1
استاندار فارس در آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس:

دستگاه های اجتماعی و شهرداری‌ها برای تقویت فرهنگ کتابخوانی کمک کنند

  • کد خبر : 51524
  • 30 آبان 1403 - 14:58
دستگاه های اجتماعی و شهرداری‌ها برای تقویت فرهنگ کتابخوانی کمک کنند
آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس با تقدیر از 44 کتابدار و برگزیده حوزه کتاب استان فارس در شیراز برگزار شد.

به گزارش آونگ پرس ، آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس و تقدیر از کتابداران و مروجان کتابخوانی برتر صبح امروز ۲۹ آبان ماه با حضور حسینعلی امیری، استاندار فارس؛ محمدحسین فیروزی، مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس؛ حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس؛ روح الله منوچهری، رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس؛ محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز، جمعی از فرمانداران، شهرداران، مسئولان استانی، کتابداران و خیرین و فعالان حوزه کتاب و کتابخانه های عمومی استان فارس و اصحاب رسانه همراه در سالن همایش های شهر شیراز برگزار شد.

حسینعلی امیری در این مراسم ضمن تبریک این هفته، از دست‌اندرکاران برگزاری مراسم تقدیر کرد و با اشاره براین نکته که در تقویم خیلی از کشورها ایامی را به مناسبت هایی نامگذاری می کنند که یک امر معمول، مرسوم و متداول است، گفت: در تقویم ملی ایران از این نوع اسامی و روزها و هفته ها و مناسبت ها داریم که مثال های فراوانی هم دارد که یکی از مواردی که در تقوام ثبت شده هفته کتاب، وکتابخوانی و کتابدار است و این جلسه باشکوه هم به همین مناسبت برگزار شده است.
وی افزود: طبیعتا دستگاه هایی که وظیفه قانون گذاری، مقررات گذاری یا سیاست گذاری برعهده دارند، وقتی دست به وضع قانون و سیاستی می زنند، هدف، دلیل یا منطقی را دنبال می کنند و یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که مد نظر قرار می دهند، آثار و تبعات و پیامدهای آن است.
امیری با تاکید بر آنکه در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی و اقتصادی رویدادهای مختلف در جامعه انجام می شود، تصریح کرد: مشاهده می کنیم که همه رویدادهای کشور در تقویم ثبت نشده‌اند؛ بعضی عناوین نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی که در تقویم ملی آورده می شود از اهمیت بالایی برخوردار هستند و بعنوان یک امر ثابت، پرداختن به آن موضوع، ارزش آن را نمایان می کند لذا نامگذاری کتاب، کتابدار و کتابخوانی در تقویم رسمی کشور نیز نشان دهنده اهمیت منطقی آن است و هر سه عنصر کتاب، کتابخوانی و کتابدار از این نظر حائز اهمیت هستند.
وی با تاکید بر ارزش و اهمیت این سه عنوان، هر کدام از این عناوین را دارای هویت مستقل دانست و افزود: کتاب با هر موضوعی، محل تعقل، تدبر و تفکر است که همواره در آموزه‌های اسلام، بسیار مورد تاکید قرار گرفته‌اند؛ جامعه ای که در آن تعقل، تدبر و تفکر نباشد هیچگاه نمی تواند روی رستگاری به خود ببیند و اصولا با همین سه عنصر انسان هویت، موجودیت و ارزش می یابد.
