0

ارتقای سواد سلامت مادران؛ راهکار اصلی جوانی جمعیت و نسلی توانمند

  • کد خبر : 57430
  • 04 اردیبهشت 1404 - 9:23
ارتقای سواد سلامت مادران؛ راهکار اصلی جوانی جمعیت و نسلی توانمند
استادیار سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر ارتقای سواد سلامت مادران، آن را به‌عنوان پیش‌نیاز کلیدی برای تحقق هدف جوانی جمعیت و تربیت نسلی توانمند دانست.

به گزارش آونگ پرس، پروین یداللهی به مناسبت هفته ملی سلامت و روز سوم این هفته با عنوان «سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت و نسلی توانمند»، اظهار داشت: سواد سلامت به معنای توانایی کسب، درک، به‌کارگیری و ارزیابی اطلاعات سلامت است. این سواد، فراتر از یک مفهوم ساده، مهارتی شناختی و اجتماعی به شمار می‌رود که مادران را قادر می‌سازد تا با دسترسی به اطلاعات صحیح، تصمیمات آگاهانه‌تری در خصوص سلامت خود و خانواده‌شان بگیرند.

وی با اشاره به تأثیر سیاست‌های حمایتی و تشویق فرزندآوری در ارتقای سواد سلامت مادران، گفت: اقدامات صورت‌گرفته از سال ۱۴۰۱ تاکنون شامل مراقبت‌های مستمر از زنان باردار و پیگیری وضعیت کودکان، گام‌های مؤثری در جهت ترغیب مادران به فرزندآوری بوده است.

دکتر یداللهی افزود: دسترسی آسان و رایگان مادران به مراکز بهداشتی و پایگاه‌های اطلاعاتی به‌ویژه در دوران بارداری، عامل مهمی در ترغیب آنان به تجربه بارداری‌های بعدی است. وی در ادامه، بر نقش سواد سلامت مادران در تصمیم‌گیری‌های آگاهانه برای بارداری‌های به‌موقع، تجربه بارداری سالم و تربیت نسل‌های سالم و توانمند تأکید کرد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به چالش‌های دسترسی مادران به اطلاعات صحیح سلامت اشاره کرد و گفت: گرچه فضای مجازی فرصت‌های زیادی ایجاد کرده است، اما گاهی اطلاعات نادرست باعث نگرانی و اضطراب در مادران می‌شود. به همین دلیل، توصیه می‌شود مادران از منابع معتبر برای کسب اطلاعات سلامت استفاده کنند.

وی در خصوص تغییرات فرهنگی و سبک زندگی و تأثیر آن‌ها بر تمایل به فرزندآوری، این موضوع را نتیجه‌ تغییرات اجتماعی و اقتصادی دانست و افزود: ارتقای سواد سلامت مادران می‌تواند نگرش جامعه را به فرزندآوری تغییر دهد و بر تصمیمات مادران در خصوص بارداری و شیردهی اثرگذار باشد.

دکتر یداللهی همچنین با اشاره به اهمیت بانک سواد سلامت مادران برای تضمین سلامت نوزادان، گفت: آگاهی مادران از فواید بارداری و شیردهی، به سلامت آن‌ها و نوزادان کمک کرده و تصمیم‌گیری‌های به‌موقع و صحیح آنان در دوران بارداری تأثیر زیادی در سلامت جنین دارد.

وی در پایان، به اهمیت آموزش‌های پیش از تولد اشاره کرد و افزود: آمادگی برای دوران مادری باید از پیش از تولد آغاز شود. آموزش شیوه‌های صحیح والدگری به مادران، به ایجاد ارتباط مؤثر با فرزندان و تأمین سلامت خانواده و جامعه کمک می‌کند.

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=57430

مطالب مرتبط

04اردیبهشت
دلسوزی خیرین، روشنی‌بخش دل بیماران است
در دیدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با یکی از خیرین برجسته سلامت مطرح شد

دلسوزی خیرین، روشنی‌بخش دل بیماران است

02اردیبهشت
دانش‌آموزان، سفیران سلامت خانواده و جامعه هستند
در آیین آغاز هفته سلامت در یکی از مدارس شیراز مطرح شد

دانش‌آموزان، سفیران سلامت خانواده و جامعه هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.