به گزارش آونگ پرس ، دکتر علی حفیظی، در این آیین با تاکید بر ضرورت توجه به هویت ،اظهار داشت : هویت ، همان روحی است که در یک کشور دمیده می شود و اگر یک ملت ، هویت خویش را از دست بدهد، در مسائل مختلف با چالش های فراوان مواجه می گردد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز تاکید کرد : در کنار فعالیت های پژوهشی صورت گرفته ؛ برگزاری چنین همایش هایی باید یک برون داد اجرایی داشته باشد.
شکرالله خاکرند، دبیر علمی همایش بین المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان هم گفت: پژوهش های دانشگاهی باید در راستای حل مسائل جامعه باشد و برگزاری این رویداد علمی، درحقیقت نمایشگاهی از فعالیت های اصیل پژوهشی صورت گرفته درخصوص موضوع هویت است.
عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز به دستاوردهای ارزشمند همایش نخست هویت ایرانیان که اردیبهشت۱۴۰۲ برگزار شد، اشاره و خاطر نشان کرد : مجموعه مقالات این همایش در یک مجموعه سه جلدی چاپ شد و حدود هزار و ششصد صفحه تولید ادبیات پژوهشی صورت گرفته است.
وی ادامه داد : شایسه است با توجه به سابقه تاریخی و فرهنگی استان فارس و شهر شیراز ؛ موضوع هویت در دانشگاه شیراز مورد توجه قرار گیرد.
خاکرند اظهار امیدواری کرد: با برگزاری همایش بین المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان، آینده ای روشن برای گفتمان سازی پیرامون این موضوع سرنوشت ساز در سطح فرهنگ نخبگانی شکل بگیرد .
صبورا حاجی علی اورک پور ، دبیر اجرایی همایش بین المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان نیز در این نشست به بیان اهداف و محور های همایش پرداخت.
وی؛ بررسی و ارزیابی ظرفیت های آموزشی و پژوهشی رشته های علوم انسانی از حیث نقش آفرینی در ترسیم هویت ایرانیان ، گفتمان سازی رشته های علوم انسانی در موضوع هویت ایرانیان در سطح بین الملل و تعامل و اثربخشی رشته های علوم انسانی بر سایر نهادهای فرهنگی فرهنگ ساز – مشخصاً سه نهاد عمده ی آموزش و پرورش، صدا و سیما، و فضای مجازی – در موضوع هویت ایرانیان ؛ را از اهداف برگزاری همایش بین المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان برشمرد.
عضو هیات علمی گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه شیرازگفت: نسبت علوم انسانی با مبانی فکری-فرهنگی ، هویت ملی، هویت دینی-تمدنی ، هویت باستانی و تاریخی ، هویت زن و خانواده ، هویت هنری و معماری، سبک زندگی، هویت زبانی و ادبی ، هویت حماسی ، ابعاد روانشناختی-تربیتی و ابعاد اجتماعی هویت ایرانیان ؛ محورهای اصلی همایش است.
به گفته ی دبیر اجرایی همایش؛ مهلت دریافت چکیده مقالات ۳۰ آبان و مهلت دریافت مقالات ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ می باشد و نتایج داوری مقالات ۳۰ بهمن اعلام می شود.
همایش بین المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان ، ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در دانشگاه شیراز برگزار می شود.