استاندار فارس با اشاره به آثار ادبی فاخر ایران مانند بوستان و گلستان سعدی و شاهنامه فردوسی، گفت: بشر در طول قرن‌ها، فرهنگ و میراث فرهنگی و هویت خود را از طریق کتاب ضبط، ثبت و منتقل کرده و دستاوردهای جدید مانند رسانه‌های دیجیتال نتوانسته جای کتاب را بگیرد و از عمق و اهمیت آن کم کند.
وی با بیان اینکه اگر ارتباط جامعه‌ای با فرهنگ قطع شود، ارتباط او با هویت تاریخی آن قطع شده، گفت: گسترش فرهنگ، آشنایی با گذشته، ارتقای سطح آگاهی و تخصص، استفاده از تجربه دیگری و عمق بخشی به آگاهی عمومی، کاهش مشکلات اجتماعی و سازگاری جوامع با اتفاقات روز، همه با افزایش کتابخوانی امکان‌پذیر است.
امیری ضمن تصریح براینکه که باید سرانه مطالعه فارس و نسبت آن با کشور و جهان مشخص شود و مدیران فرهنگی و اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس باید وضعیت کتابخوانی مردم را بررسی، تحلیل و اطلاع رسانی کنند، افزود: تغییرات فرهنگی یک دفعه ظهور و بروز نمی‌کند بلکه بسیار آهسته و پیوسته، خزنده و مخفی است و باید مراقب بود تا ناگهان با کاهش سرانه مطالعه در جامعه مواجه نشویم.
رئیس انجمن کتابخانه های عمومی فارس با بیان اینکه نباید به وضع موجود راضی باشیم، از مدیران فرهنگی خواست با افق دید بلند برای آینده برنامه ریزی کنند و تصریح کرد: رضایت به وضع موجود بدترین نوع مدیریت است؛ مدیر باید ابتکار داشته باشد و به کارهای خلاقانه دست بزند و برای آینده برنامه ریزی کند لیکن همه روی فرهنگ، جدای از مذهب حساسیت دارند و از آن بعنوان هویت ملی یاد می کنند لذا مدیریت های امروزی اگر مبتنی بر دانش و علم نباشد توفیقی برای جامعه ایجاد نمی کند.
وی خاطرنشان کرد: کتابخوانی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چراکه گسترش فرهنگ و ارتباط با گذشته، ارتقا تخصص، استفاده از تجربه دیگران، کاهش مشکلات اجتماعی، تبادل تجربیات، سازگاری جوامع با مستحدثات روز و بسیار دیگری از مسائل و موارد از طریق مطالعه امکان پذیر است و به همین سبب کتابخوانی از اهمیت زیادی برخوردار است.
نماینده عالی دولت چهاردهم در استان فارس، پاسداشت هفته کتاب و کتابخوانی را زمان مناسبی برای قدردانی از کتابداران دانست و خاطر نشان کرد: افرادی که زحمت این امر مهم را برعهده دارند با عشق و علاقه و از صمیم دل از کتاب، همچون فرزند خود نگهداری می کنند که اقدامی بسیار ارزشمند است و باید قدردان آن باشیم.
امیری با بیان اینکه در استان کارهای خوبی در حوزه کتابخانه ها انجام شده، ۲۶۹ کتابخانه عمومی فارس را مورد توجه قرار داد و از همه پرسنل و کارمندان این مجموعه ها تشکر کرد و گفت: دستگاه های اجتماعی و شهرداری‌ها در همه شهرستان‌ها برای تقویت فرهنگ کتابخوانی به اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی کمک کنند.
استاندار فارس اظهار کرد: با توجه به ساعت کاری متفاوت مردم، ایجاد کتابخانه‌های شبانه روزی می‌تواند به جذب متقاضیان متفاوت به کتابخانه‌ها کمک کند و در افزایش کتابخوانی موثر باشد.
وی خواستار توجه مدیران به افرادی که به صورت حرفه ای و تخصصی به محتوای کتاب ها نقد دارند، شد و گفت: در ممیزی کتاب ها نگاه های متفاوتی وجود دارد اما افرادی که کتابخوان هستند معمولا نسبت به محتوای کتاب نگاه نقادانه دارند؛ معتقدم در تضارب آرا و افکار است که مطلب، تفکر و اندیشه جدید تولید می شود.

 

