به گزارش آونگ پرس، «مهدی نجات» با اشاره به احتمال بروز بیماریهای عفونی بدون علامت تا چند روز پس از بازگشت از سفر حج، تأکید کرد که حجاج به ویژه در دو هفته نخست پس از بازگشت، باید مراقبتهای لازم را به عمل آورند و در دیدار با اعضای خانواده از تماس نزدیک و روبوسی خودداری کنند.
وی افزود: در قالب طرح گسترده مراقبت از بیماریهای واگیر بین زائران حج تمتع ۱۴۰۴، از ۲۱ خرداد تا ۷ تیر، بیش از ۷۵ هزار زائر تحت پایش و مراقبت بهداشتی قرار گرفتهاند. با توجه به تجمع گسترده افراد از کشورهای مختلف در این مراسم، خطر شیوع بیماریهای عفونی مانند بیماریهای حاد تنفسی شامل کووید-۱۹، آنفلوآنزا و بیماریهای گوارشی وجود دارد.
دکتر نجات از زائران خواست در صورت مشاهده علائمی مانند تب، سرفه، گلودرد یا نشانههای گوارشی، ضمن رعایت آداب تنفسی و استفاده از ماسک، از تماس نزدیک با دیگران خودداری کرده و در صورت شدت یافتن علائم به پزشک مراجعه کنند.
او همچنین به پایش مستمر وضعیت سلامت حجاج توسط مراقبان سلامت و بهورزان استان فارس اشاره کرد و گفت: مراقبان به مدت دو هفته با تماس تلفنی وضعیت سلامت زائران را رصد میکنند.
مدیر پیشگیری بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین از همراهان و استقبالکنندگان درخواست کرد از قربانی کردن دام در معابر عمومی خودداری کرده و ذبح دام را تنها در مراکز مورد تایید دامپزشکی انجام دهند.
وی افزود: گوشت تازه باید حداقل ۲۴ ساعت و اعضای داخلی حیوان مانند جگر به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود و ذبحکنندگان حتماً از وسایل حفاظتی شامل چکمه، ماسک، شیلد و دستکش استفاده کنند تا سلامت عمومی حفظ شود.