختها، برق تولیدی در نیروگاه شهرک صنعتی شیراز مستقیما در اختیار صنایع قرار گیرد تا شاهد قطعی برق در صنایع نباشیم.
وی افزود: براساس اعلام های رسمی قطعی برق در کشور ۳۰ درصد خسارت را به صنایع تحمیل میکند که این خسران موجب افزایش قیمت تمام شده، ارزش افزوده ، تغییر در روابط کارفرما و کارگر و بسیاری موارد میشود.