به گزارش آونگ پرس، مجید سلطانی امروز در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل جدید و قدیم شرکت مخابرات فارس در شیراز، با اشاره به قدمت و عظمت شرکت مخابرات ایران به عنوان یک شرکت خدمتگزار که در اختیار مردم است، گفت: شرکت مخابرات در هیچ شرایطی مردم را رها نکرده و حتی در سختترین شرایط در کنار مردم و خدمترسان مردم بوده است.
وی گفت: شرکت مخابرات ریشه در تاریخ ایران دارد، ریشههایی قوی و توانمند دارد و به سادگی نمیتوان این شرکت را از پای درآورد.
وی با اشاره به مشکلات شرکت مخابرات در برهه زمانی که ناشی از محیطهای درونی و بیرونی است، گفت: در مخابرات ما نباید دچار خطا شویم و دیگر فرصت آزمون و خطا نیست.
سلطانی اظهار کرد: این مشکلات موجب عدم توسعه یافتگی در زیرساختهای کشور برابر با کشورهای منطقه شده است؛ برخی از سیاستها ما را عقب نگه داشته است و نباید تکرار شود.
وی پیامد این مشکلات را موجب ایجاد فشار مضاعف به همکاران خود دانست و افزود: به منظور رفع مشکلات در گام نخست دو استراتژی را به کمک مدیران استانها در پیش گرفتیم که یکی افزایش درآمد و دوم توجه به کاهش هزینه ها در شرکت به عنوان تنها راه پیش رو است.
وی با اشاره به مشکلات نیروی انسانی در این شرکت ادامه داد: حرف از منابع انسانی بدون برخورداری از منابع درآمدی یک حرف و شعار بیشتر نیست و در زمان کرونا نیز بزرگترین شرکتهای دنیا مشکل درآمدی پیدا کردند و تعدیل نیرو داشتند تا ترازی درآمد- هزینه خود را حفظ کنند.
وی با اشاره به اینکه این شرکت در سال ۱۳۹۰، یک میلیارد دلار سود خالص داشته است، گفت: در سال ۱۴۰۲ علیرغم چندبرابر شدن شبکه ثابت و سیار این سود خالص به ۷۰ میلیون دلار رسیده است که در این شرایط این شرکت نمیتواند توسعه یاید.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، ادامه داد: این سیاست توسعه آی سی تی در کشور را به مخاطره انداخته و انگیزه سرمایهگذاری را از بین برده است.
به گفته وی، نرخ بازگشت سرمایه در حوزه مخابرات سیار، ۷ درصد است و در بخش ثابت نرخ بازگشت سرمایه، ۱.۵ درصد است و این یعنی نابودی این صنعت و برای بقای آن باید چاره جویی شود.
وی گفت: در ۴ سال گذشته ما با سیاست افزایش درآمد و کاهش هزینه توانستیم درآمد عملیاتی را به ۲۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ برسانیم.
وی گفت: اگر تغییر سیاستهای چندسال اخیر نبود امروز شرکت مخابرات باید ۵ همت اضافتر هزینه میکرد و کل سود شرکت همراه اول که ۹۰ درصدی است را میدادیم و برای توسعه چیزی نمیماند.
وی گفت: ما معتقدیم که بهترین کارکنان و نیروها را در مخابرات ایران داریم، شرکت مخابرات ایران با ناترازی درآمد هزینهای هم توانست در توسعه هزینه کند و این حاصل تلاشهای همکاران است.
تحقق ۹۵ درصد توسعه شبکه فیبر نوری در کشور
وی از تحقق میانگین ۹۵ درصدی طرح نجم ، توسعه شبکه فیبر نوری، در کشور خبر داد و افزود: این اقدام که توسعه فیبر نوری و برگرداندن تلفن ثابت به روی فیبرنوری است، با دست خالی و با مدیریت جهادی انجام شده است و معتقدیم با مدیریت جهادی میتوان تحول ایجاد کرد.
سلطانی با تاکید بر اینکه توسعه در مخابرات ایران مثل خونی است در رگها و نباید متوقف شود، از مدیرعامل جدید استان فارس خواست تا برنامه مشخصی برای ایجاد درآمد پایدار داشته باشد و درآمد پایدار و توسعه مستمر را از اولویتها قرار دهد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران تصریح کرد: در سه سال گذشته این شرکت ۶۰ همت در حوزه ثابت و سیار سرمایهگذاری شده است و ۶۰ همت نیز به عنوان حق السهم به دولت داده شده است.
وی با اشاره به مشکلات قطعی تلفن همراه در سراسر ایران گفت: هزینه نگهداری از زیرساخت های تلفن ۱۰ همت است که اگر تامین شود زیرساختها بروز و بدون مشکل خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه استان فارس، یک استان سرنوشت ساز برای مخابرات ایران است گفت: استانهای بزرگ از جمله تهران، اصفهان، آذربایجان شرقی و فارس برای مخابرات ایران سرنوشت ساز هستند و هر اقدام مثبت یا منفی در مخابرات این استانها در کل کشور تاثیرگذار خواهد بود.
وی گفت: ما برای آینده طرح و استراتژی داریم و طرحهایی که برای جهش در این صنعت تهیه شده و به دولت ارائه شده است اگر مورد عنایت و توجه دولت قرار گیرد قطعا در ۴ سال آینده شاهد تحولی عظیم در مخابرات ایران خواهیم بود.
وی ضمن تقدیر از تلاشهای فرشید ایزدی مدیرعامل پیشین شرکت مخابرات فارس به تغییر مدیریت در این استان پرداخت و گفت: تغییر و تحولات در مدیریت یک علم است و همه جای دنیا این تغییرات رخ میدهد؛ مدیریت در یک سازمان بزرگ همانند راه پله است و مدیران آنرا دست به دست هم میدهند و باید راه را و پلهها را دنبال کنند و این یک امر طبیعی است.
وی خطاب به محمودی سرپرست جدید مخابرات فارس گفت: از آنجا که زیرساختها به تنهایی توان بازگشت سرمایه را ندارند، ایجاد جریانهای درآمدی پایدار در مخابرات ایران آغاز شده است و انتظار ما از فارس این است که با توسعه شبکه دیجیتال به ایجاد درآمد پایدار برسد، چرا که درآمد پایدار برای شرکت، تکانههای اقتصادی زمانه را کم و مسیر تحقق توسعه را هموار میکند.