فصل نو در ایجاد و احداث و تحول در کتابخانه های های عمومی فارس رقم خورده است

مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس در این مراسم تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی، ما امروز شاهد شبکه‌ ۳۸۰۰ واحدی کتابخانه‌های عمومی با ۷۵۰۰ تلاشگر فرهنگی هستیم؛ شبکه‌ای که در رتبه نخست منطقه قرار داشته و علاوه بر ارائه خدمات پایه‌ی کتابخانه‌ای، امکان ارائه شصت نوع خدمت را دارد.
وی گفت: کتابخانه امروز پایگاهی برای کتاب، کتابخوانی، علم‌اندوزی، گسترش اطلاعات، پر کردن اوقات فراغت، محل کاستن فاصله‌ی اجتماعی در دسترسی به خدمات برابر و باکیفیت فرهنگی، است که در فارس پهناور با ۲۶۹ واحد کتابخانه عمومی فعال و ۴۸۰ تلاشگر فرهنگی مستمرا در این مسیر نقش آفرینی می کنند.
فیروزی کتابخانه را پس از خانه و مدرسه، خانه‌ سوم مردم ایران برشمرد و گفت: کتابخانه عمومی بدون مرزبندی مخاطبان، «وفاق» را پیش گرفته است. ما معتقدیم، یکی از راه‌های همدلی اجتماعی، «خواندن» است؛ و برای آن ایده های فراوانی داریم و چه بسیار رویدادها و فعالیت هایی که در گوشه و کنار استان این موضوع مهم «کتابخانه به مثابه پایگاه اجتماعی» را دنبال می کند.
فیروزی اضافه کرد: کتابدار محور کتابخانه است و ستون خیمه کتابخانه است. این جاست که آن عزیز، کتابدار را به نیکی مشاور امین و گوهر پنهان کتابخانه می داند.امروز از جنوبی ترین نقطه استان، کتابخانه معرفت عمادشهر شهرستان لارستان، تا شمالی ترین کتابخانه عمومی امام خمینی ایزدخواست آباده، و شرقی ترین کتابخانه عمومی در مشکان نی ریز و غربی ترین منطقه فارس کتابخانه بابامنیر ممسنی همه با همت و تلاش کتابداران دلسوز، اثرگذار و بی‌ادعا مدیریت می شود.
فیروزی تاکید کرد: به نمایندگی از همکارانم عرض می کنم که شرایط خطیر کشور و محدودیت‌های بودجه‌ای دولت را درک می‌کنیم، اما امیدواریم به صحبت های جناب آقای دکتر پزشکیان رئیس محترم جمهور، و دکتر صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد هستیم زیرا همکاران کتابدار من از نظر معیشتی تحت فشار بوده و از رفاهیات و مزایای جاری و مصوب دولت به خاطر کمبود منابع مالی محروم هستند. شخصیت فرهنگی کتابداران از جنجال به دور است و ارائه خدمت را به این خواسته‌های به‌حق خود وابسته نمی‌کند.

وی اضافه کرد: امیدواریم همان گونه که عملکرد دولت در دیگر حوزه‌ها نشان داده شده، با یکسان‌سازی و توجه به معیشت، عدالت را در حق‌شان به جای آورید.
فیروزی گفت: کتابخانه های عمومی با ۱۷۵۰ برنامه که به اندازه ۱۰ درصد برنامه های کل کشور بود به استقبال هفته کتاب رفتند. از رونمایی و نقد و بررسی بیش از ۱۱۰ کتاب تا افتتاح ۱۲ کتابخانه از این هفته آغاز شد.
به گفته وی فصل نو در ایجاد و احداث و تحول در کتابخانه های های عمومی فارس رقم خورده است. و این مسیر به همت و تلاش همکارانم ادامه دارد و فارس روزهای خوبی را تجربه کرده است روزهای خوب تری را پیش رو دارد.

وی در ادامه به چهار برگزیده ملی کتابخانه های عمومی فارس در آیین ملی گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، اشاره کرد و گفت: در آیین ملی روز کتاب با حضور رییس جمهور از اداره کل کتابخانه های عمومی فارس به عنوان استان برتر در »ارائه خدمات به جامعه عشایر و و رشد سرانه کتابخانه ها» تجلیل شد. همچنین دکتر محمدحسن اسدی، شهردار کلانشهر شیراز نیز به همکاری در ایجاد سه کتابخانه بزرگ در شهر شیراز به عنوان “حامی برتر حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی در کشور” معرفی و از خدمات ایشان تجلیل شد. و از دکتر مهدیررزازان خیر نیک اندیش شهرستان فیروزآباد و بانی کتابخانه عمومی مادر و پدر فیروزآباد و احمد شاکری خیر نیک اندیش شهرستان لارستان به عنوان خیرین برگزیده ملی در حوزه ترویج کتابخوانی تجلیل شد.

