1
در نخستین روز هفته شیراز و هم‌زمان با دهه کرامت انجام شد

تعویض قرآن در دروازه قرآن شیراز؛ پیوندی دوباره میان هویت اسلامی، فرهنگ شیرازی و دهه کرامت

  • کد خبر : 57911
  • 15 اردیبهشت 1404 - 12:28
تعویض قرآن در دروازه قرآن شیراز؛ پیوندی دوباره میان هویت اسلامی، فرهنگ شیرازی و دهه کرامت
در آیینی معنوی و فرهنگی، قرآن جدیدی که به خط یکی از مفاخر شیراز کتابت شده، جایگزین قرآن پیشین در دروازه قرآن شد. این مراسم با حضور مسئولان شهری برگزار شد و بر لزوم صیانت از هویت اسلامی و قرآنی شهر شیراز تأکید گردید.

به گزارش آونگ پرس، صبح امروز، در آیینی معنوی در آستانه هفته شیراز و هم‌زمان با آغاز دهه کرامت، مراسم تعویض قرآن در دروازه قرآن شیراز با حضور جمعی از مسئولان شهری، هنرمندان، شهروندان و علاقه‌مندان به فرهنگ و هویت اسلامی برگزار شد. در این مراسم، قرآن جدیدی که با دستخط یکی از مفاخر شیراز کتابت شده، به جای قرآن پیشین در بالای دروازه قرآن قرار گرفت.

محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز در این مراسم گفت: «بیش از یازده قرن است که مردم این شهر، مسلمان و قرآن‌دوست‌اند و دروازه قرآن یکی از نمادهای دیرپای این هویت است. تا همین چند دهه پیش، بسیاری از زوج‌های جوان زندگی خود را از گذر زیر این دروازه آغاز می‌کردند تا زندگی‌شان با برکت و آرامش همراه باشد.»

وی افزود: تعویض این قرآن بهانه‌ای‌ست برای پاسداشت گنجینه‌های معنوی و فرهنگی شیراز. ما باید به این نمادهای هویت‌ساز توجه کنیم و آنها را زنده نگه‌داریم. امسال مفتخر هستیم که قرآنی که امروز در جایگاه خود قرار گرفت، توسط استاد چیزفهم، از مفاخر شیراز کتابت شده است. سنت کتابت قرآن در شیراز قدمتی دیرینه دارد و یکی از ویژگی‌های برجسته حضرت احمدبن موسی شاهچراغ نیز اهتمام به کتابت قرآن بود.

وی ادامه داد: خوشبختانه این سنت ارزشمند امروز نیز ادامه دارد و ما شاهد رونمایی از این قرآن نفیس هستیم که بالای سر مردم شهر، پیام‌آور سلامتی و آرامش خواهد بود.

سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این مراسم گفت: «خوشحالیم که امسال هم‌زمانی هفته شیراز و دهه کرامت فرصت مغتنمی فراهم کرده تا ارزش‌های دینی، تاریخی و فرهنگی را در کنار هم گرامی بداریم. تعویض قرآن برای دومین سال پیاپی برگزار می‌شود و این نشان می‌دهد که نگاه شهروندان و مدیریت شهری به قرآن، تنها به تلاوت محدود نمی‌شود.»

او ادامه داد: قرآن بستری برای شکل‌گیری مکاتب هنری و فکری در طول تاریخ بوده است. شیراز تنها یک شهر مذهبی نیست، بلکه قطب فرهنگی و قرآنی ایران به‌شمار می‌آید.
حسینی افزود: قرآن الهام‌بخش، خط‌دهنده و جهت‌بخش است. بارها در قرآن توصیه شده که در هر حال، قرآن بخوانید و به آن عمل کنید.
به گفته رییس شورای اسلامی شهر شیراز، مهم‌تر از تلاوت، دستیابی به سبک زندگی قرآنی است؛ سبکی که در آن هم اصول زندگی ایرانی ـ اسلامی حفظ شود و هم به نسل آینده منتقل شود.

حسینی در پایان پیشنهاد داد: «قرآن‌هایی که هر سال در دروازه قرآن تعویض می‌شوند، صورت‌جلسه و مستندسازی شده و در موزه شهر شیراز نگهداری شوند تا به عنوان بخشی از حافظه تاریخی و معنوی شهر باقی بمانند.»

دروازه قرآن یکی از شاخص‌ترین نمادهای تاریخی شهر شیراز است که قدمت آن به دوران آل بویه بازمی‌گردد. در قرن هشتم هجری، عضدالدوله دیلمی در بالای این دروازه قرآنی قرار داد تا مسافران هنگام عبور از زیر آن، از برکات آیات الهی بهره‌مند شوند. این سنت طی قرون مختلف ادامه یافت و در دوران زندیه با بازسازی دروازه توسط کریم‌خان زند، هویت دوباره‌ای یافت. در سال‌های اخیر نیز مدیریت شهری شیراز با بازسازی این سازه و تعویض قرآن، تلاش کرده تا این نماد تاریخی را زنده نگه دارد.

هفته شیراز از امروز ۱۵ اردیبهشت ماه آغاز و تا ۲۱ اردیبهشت ماه با برگزاری رویدادهای متنوع فرهنگی گردشگری در شیراز ادامه دارد

لینک کوتاه : https://avangpress.ir/?p=57911

مطالب مرتبط

15اردیبهشت
نشست مشترک شهردار شیراز و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو: تقویت جایگاه جهانی شیراز در دیپلماسی شهری
شهردار شیراز و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با تأکید بر اهمیت پروژه‌های فرهنگی و تاریخی، به بررسی فرصت‌های جهانی برای این شهر تاریخی پرداختند

نشست مشترک شهردار شیراز و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو: تقویت جایگاه جهانی شیراز در دیپلماسی شهری

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم آونگ پرس منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.