به گزارش آونگ پرس، این نشست که با حضور سید کمال علوی، سرپرست اداره کل دفتر امور سیاسی استانداری فارس و لیلا تاجگردون، مدیر کل محیط زیست فارس برگزار شد، فرصتی را فراهم آورد تا فعالان زیستمحیطی به تشریح چالشهای پیش روی حفاظت از محیط زیست استان بپردازند.
نورالدین آهی، مشاور رئیسجمهور، با اشاره به رویکرد حمایتی دولت چهاردهم نسبت به تشکلها و سمنها، اظهار داشت: “دولت چهاردهم نگاه ویژهای به تشکلها و سمنها دارد و انتخاب مشاور در این حوزه توسط رئیس جمهور، نشان از اهمیت قائل شدن برای شنیدن صدای مردم و استفاده از ظرفیتهای این تشکلها دارد.” وی تاکید کرد که تشکلها نه بازوی اجرایی صرف، بلکه اتاق فکر و تصمیمساز برای دولت محسوب میشوند و ایدهها و مطالبات آنها به دقت بررسی خواهد شد.
لیلا تاجگردون، مدیر کل محیط زیست فارس، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت محیط زیست استان و اقدامات انجام شده، به اهمیت تخصصمحوری تشکلها و لزوم آگاهی و تخصص در مطالبهگری اشاره کرد و گفت: “باید از حضور مشاور رئیسجمهور برای حل چالشهای استان بهره برد.” او در ادامه افزود: “حضور مشاور رئیسجمهور در این نشست، فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و ارائه راهکارهای تخصصی به منظور حل چالشهای زیستمحیطی استان است. با توجه به تخصص و دانش اعضای تشکلهای حاضر، میتوانیم با همافزایی و ارائه پیشنهادات کارشناسی، به نتایج ملموسی در راستای حفاظت از محیط زیست استان دست یابیم. این نشست باید نقطه آغازی برای همکاریهای مستمر و سازنده بین دولت و تشکلهای تخصصی در راستای حل مشکلات زیستمحیطی باشد.”
در ادامه نشست، نمایندگان تشکلهای محیط زیستی به مهمترین مسائل و مشکلات استان پرداختند که از جمله آنها میتوان به ضرورت برگزاری دیدارهای منظم با مسئولان، رسیدگی فوری به موضوع آتشسوزیهای گسترده در جنگلها و ناکافی بودن بازدارندگی جریمهها، نیاز مبرم به تجهیزات پیشرفته اطفای حریق از جمله بالگرد، وضعیت نگرانکننده تالابهای استان و قرارگیری برخی از آنها در فهرست سیاه مونترو، مشکلات ناشی از سد تنگسرخ بر تالاب مهارلو و شهر سروستان، و همچنین آلودگی هوای شهر زرقان و لزوم اعمال عوارض سبز بر صنایع آلاینده اشاره کرد.
همچنین، برخی از فعالان محیط زیست خواستار حمایت وزارت کشور از تشکلها و تسهیل فرآیند جذب کمکهای بینالمللی برای پیشبرد اهداف زیستمحیطی شدند.