 

گفتنی است در این مراسم از ۴۴برگزیده استان فارس تجلیل شد:

کتابخانه برگزیده نهادی:
کتابخانه عمومی «آیت الله شیخ محسنی»، شهرستان اقلید
کتابخانه عمومی «قاموس»، شهرستان قیروکارزین
کتابخانه عمومی «مرحوم غلامحسین فرخنده»، شهرستان داراب
کتابخانه عمومی «امام صادق(ع)»، شهرستان لامرد
کتابخانه عمومی «روزبه»، شهرستان فیروزآباد
کتابخانه عمومی «امام جعفر صادق (ع)»، شهرستان فسا
کتابخانه عمومی «شهید حسین خردمند»، شهرستان خنج
کتابخانه عمومی «اندیشه»، شهرستان اوز

کتابدار برگزیده نهادی:
صدیقه دستوری، مسئول کتابخانه عمومی «شهید یحیی برفی»، روستای فتح المبین شهرستان داراب
لاله حسینی، مسئول کتابخانه عمومی «عرفان» روستای احمدآباد شهرستان اقلید
مرضیه هاشم پور، مسئول کتابخانه «عمومی باقرالعلوم(ع)»، روستای شیخ عامر شهرستان لامرد
مریم عباسی، مسئول کتابخانه عمومی «امام خمینی(ره)»، شهرستان آباده
حکیمه عرب، زاده مسئول کتابخانه عمومی «امام رضا(ع»، شهرستان کازرون
فریناز تورانی، مسئول کتابخانه عمومی «بانو صفیه خضری»، شهرستان اوز
زهرا کاظم نژاد، مسئول کتابخانه عمومی «امام علی(ع)» شهرستان استهبان
زهرا محمودی، مسئول کتابخانه عمومی «شهدای گمنام»، شهرستان زرقان
فاطمه باقری، مسئول کتابخانه عمومی «سوریان»، شهرستان بوانات
زهرا رنجبر، کتابدار کتابخانه عمومی «دکتر جمشید صداقت کیش»، شهرستان آباده
فیروزه خرمبخت، کتابدار کتابخانه عمومی «گنج شایگان»، شهرستان لارستان
سید امیر جعفری پطرودی، مسئول کتابخانه عمومی «ابوریحان»، شهرستان شیراز
سید جواد رنجبر، مسئول کتابخانه عمومی «حسینعلی رئیسی»، شهرستان شیراز

فعالان خدمات به عشایر:
جابر ضیایی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان خنج
رحمان صادقی، مسئول کتابخانه مادر و پدر شهرستان فیروزآباد
میثم جوان بخت، رئیس اداره امور کتابخانه های اداره کل کتابخانه های عمومی فارس

کتابخانه مشارکتی برگزیده:
کتابخانه مکتب جعفری شهر شیراز
موقوفه حاج محمد حسن کاظمی شیرازی شهر شیراز

کتابدار مشارکتی برگزیده:
معصومه اقتداری، کتابخانه آیت ا… سید عبدالله زبرجد شهر شیراز
محمدرضا امامی، کتابخانه مشارکتی ولیعصر(عج) شهرستان آباده

خدمتگزار برگزیده:
مهران رسته، همکار کتابخانه های عمومی شهر شیراز

کتابخوانان برگزیده:
عباس نوذری؛ کتابخانه عمومی «میرزا امان اله طباطبائی«، شهرستان ممسنی (گروه سنی خردسال)
پریا زمانی، کتابخانه عمومی «بهارنارنج»، شهرستان قیروکارزین (گروه سنی کودک
سارینا فاطمی کتابخانه عمومی «باقرالعلوم(ع)»، شهرستان لامرد (گروه سنی نوجوان)
محمد حسن نذیری کتابخانه عمومی «گنج شایگان»، شهرستان لارستان (گروه سنی جوان و بزرگسال)
محمد علی فغانی کتابخانه عمومی «محمد بهمن بیگی»، شهرستان شیراز (گروه سنی سالمند)

خیرین برگزیده:
مهرداد اقبال، شهرستان لارستان
عباس عالی زاده، شهرستان لارستان
سید محمد حسن آیت اللهی، شهرستان لارستان
عبدالحمید اخوان، شهرستان لارستان
کیانوش زارعپور شهرستان فسا

حامی فعالیت های کتابخانه های عمومی:
محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز
نرگس حسنی آزاد، مسئول فرهنگسرای کتاب
ایرج باقری، حامی فرهنگ کتاب و کتابخوانی

انجمن برتر کتابخانه های عمومی:
انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان ارسنجان به ریاست کاووس رضایی، فرماندار شهرستان ارسنجان
انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان قیروکارزین به ریاست مسلم رحیمی، فرماندار شهرستان قیروکارزین

 

 

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=51524

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.