به گزارش آونگ پرس، مجتبی دهقانپور با اشاره به اجرای نخستینبار طرح “افزایش نفوذ دانش و فناوری در عرصههای تولیدی کشاورزی” در سطح کشور توسط استان فارس، گفت: این طرح با رویکرد تحقق کشاورزی دانشبنیان از شهریور ۱۴۰۱ آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
وی افزود: اثربخشی اقتصادی این طرح بر پایه افزایش عملکرد، کاهش هزینههای تولید و کاهش خسارتها ارزیابی شده که مجموع آن تاکنون به بیش از ۲۳.۵ همت رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس ادامه داد: از ابتدای اجرای طرح تاکنون، افزایش عملکرد تولید بیش از ۲۲.۵ همت اثر اقتصادی داشته، در حالی که کاهش هزینههای تولید بالغ بر ۳۳۰ میلیارد تومان و کاهش خسارتها نیز نزدیک به ۸۰۲ میلیارد تومان برآورد شده است.
دهقانپور با اشاره به همکاری نهادهای اجرایی، تحقیقاتی، دولتی و خصوصی در تدوین و اجرای این طرح، تصریح کرد: برنامههای آموزشی و ترویجی بر مبنای شناسایی ظرفیتها و نوآوریهای فنی، با مشارکت تمامی بازیگران حوزه دانش بنیان به اشتراک گذاشته میشود.
وی از تقسیم عرصههای کشاورزی فارس به پنج منطقه اقلیمی با هدف تشکیل تیمهای تحقیقاتی مسئلهمحور خبر داد و افزود: این تیمها متشکل از محققان، مروجان و کشاورزان خبره هستند و با هدف حل مسائل و پشتیبانی علمی، به طور مستقیم در تعامل با کشاورزان قرار دارند.
دهقانپور همچنین از رشد ۲۰ درصدی سطح پوشش خدمات ترویجی خبر داد و گفت: این دستاورد حاصل همافزایی میان محققان موضوعی، کارشناسان، شرکتهای دانشبنیان، تشکلها و تعاونیهای فعال در این حوزه بوده است.
به گفته وی، مشارکت بخش خصوصی نیز در برنامههای ترویجی به شکل چشمگیری افزایش یافته و از ۹ فعالیت در سال به ۳۴۴ فعالیت رسیده است؛ رشدی ۳۸ برابری نسبت به قبل از اجرای طرح.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس افزود: همچنین حضور محققان در طرح با رشد ۹ برابری از ۶۰ مورد در سال به ۵۵۱ مورد افزایش یافته است.
دهقانپور در پایان، انتقال تجربیات کشاورزان خبره به سایر تولیدکنندگان را عامل مهمی در ارتقاء بهرهوری دانست و تأکید کرد: کشاورزان آگاه و توانمند به عنوان مربی در کنار سایر کشاورزان فعالیت میکنند و نقش مهمی در ترویج کشاورزی دانشمحور دارند.